Украйна готова за контраофанзива в края на 2024 г. или началото на 2025 г.

Киев очаква опит за засилени атаки на Русия през лятото
335
Украйна готова за контраофанзива в края на 2024 г. или началото на 2025 г.
Снимка: БГНЕС

Украинските отбранителни сили ще могат да стабилизират фронтовите линии през следващите месеци на фона на продължаващата руска офанзива, съобщиха от Института за изследване на войната, предава Укринформ.

„Много вероятно е Украйна е да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци и може да успее да започне ограничени контранастъпателни операции в края на 2024 г. или началото на 2025 г.“, се казва в доклада.
Според анализаторите на ИИВ руските сили все още страдат от широко разпространени тактически провали и украинските сили все още ще могат да се възползват от тези провали, докато руското военно командване продължава да има проблеми с адаптации на тактическо ниво.

Още по темата

„Украйна ще може да неутрализира много от материалните ограничения, пред които е изправена в момента, през следващите седмици и предприема стъпки за облекчаване на предизвикателствата си с личния състав през следващите месеци, но Русия ще продължи да използва собствените си предимства, докато украинските способности се подобряват“, посочва докладът.

Анализаторите на ИИВ са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия.

„Въпреки това руските сили ще използват избрани предимства и приспособяване към ситуацията, за да
представляват значителна заплаха за Украйна това лято“, заключава Институтът за изследване на войната./БТА, Петя Гергова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още по темата: украйнаРусия
Още от ЕС
Руснак уби двама украинци в Германия, все още не е ясен мотивът
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
14
 
! Отговори
Аааааа, значи тогава преди 3 седмици
ще си върнете Крим, на края на 24 и началото на 25 г.
223
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера в Хамбург мюсюлманите проведоха митинг шествие за съсдаването на Германски Халифат. Мюсюлманите с ЕС имат право да организират живота си както битово така и политически според тяхната религия - това съответства на принципите на демокрацията. Русия като велика както християнска, така и мюсюлманска държава приветства създаването на Германски Халифат. С такива хора които се опират на религиозни ценности по лесно ще се разбере отколкото със сегашната педерастическа Европа.
222
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Явно на Зеля са обещали, че в края на годината в Украйна ще влезнат войските на ЕС и НАТО.
221
4
 
2
 
! Отговори
вгз преди 3 седмици
Продължение от 235: хората събират енергия, след което пътуват с духа си във времето и пространството. Там ясно се вижда какво ще се случи. Много трудбо ще го разберат хора, които са станали подвластни на Дявола и той си играе с тях. И едните и другите (руси, американоси), както и техния слугинаж, ще завършат в ада с тежки наказания. Едно е да пишеш за това, друго е да си бил там и да гледаш колоните от духове, изпитващи различните мъчения. НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ ТУКА.
220
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Алекс - талибаните приложиха същата тактика върху най-бързо бягащата армия в света. Спомени от по-близкото минало...
219
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До вгз - както казват мъдрите американци - ще поживеем, ще видим. Дано си прав!
218
15
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
кАпейки аре наздраве за Манчестър Юнайтед и за ВМЗ Сопот:):):)
217
7
 
8
 
! Отговори
вгз преди 3 седмици
През 3908 г. няма да има нито САЩ, нито Русия, нито Китай. Оцелелите след 3 СВ - ядрен конфликт, ще са се обединили в 6 огромни държави на свеки континент. Няма да ви има и вас, скъпи *** на руски и американски зад***и.Но ще я има България. Тя ще води света напред.
216
24
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Бой техната мама комунисти руски:):):)Скоро 500Ктрупа:):):)
215
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Руската армия не беше психически подготвена и даде много жертви в началото но и потдръжката беше слаба. Сега се стабилизира. Не трябваше да отстъпват от Киев. Мисля че бяха изманени на преговорите в Турция. Те бяха грешка.
214
2
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 3 седмици
Нагледахме се на тъпотии за възрастни. Украйна иска, но не знае как да си поиска. Като хваща от главата за краката си навлече точно обратното на това което искаше. Украйна вече може да забрави за мечтания високостандартен живот. От едната страна е войната, от другата страна са дълговете. Което и да изберат, живота им ще продължи да се вгорчава. Ще трябва да почакат има няма 100 г., ако е рекъл господ.
213
0
 
15
 
! Отговори
Рендето преди 3 седмици
Че, то до тогава нема да остане мъжко население в Окраина, бе, но затуй пък Нарко-Клоуна шъ стане най-богатото еврейче в историята на Окраина!!! -))))
212
19
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Ние Натовците си седиме са и си гледаме мачовете изтрезнявайки с Хайнекен и си чакаме бройката руски трупове да стане 500К:):):)Са засега и 350К не е лошо,но още,може още:):):)
211
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руската армия беше малка но по добре подготвена и въоръжена в началото на операцията..( операцията започна със 100 Хил. групировка без ДНР,ЛНР и ЧВК-та) украинската тогава беше голяма 300 хилядна ... Русия не постигна политическите си цели в първата седмица на което залагаше възможно и заради грешната оценка на настроенията в Украйна. Днес на фронта Русия има 500-600 Хил. Групировка срещу аналогична или малко по-малка Украинска
210
2
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 седмици
За нов контранаступ на украинците ще са необходими над 300 000 души. Въпросът е, от къде ще се вземат. А отговорът е от САТАНАто. Руснаците няма да вземат пленици освем ако не говорят руски език !
209
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След още няколко такива украински офанзиви и братушките ще са пред Киев, а ние пак ще четем, колко много жертви дават докато бесят зеленчука за военни престъпления.
208
15
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Вместо контраофанзива,Украйна трябва да приложи тактиката на афганистанските фермери.Постоянни удари върху окупатора.СССР беше много по-мощен от днешна Русия,но не издържа.Беше принуден да се изтегли.
207
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Факт- такива опорки има само в главите ви-за 3 дни, за една седмица... Сега втори контранаступ подготвяте. С първия си върнахте Крим сега ще си върнете Лвов надявам се. За една нощ. Нали Зелев обеща, че ще си пие кафето на Крим? За няколко дни. Май е спрял кафето, така като гледам. Със сигурност ще му осигурят квартира с добър изглед зад някоя дебелостенна сграда ама малко по на север...
206
2
 
4
 
! Отговори
пак изненадани преди 3 седмици
Киев очаква опит - а ще му се случи пълна реализация....
205
2
 
3
 
! Отговори
Генерал Морозов преди 3 седмици
тоже готов! :)