Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ

Тогава ще бъдат нападнати и други държави, предупреди той
7 апр 2024 21:22, Анисия Иванова
525
Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предупреди днес, че страната му ще загуби войната с Русия, ако поисканата от президента на САЩ Джо Байдън американска помощ в размер на 60 милиарда долара остане блокирана в Конгреса заради съпротивата на републиканците на Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

"Ако Конгресът не помогне на Украйна, тя ще загуби войната", заяви Зеленски със сериозен тон по време на видеоконферентен разговор с посланици от правителствената платформа за набиране на средства "Юнайтед24".

"Без подкрепата на Конгреса ще ни е трудно да не спечелим или дори да оцелеем" като държава, допълни украинският президент.

"Ако Украйна загуби войната, и други страни ще бъдат нападнати", предупреди Зеленски, като посочи, че Русия, която нахлу в съседката си през февруари 2022 г., тогава може използва активно ядрена заплаха, за да сплаши западните общества.

Пакетът от американска военна и икономическа помощ за Киев на стойност 60 млрд. долара е блокиран в Конгреса от миналата година заради разногласията между демократите и републиканците, а през ноември в САЩ предстоят президентски избори. 

Приемането му зависи от добрата воля на поддръжниците на Доналд Тръмп в Камарата на представителите, които отказват да разгледат текста в този му вид поради различия относно регулирането на миграцията в САЩ, посочва АФП.

На фона на недостига на боеприпаси, който изпитват украинските въоръжени сили, руската армия постигна в последно време известни успехи. Тя вече е в покрайнините на важния град Часов Яр, в източната Донецка област, призна днес близкият до украинските въоръжени сили Телеграм канал "DeepState".

Украинският военен говорител Олег Калашников каза, че всички руски атаки в посока Часов Яр днес са били отбити. "Ако превземе (този град), врагът може да заплаши нашите логистични пътища", предупреди в същото време той. (А. Маргоевски, БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


525
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна и украинците са руснаци , част от Русия и мястото им е в Русия, те чакат и се тайно се молят Русия да ги освободи, а ти какво правиш там, незаконно избран с измама? И защо не сте осъдени за ограбване на руско-украинското население, насилие, убийства?Всички големи градове в Украйна, се вдигнаха на бунт срещу вас и Майдана, който се провеждаше, също и срещу нацизма, записите с бунтовете ги има, има запис и как убивате хората, те не ви искат, вие сте им чужди, а управлението ви е тиранично
382
0
 
7
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 1 месец
...този още не е наясно, че Украйна ще загуби войната с Русия и с помощ от САЩ, при това с много по-тежки загуби и последици, отколкото без помощ...
381
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време беше.
380
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този *** всички са му длъжни.
379
0
 
5
 
! Отговори
Асанчо преди 1 месец
Асен Василев заяви,когато врага дойде на нашия праг,ще посрещнем и отблъснем агресора.Аз му вярвам,той никога не ни е подвеждал БУУУАХАХАХАХ
378
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия бавно и методично унищожава военната инфраструктура на Украйна. Фронтът, градовете и селата са едно, но Русия ползва повече възможности за непреки действия, съчетавайки едновременно стратегии на изтощение и унищожение. С помощ и безпомощ, това не може да бъде спряно. Единствено, евенткално, с чужди войски, притежаващи на украинска територия същия потенциал. Практически неосъществимо.
377
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави се на луд и невменяем за да не го осъдят , усеща вина и го е страх. Шубе го е.
376
0
 
16
 
! Отговори
Талантлив Комик преди 1 месец
Всички тия дрънканици как Путин щял да напада други страни са за да се уплаши джендъризирания Запад, да им се разтреперят меките китки и по-лесно да отпускат "тия проклети милиарди". За какво му е на Путин цяла страна населена с маллоуммни хохоли? Ако искаше да завладява Украйна щеше да нападне северната част където е Киев а не в южната част на Украйна където са Донбас и Луганск. А и за ДВЕ години там единствено изтласка укро армията от двете области КОИТО ОБЯВИХА НЕЗАВИСИМОСТ и изгради ОТБРАНА.
375
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рекоха управленците на Украйна да почерпят на чужда сватба, а сега нямало кой да плати сметката и видиш ли те са в безизходица.
374
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние това го знаем от 2 години. Нато обаче също губи войната.
373
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Волдемор иска да взриви АЕЦ Запорожие и всичко там да стане ядрена купчина,а той в бункера ще си се скрие и после ще замине в чужбина.
372
0
 
6
 
! Отговори
до 412 преди 1 месец
Ти май не разбра,че с това изказване за предвидимия Байдън ,Путин се подигра много интелигентно,без да го обижда.
371
0
 
13
 
! Отговори
Не съм ну фен преди 1 месец
И заради това започна да атакува Запорожката атомна централа, даже английските вестници го написаха. Това означава, че вече са го отписали.
370
0
 
9
 
! Отговори
Само питам... преди 1 месец
Не че нещо ама защо на срещта в Берлин Зеленски в изказването си /буквално/ каза че САМО половината от изпратената до сега военна помощ в размер на близо 400 милиарда евро е изразходвана за нуждите на армията а другата половина са били похарчени за административни и ЛИЧНИ нужди на семейството му и членовена кабинета? Изказването е общо достъпно в Интернет и всеки русофоб или русофил може ЛИЧНО да го види. Та питам се колко от тези бъдещи 60 милиарда ще отидат за армията? 30 млрд? 25 млрд? НИЩО?
369
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-накрая стигнахме и до фундаменталното признание, че без помощта от НАТО Украйна щеше да капитулира за броени дни, войната да е приключила и стотици хиляди Украинци да са живи и без рани. Само, че целта на НАТО е да удължава агонията на своя бъдещ "съюзник". Така се създава омраза за векове. Изисква се доста кръв.
368
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жал ми е за украинците,които повярваха на този.Да,имаха проблеми,но имаха спокоен живот,с прекрасни градове.Какво имат сега?Нищо!!Милиони напуснаха страната,много от младите мъже убити или осакатени на фронта,хиляди жени без синове и мъже.Скитащи по улиците пълни сираци без покрив.Всеки различно разбира свободата.За каква свобода говорят бедни,зависими,без нищо.Мираж!!Които имаха възможности избягаха отдавна.
367
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна при всички случаи губи войната, стига НАТО да не вкара войски. Друг е въпросът до колко натовски войски искат да умират за чужда държава и до колко са подготвени за война като тази в Украйна. Но да, във всчички други случай Украйна губи и това все повече се забелязва от западните анализатори. Въпросът е колко територия щя загуби и колко украинци ще умрат преди да позволят на Украйна да започне преговори с Русия.
366
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ никога досега не са били в по-благоприятна ситуация.Те воюват с пропадналия режим на Путин с ръцете на Украйна,така че тия 60 милиарда са най-добрата им инвестиция от 2 св война насам.Това не са набутването във Виетнам,Ирак,Афганистан,където Америка воюваше и ръцете милиарди БЕЗСМИСЛЕНО.
365
2
 
6
 
! Отговори
Е за кво преди 1 месец
Са и на Украйна тия 60 милиарда - само за 2 месеца ще ги приключат, най много Зеленски да успее да си купи някоя друга кралска резиденция или имение на екзотична дестинация. Само още 2 месеца мъки за обикновения народ и още избити и ранени.
364
1
 
12
 
! Отговори
Ало артиста, преди 1 месец
И докога ще ви издържаме? Стана ви начин на живот. Сами влязохте във война, оправяйте се. Ние проблем нямаме, освен с вас.