Русия се похвали със заловените западни танкове в Украйна с изложба в Москва

Песков нарече изложбата "брилятна идея"
1 май 2024 19:37, Нели Христова
443

В руската столица днес беше открита изложба на западно военно оборудване, заловено от руските сили по време на боевете в Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Изложбата, организирана от руското министерство на отбраната, представя над 30 единици тежка техника, произведена в Западна Европа, включително боен танк M1 "Ейбрамс" и бронирана бойна машина "Брадли", произведени в САЩ, танк "Леопард 2" и бронирана пехотна машина "Мардер" от Германия, както и бронирана машина AMX-10RC, произведена във Франция.

Изложбата, която ще остане отворена в продължение на един месец в мемориалния комплекс от Втората световна война в западната част на Москва, показва също така огнестрелни оръжия, военни документи и други документи.

Руските власти разкритикуваха доставките на западни оръжия и военно оборудване за Украйна, като ги определиха като доказателство за прякото участие на НАТО в конфликта, припомня АП.

В същото време руският президент Владимир Путин многократно е заявявал, че западните военни доставки за Киев няма да променят хода на конфликта и да попречат на Русия да постигне целите си.

Изложението се провежда в момент, когато руските сили завземат все повече земи в Източна Украйна, възползвайки се от забавянето на американската военна помощ, за да отблъснат недостатъчно въоръжените сили на Киев.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков приветства изложбата в Москва като "брилянтна идея".

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отбеляза, че чуждестранните дипломати, базирани в Москва, трябва да се възползват от възможността да посетят изложбата, за да видят как "Западът унищожава мира на планетата".

"Тази изложба ще бъде интересна за всички онези, които все още вярват в митичните "западни ценности" или не забелязват агресията, разгърната от НАТО срещу Русия и нашия народ", каза Захарова, информира АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Работещите Българи в ЕС за 2023г са изпратили в БГ над 3.5 милиарда лева, за 2022г 2.4 милиарда лева, а колко са изпратили работещите в Раши стан?!
254
18
 
18
 
! Отговори
нагли русняци преди 1 месец
Войнствена терористична росия обвинява Запада.....
253
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея па гръмнали един Абрамс и вече жълто на гащите.
252
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците пишат,че са видели оръжието на запада е по добро.Споменават Мерцедес и Лада.Голям автогол....
251
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скъпи копейки ще ви повярвам, когато видя в НСИ, че ходите да помагате на семействата си в Раши стан, а не в тая "мразена" от вас Европа, защото излиза, че носите в сърцето си Путин, а работите във "фалирала" Европа.
250
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самия факт че коментираш българите като ягодо берачи в Англия говори къв *** си.... Спокоино на 6 летя за брюксел като се връщам ще ти донеса магнитче и бомбони Моцарт.Да облажиш
249
11
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Крепостните в телешки възторг :)))))))))))) Смешна работа.
248
7
 
8
 
! Отговори
Изложбата е преди 1 месец
пътуваща и предстои експонирането и в България,конкретно пред МО и офисите на някои политически партии,частни домове или клубове по-интереси!?!Очаква се това да стане за 9 май т.г.!?!
247
11
 
14
 
! Отговори
Същият преди 1 месец
Че Русия ще победи е ясно.Каква ще я дробят педерасюгите некрофилите от краварника и забатаченият Запад.Не може да се подписват международни споразумения и да не се спазват .Това е все едно Мексико и Канада да са бъкани с руски лаборатории за унищожение на човешкият род.Или отново Путин да има военни бази в Източна Германия.Защо НАТО не се разтури след падането на Берлинската стена?Защото на краварите им трябват конфликти за произведените оръжия.Боеприпасите във тази война са български и платен
246
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бийте братани , Бог да е с вас!
245
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кметството на Москва апелира: С уважение напомняме на гражданите и гостите, посетили изложбата: натовската техника е трофейна. Не се опитвайте да я плените или взривите. Няма да получите заплащане.
244
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На видно място край входа в изложбата на западно военно оборудване е написано: Сътрудниците на посолствата на США, Великобритания, Германия, Франция и Полша се допускат за оглед на натовската трофейна техника без ред /не са длъжни да изчакват ред на опашката от желаещи/.
243
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом в Русия смятат,че те са нападнати е ясна работата.Има си факти обаче,както няма как да се твърди,че Полша е нападнала Германия през ВСВ,така и Русия няма как да твърди,че Украина я е нападнала.И нормално е да се помага на нападнатата страна.Е да,оръжията са западни не са китайски.
242
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
интересът голям
241
22
 
14
 
! Отговори
КОЙ ЗАПОЧНА АГРЕСИЯ? преди 1 месец
"Тази изложба ще бъде интересна за всички онези, които все още вярват в митичните "западни ценности" или не забелязват агресията, разгърната от НАТО срещу Русия и нашия народ", каза Захарова, информира АП.''ДОБРЕ ДЕ,АМА УКРАИНА ЛИ НАПАДНА РУСИЯ ИЛИ ОБРАТНОТО?!ЗАЩО ОБРЪЩА ИСТИНАТА ДРУГАРКАТА ЗАХАРОВА???!!!!
240
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
дори с американско знаменце
239
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...ТЕРОРИСТИТЕ СЕ ПОХВАЛИЛИ КАКВО СА ЗАВОЮВАЛИ.....
238
6
 
21
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 1 месец
Скоро на изложбата ще има Ф-16. Тогава ще отида да ги видя, че скоро в България такива няма да има въпреки, че са платени.
237
7
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Нямам лошо. Който не иска да не му се излагат танковете - да не си ги дава.
236
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Две страници с коментари от психясалия обратен и страхлив бандер. А руснаците показват пленени натовски танкове.