В Русия са задържали 74 души за протестни акции

Това е станало по време на вота
17 мар 2024 17:00, Стела Стоянова
171
В Русия са задържали 74 души за протестни акции
Снимка БГНЕС, архив

Властите в Русия са задържали около 74 души в цялата страна за протестни акции, свързани с президентските избори, съобщи група за наблюдение на вота.

„Повече от 74 души в 17 града вече са задържани“, се казва в изявление на правозащитната група OVD-Info, предаде АФП.

Към 13:50 часа московско време (12:50 българско) активността е по-висока от последната президентска кампания през 2018 г., сочат данни на уебсайта на Централната избирателна комисия на Руската федерация.

Изборите за президент на Русия се провеждат от 15 до 17 март. За първи път те се продължават три дни, включително чрез дистанционно онлайн гласуване, което е достъпно в около една трета от регионите на страната, според властите.

През последните три дни изборите бяха помрачени от нарастване на украинските бомбардировки и поредица от нахлувания на руска територия от страна на проукраински диверсионни групи. Новите бомбардировки насърчиха властите да затворят училища и търговски центрове в граничещата с Украйна Белгородска област, подкопавайки усилията на Кремъл да изолира руснаците от конфликта в Украйна - особено по време на силно рекламираните избори.

Путин, който гласува онлайн, обеща остър отговор на нападенията и обвини Киев, че се опитва да "попречи" на кандидатурата му за нов шестгодишен мандат. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По голяма пародия на избори не бях гледал от времето на Садам. Ама оня го избраха със 100.00%. Путинака има да го гони оня поне още 2 обиколки. Лошото само е че късия няма коса да го извадят за нея като Садам от землянката накрая.
51
2
 
6
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
А киретата що бой ядоха зад колоните Тоя много мек нещо не става за демократ
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У нас активността е 100%,днес!
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А как върви мобилизацията в Украйна? Мобилизират ли, мобилизират ли се доброволно в Украйна?
48
0
 
1
 
! Отговори
Екзитпол преди 1 месец
78,8%
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с членството на Украйна в НАТО? Стана ли вече Украйна член на НАТО?
46
3
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Тези поне не ги бият зад колонитеЩастливци
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Армении активность на выборах президента России зашкаливает
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин: Искаме мир, но е смешно да преговаряме с Украйна, защото са и свършили боеприпасите и някой е употребил психотропни вещества.
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия има РЕД!! Затова ще са добре!
42
4
 
7
 
! Отговори
Избирател герб преди 1 месец
Путин не можа ли да прати малко охранители от ипон - да набият някой от протесриращитеКакьв демократ е тоя пфу
41
5
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Така се случиха нещата,по чиста случайност,мандата като президент на Русия и Украйна.Да изтекат в един и същи месец и година! И за разлика от Зеленски,то Путин организира президентски избори! Зеленски обаче Не! Или образно казано,от 1 април,Зеленски ще бъде,Незаконен " президент" на Украйна! " Управлява" му се още на човека!-:)))
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
39
5
 
5
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Иска ли Путин мирни преговори за войната и всичко да приключва???И аз искам много работи ама не стават!Със всеки изминал ден , Чичо Таварищ Путин Малкото Джудженце с малкото п.ишленц.е ще воюва на два фронта, единия в Украйна, а другия в самата страна!И на двата фронта той извади първи нож, и сега се крие в бункера!Но всичко което е писано в книгата на живота Библията винаги се случва!Който пръв извади нож, ще бъди покосен от нож!Агент Матю Донахю!ЦРУ!!!
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бреййй, много бе. От 150пмлн, 74 решили да правят провокации. Путин има железни нерви и спокойствие да провежда избори, за разлика от страхливеца Зе. Иначе в Русия са пратени наблюдатели от поне 40 западни държави и са удивени от перфектно провежданите избори. Така беше и на референдума в Донбас. Сега ще видим колко честни ще бъдат изборите в щатите.
37
5
 
2
 
! Отговори
Военкор преди 1 месец
Изяли са и са изпили парите платени им от Киев в жалък опит да дестабилизират Русия, но сега ги чакат доживотен затвор в колония в Сибир.
36
5
 
5
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
За сетен пьт се убеждавам , че русия е -100 пьти по голяма демокрация от бг то - само при протестите на феновете срещу бфс имаше повече бити и задьржани отколкото в -20 пьти по голяма рисия
35
0
 
3
 
! Отговори
Кравар преди 1 месец
Пак върлува, луда крава!
34
5
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До рендетУ 21 И малкото камъче обръща колата.Днес 74 протестиращи , утре 74 милиона. Русия ще се събуди от 100 годишен сън.
33
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A как са протестите в Украйна, как са протестите в Украйна? Протестират ли свободно в Украйна, протестират ли свободно в Украйна?