Жените са най-голямата загадка за Стивън Хокинг

Гениалният учен ще навърши 70 години в неделя
6 яну 2012 07:17, Елка Василева
156
Жените са най-голямата загадка за Стивън Хокинг
Снимка: Reuters

Въпреки че е сред най-известните учени в света, професор Стивън Хокинг разкри, че и той като много други мъже отделя много време да мисли за жените, съобщи в. "Дейли телеграф".

В интервю по случай 70-ия му рожден ден, който е на 8 януари, на въпроса за какво мисли най-много през деня, професорът отговаря категорично: "За жените. Те са пълна загадка."

Интервюто със Стивън Хокинг е публикувано в сп. "Ню сайънтист" преди симпозиума в негова чест в университета в Кембридж в неделя.

Стивън Хокинг се разболява от амиотрофична латерална склероза, която засяга двигателните неврони, на 21 години.

Тогава лекарите прогнозират, че той ще живее само още няколко години. Въпреки очакванията той прави забележителна кариера и ще отпразнува 70 години.

Запитан какво би променило най-много разбирането ни за Вселената, Стивън Хокинг каза: "Откриването на суперсиметрични партньори на известните фундаментални частици, евентуално в Големия адронен колайдер".

Що се отнася до най-голямата му заблуда, той призна: "Мислех, че информацията се унищожава в черните дупки". Теорията на съответствията, разработена през 1997 г., го кара да промени схващанията си. "Това е най-голямата ми грешка, или поне най-голямата ми научна грешка", каза той.

Когато Стивън Хокинг казва нещо, светът го слуша. Показателна за това е реакцията на направеното от учения изявление миналата година, че вярата в задгробния живот е "вълшебна приказка" за хората, които се страхуват от смъртта, отбелязва ДПА.

"Гледам на мозъка като на компютър, който спира да работи, когато компонентите му се повредят. Няма рай или живот след смъртта за повредените компютри, това е вълшебна приказка за хора, които се страхуват от тъмното", допълва ученият

Теоретичният физик и космолог е засягал и други фундаментални теми като например защо съществува човечеството и има ли различен живот във Вселената.

"Моето мнение е, че всички ние - не само теоретичните физици, искаме да знаем откъде сме дошли", казва Хокинг в интервю за германското сп. "Шпигел" през 1988 г. след излизането на бестселъра му "Кратка история на времето".

Научната книга, продадена в над 10 милиона екземпляра, засяга теми от космологията като теорията за Големия взрив, черните дупки, светлинните конуси и физични теории за развитието на Вселената.

След излизането на "Кратка история на времето" Стивън Хокинг е смятан за гений от по-голяма част от обществото, а в научния свят гледат на него като на звезда.

Не само интересът му към големите въпроси, които занимават човечеството, но и желанието му да даде научно обяснение на всички феномени правят Стивън Хокинг толкова обаятелен в очите на хората.

"Аз съм архетип на извадения извън строя гений, или за да звучи политически коректно, на физиологично предизвикания гений. Най-малкото съм изправен пред физиологично предизвикателство. Дали съм гений подлежи на съмнение", казва Стивън Хокинг в интервю за Би Би Си.

Едно нещо обаче е сигурно: Стивън Хокинг живее без страх от смъртта.

"Живях цели 49 години с перспективата за ранна смърт. Не се боя от нея, но и не бързам да си отида от този свят. Преди това имам да свърша толкова много неща", споделя Хокинг в интервю за в. "Гардиън", направено миналата година, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: Стивън Хокинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
6
 
0
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Хокинг още не е научил, че светлината няма постоянна скорост и е писал глупости цял живот., водейки се по тъпия Яйнщайн. Всичко, което е писал са само драсканици. Такава е и цялата западна наука до тозеи момент, която използува старата и винаги невярна теория на относителността. Нищо чудно, че жените са загадка за Хокинг, защото и за тях, както и за всички останали никаква относителност не е валидна. Етерът е вездесъщ - цикличен вектор в Хилбертовото пространство.
158
1
 
1
 
! Отговори
Диан преди 11 години
До българинЛичи си колко си учил по биология, но явно не си и имал желание, защото ако имаше, нямаше да говориш пълни глупости и да се излагаш. Силиция се бил самоорганизирал... чудя се с колко си завършил и по химия. Ако си чувал за това нещо наречено органична химия, ще разбереш, че някои естествени химични съединения съвсем естествено успяват да се репродуцират и с течение на времето да се изменят и усложняват. Можеш само да благодариш на Дарвин, че я има модерната медицина.
157
0
 
1
 
! Отговори
Диан преди 11 години
За кой бог говорим? За популярния у нас, за някои от други държави или за тези, в които малко хора или направо никой не вярва вече, защото се водят измислени? А защо се водят така, замислял ли си се?Иначе не е нагло да избиваш стотици хиляди и да съсипваш още повече животи поради тази глупост наречена религия, защото едни хора от едно място са си измисляли истории да обясняват неща, за които и хал хабер са си нямали, и не са били съгласни с историите на други.
156
4
 
2
 
! Отговори
niik преди 11 години
"kak moje *** koito daje ne osyznava kakvo se sluchva v tialoto mu da osyznava kakvo se sluchva vyv vselenata, tova e porednata bolest na syvremenia ni sviat, zabludata..." !!! Пълна ***, как не те е срам!!!!
155
2
 
0
 
! Отговори
niik преди 11 години
пълен *** си ти да знаеш, хора като тебе само затормозяват човечеството и го дърпат назад
154
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Тожй не се страхувал от смъртта без да знае какво е това, защото не може да се изследва. Излиза че страхуването и нестрахуването са от човека и не зависят от информация отвънка. Това е дух, можещ да бъде Бог или дявол. Също така, който е от Бога се стреми със всички средства да не се популяризира, "признанието" му от хората го отдалечава от Бога със същите му разбирания които са го въодушевявали. Тази странна зависимост също свидетелства за Бога, защото за човека е абсолютна глупост.
153
0
 
8
 
! Отговори
За теориите 1 преди 12 години
Както беше казал Хокинг в Кратка история на времето - Теорията обяснява фактите и събитията и може да ги предскаже при определени обстоятелства. Когато дори само едно наблюдение или предсказание не се изпълни, то тогава теорията се счита за невярна.
152
0
 
4
 
! Отговори
За теориите 2 преди 12 години
Интересно ми е така уверено отричащите Теоретичната физика, предсказанията на които се изпълняват всеки път, могат да вярват в нещо чиито предсказания се сбъдват, с вероятността на статистическия шанс. В миналото много теоретични физици са били свещеници, които са се интересували от вселената божието творение, за разлика от пишещите тук игноранти. Запознайте се с трудовете на Коперник и Свети Августин.
151
0
 
5
 
! Отговори
Боян Кунев преди 12 години
Истинската реалност е по - невероятна и от най - смелите научни теории. Смешно и жалко е, че хора, които дори нямат бегла представаот теорията за суперсиметрията си позволяват да твърдят или отричат нещо със 100% сигурност. Дори теориите на Айнщан се преразглеждат, след 5 г. науката може да твърди точно обратното на общовъзприетото днес.
150
0
 
7
 
! Отговори
физик преди 12 години
Очевидно е, че ти си кретена, с тези си разсъждения - и е жалко, че истинския интелект трябва да страда в увредено тяло, докато *** като теб се "шири" в нормална обвивка.... пфу!
149
1
 
5
 
! Отговори
Ли преди 12 години
Ахах, дори и Айнщайн не ги разбира жените :Р
148
21
 
2
 
! Отговори
гфгхфй преди 12 години
kak moje *** koito daje ne osyznava kakvo se sluchva v tialoto mu da osyznava kakvo se sluchva vyv vselenata, tova e porednata bolest na syvremenia ni sviat, zabludata...
147
4
 
11
 
! Отговори
до 145 преди 12 години
Ти си поредния промит тип.Аз например пък твърдя, че около Марс в момента няма чайник на орбита.Не съм бил там, но всеки с трезва глава би се съгласил, че все още около Марс чайници няма.Факт е. Нямам пряко доказателство, че твоя "Бог" не съществува, само че ако разсъждаваме така, това може да се твърди за каквото ти роди мъгливата глава.След като няма чайници около Марс - няма и Бог или богове.. у ваше село все си ги нагласяте как ви изнася.
146
0
 
9
 
! Отговори
гост преди 12 години
до чуковата акула с ник българин - Според тебе колко милиарда светлини години ще са нужни на силици в земните недра, и още куп цветни метали. пластмаси от петрол и други, да създадат компютъра на който пишеш.Голям *** ,първо се научи ,че светлинната година е единица за измерване на разстояние а не на време.
145
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекалено нагло и самонадеяно е да кажеш на висок глас: "Бог няма!", след като въпросният учен не е умирал и не се е връщал от Отвъдното, за да го потвърди. За какъв се мисли? За най-съвършенният индивид на света ли, за да дава такива крайни оценки?
144
3
 
8
 
! Отговори
Fearless___;) преди 12 години
Според мен този Хокинг в извънземен пришелец,който иска да ни научи за Вселената и да разкрие в края на годината съществуването на извънземен живот и че инопланетяни са посещавали и посещават Земята!Колкото до този 'българин' дето пише простотии за бог мог гог и не знам си още какво да вземе да прочете малко за тайните общества на земята които водят началото си още от кръстоносците.И ще види какви са им плановете ;) do you feel fear?
143
2
 
7
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Българин,Сингулярност...Щом няма еволюция, значи човек е бил на земята винаги, има няма 4 милиарда години. Обясни ми тогава липсата на човешки останки и останки от човешка цивилизация през... да кажем Неопротерозой, да не те затруднявам с Еоархай...
142
1
 
10
 
! Отговори
До българин преди 12 години
Явно не си запознат с теоретичната физика. Това не е фантазия, защото се пише на езика на математиката, който е една чиста логика. Развивайки основните математически уравнения се обясняват опитни резултати. Това просто е начин на мислене и представа за света. След няколко години в достатъчно сериозен университет, може да се научиш да го правиш.
141
15
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
От къде се взема материята във вселената? Ако заключим че в нея е имало нещо то тогава какъв е произхода на тези части бозони или какво са там.Ако това не я ясно, а то не е, цялата теория се гради на фантазията на учени като Хокинг.
140
10
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
Компютъра е плод на години изследователски труд и интелект. Който е противоположен на еволюционната теория че материята считай силиция се самоорганизира и развива сам с помоща на случайността.Отстрани изглежда доста ненормално нали това е то еволюция.