Русия се похвали със заловените западни танкове в Украйна с изложба в Москва

Песков нарече изложбата "брилятна идея"
1 май 2024 19:37, Нели Христова
443

В руската столица днес беше открита изложба на западно военно оборудване, заловено от руските сили по време на боевете в Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Изложбата, организирана от руското министерство на отбраната, представя над 30 единици тежка техника, произведена в Западна Европа, включително боен танк M1 "Ейбрамс" и бронирана бойна машина "Брадли", произведени в САЩ, танк "Леопард 2" и бронирана пехотна машина "Мардер" от Германия, както и бронирана машина AMX-10RC, произведена във Франция.

Изложбата, която ще остане отворена в продължение на един месец в мемориалния комплекс от Втората световна война в западната част на Москва, показва също така огнестрелни оръжия, военни документи и други документи.

Руските власти разкритикуваха доставките на западни оръжия и военно оборудване за Украйна, като ги определиха като доказателство за прякото участие на НАТО в конфликта, припомня АП.

В същото време руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че западните военни доставки за Киев няма да променят хода на конфликта и да попречат на Русия да постигне целите си.

Изложението се провежда в момент, когато руските сили завземат все повече земи в Източна Украйна, възползвайки се от забавянето на американската военна помощ, за да отблъснат недостатъчно въоръжените сили на Киев.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков приветства изложбата в Москва като "брилянтна идея".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че чуждестранните дипломати, базирани в Москва, трябва да се възползват от възможността да посетят изложбата, за да видят как "Западът унищожава мира на планетата".

"Тази изложба ще бъде интересна за всички онези, които все още вярват в митичните "западни ценности" или не забелязват агресията, разгърната от НАТО срещу Русия и нашия народ", каза Захарова, информира АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от Русия
"Мозъкът на Путин" Дугин за русофобията и защо Западът се разпада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
9
 
6
 
! Отговори
Хан Талибан преди 3 седмици
Цал Свят се смя след като се подиграхме с янките, но сега хората на могат да си поемат дъх след гавврата над която ги поставя Русия бухахахахахах
274
4
 
8
 
! Отговори
9 май?? преди 3 седмици
Имат ли основание да празнуват 9 май след като до границите им има много от тези които уж са победили? както щете ги наречете нацисти фашисти бандеристи...и възможно ли е пак да загуби милиони войници и цивилни и пак да останат фашисти нацисти до границата и по цял свят както след последната голяма война? А възможно ли е да си признят че са РАШИСТИ които се имат за нещо повече от малцинствата в собствената им непропорционално доминирана от тях административно и силово "федерация"??
273
3
 
2
 
! Отговори
Велес преди 3 седмици
Имало оставено место и за "Патриот" -ите!
272
6
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Да покажат и подводни снимки на водоноската Масква и шлепът Кузя :)))))))))))))))))
271
2
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 седмици
Скоро ще се похвалят и гол ГЗ :))))))))))) А с яйца в магазина похвалиха ли се? :))))))))))))
270
3
 
11
 
! Отговори
Русувъшките преди 3 седмици
Чакат и Масква да доплава
269
1
 
7
 
! Отговори
Х преди 3 седмици
жалки...
268
3
 
8
 
! Отговори
Ние преди 3 седмици
Нямаме място да сложиме хилядите танкове и бронетранспортьори заловени и взривени. Да се покаже руската агресия, която все повече доближава границите на НАТО.
267
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Емо: как ще е русофобски, като блокират всеки който нарече Путлерини путлерофашист, а писанията на путлерофашистите стоят? Този сайт е русоробски както и собственика му Шиши и Бойко пудела на Путлерини.
266
7
 
10
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
една обективна статия на този иначе русофобски сайт на новините, като просто се цитира кой какво е казал, а всеки да си прави изводите. заловената военна техника не е само от сащ, а и от много други страни, което означава само едно - тези страни косвено участват във войната.
265
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
вижда се голям наплив киб ици, търсещи да видят трофейните унитази, перални машини, хладилници и прочие полезни за гражданите вещи, липсващи в руский мир!
264
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По ирония на съдбата на 9 май , на красной площадь ще изложат унищожена техника " леопрд 2" на съвремените нацисти.
263
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-смешното е че има един така наречен бандеровски танк направен от фашистите в Украйна .Бил е заровен край Авдеевка за да не го намерят руснаците и да умрат от смях.НО.......................... той е бил намерен и сега е на видно място редом с абрамсите ,брадлитата и другата гордст на САЩ.Слава на Путин дано още 100 години управлява и прочисти света от фашизма.Амин!
262
0
 
5
 
! Отговори
:))) баси форума преди 3 седмици
Л у д и т е беснеят!:))))))))))
261
7
 
3
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 3 седмици
***....те САЩ... УНИЩОЖИХА МИЛИОНИ РУСКА БОЙНА ТЕХНИКА в страните които влязоха в Нато....БЕЗ БОЙ
260
9
 
6
 
! Отговори
Укрите преди 3 седмици
и западните им ,,съветници" са избягали със светлинна скорост като са видяли дебелия! Даже и не са се опитали да взривят техниката...Резил!
259
10
 
17
 
! Отговори
Чакаме преди 3 седмици
Крайцера Масква да доплува на събитието
258
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За съжаление това е много малка част от унищожената западна техника. Тя все още се намира по фронтовата линия в т.н. сива зона и чака линията на съприкосновение да се оттегли за бъде изтеглена в руския тил. Според Forbes само една от украинските бригади е загубила 40 Брадли-та.Иначе руснаците умеят много добре да тролят- на входа на изложбата иа голям надпис "Сътрудници на западните посолства могат да влязат на изложбата без да чакат на опашка "
257
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още две страници с коментари от психясалия обратен и страхлив бандер. А руснаците показват пленени натовски танкове.
256
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски показва само изгоряла съветска техника на Майдана. Путин показа Пленена техника от целият Запад, пленена, защото страхливите бандеровци са я изоставили докато са бягали. Бандеровците са добри терористи, но лоши войници. И Звездата на Смъртта да им дадат, пак ще загубят.