Товарен кораб за МКС се взриви при излитането

Отломките на ракетата са паднали в Атлантическия океан
28 юни 2015 19:19,
143
Товарен кораб за МКС се взриви при излитането
Снимка: Архив Reuters

Ракета-носител "Фалкон-9", извеждаща в орбита товарен кораб "Дракон" към Международната космическа станция (МКС), се взриви две минути след изстрелването от космодрума Кейп Канаверал във Флорида, предаде ТАСС, цитирайки съобщение на НАСА.

Отломките на ракетата са паднали в Атлантическия океан. Според НАСА причината за взрива засега не е известна.

Унищоженият в резултат на неуспешното изстрелване товарен кораб трябваше да достави на МКС около два тона товари, включително хранителни продукти, оборудване и материали за научни експерименти.

Доставката бе много важна, защото от есента два товарни кораба поради аварии не успяха да достигнат до МКС - американски през октомври и руски през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
0
 
! Отговори
емилчо преди 8 години
До 115,много ти е дошъл Гугълът
72
0
 
1
 
! Отговори
пловдивчанин преди 8 години
Не знаех за совалките, че са правени от частна компания, не е толкова важно. Само е жалко, че дори космическите програми могат да разделят хората толкова категорично. Всеки, който успее да прати ракета в космоса и после да я върне е достоен за уважение. Експлозиите напоследък на една американска ракета (Space X), една руска ракета (Протон) и една американска ракета с руски двигател (Antares) са доказателство колко трудно е изследването на космоса.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 114Защо се правиш на голям специалист,а всъщност си невежа?Ангара направи първия си полет 2014г.В момента се разработва Ангара 7 с товароносимост 175т,без аналог между другото.Рокот е конструкция от края на 90-те.Космос 3М е стартирала 2010г.Най- ефективния в света кислородо-керосинов ракетен двигател РД-0124 е стартирал 2013г,а 2014г е сключен договор за доставка на РД-181 за американската ракета Антарес в замяна на НК-33.Защо ли краварите сами не си ги произвеждат?Ами не могат.
70
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Боби Да, точно това казах, всичко руско е измислено преди 35 години. Оттогава досега - нула.
69
0
 
1
 
! Отговори
Защо? преди 8 години
До Деси ЧуколоваА защо са им на руснаците частни космически кораби? След като имат пълно превъзходство в космическите кораби и станции? За да окрадат янките технологиите им ли? Както направиха с европейските учени през Втората световна. Затова искат да има частно по света, за да могат да крадат учени, технологии, иновации. Не са глупави те, никак.
68
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 112леле анонимни пиши си името та да ти се смеем персонално1. едновременна работа на 1 и 2 степен е в основата на Семьорка на Корольов дето и до сега извежда спътници на орбита2. камера за предварително изгаряне на част от горивото преди да влезе в основната камера - тоест по-високо КПД и за това САЩ купуват руски двигатели3. Последното - Модул система Ангара от лека ракета с последователни степени до свръхтежка с 6 ускорителя с двигатели керосин/кислород по-евтини от водородните
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 107: Да де, ама е измислена ракетата от нацистите, като супероръжие. Бомбардирали с не го Лондон. Факт е, че комбойците не могат да строят нищо читаво вече. Що фалира градът на автомобилостроенето Детройт? Що нищо не се прави в Америка? Империите са загивали, заради чувството за превъзходство над останалите. Чувството, че са единствени на света, че са стигнали боговете.
66
1
 
16
 
! Отговори
Алтай преди 8 години
При един ядрен конфликт американските ракети ще се взривят и изпопадат на собствена територия
65
4
 
15
 
! Отговори
до 94 преди 8 години
Направи си изводите защо Корольов е арестуван и изпратен в Гулаг, като знаем че целият репресивен апарат в онези години, включително и в Гулаг е бил съставен от евреи, спонсорирани от Уолстрийт. Целта е била да отстранят и ликвидират цялата интелигенция, която би могла да работи за просперитета на СССР.
64
0
 
7
 
! Отговори
до 110 преди 8 години
Постиженията за човечеството са нещо индивидуално, защото и атомната енергия е постижение на човечеството. Но тя носи и добро и смърт. Учените откриват, а военните и политиците решават по предназначение.
63
4
 
15
 
! Отговори
ох преди 8 години
Невежи хора коментират за ракетите. чието изобретение да са, това е достижение на човечеството. Спорът руски - американски е нелеп и говори за голяяяяма простотия.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСамо дето твоя човек е излетял напикан. Това не го знаеше нали? И не си въобразявай, че като им цункаш омазаните дупета, за тях ще си нещо по различно от чернокожите...Може да излетиш даже и преди кучето.
61
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Деси Чуколова:Шампиона на Англия (което се смята за най-силното първенство в света за момента)е собственост на руснак, не че аз съм фен на този отбор.Та да отговорим на твоя въпрос - когато не са решили, тогава не са направиличастни космически кораб.
60
26
 
4
 
! Отговори
Деси Чуколова преди 8 години
Въпрос: Кога *** ше имат частни космически кораби?Отговор: Никога.
59
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо, думата "***" я въведоха украинците, захапали американския. Второ, прогреса в руската космическа програма е стъпков. Залага се на проверени технологии + убедители и сигурни нововъведения. И модела действа, защото напрактика руснаците са единствените с истинска, нескъпа и действаща космическа програма. За съжаление, Украйна вече няма производство. САЩ им открадна проектите. Англия тепърва се опитва да направи нещо, а САЩ трябва да си вдигне още три пъти тавана на дълга за резултат.
58
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 103:Браво, умник. Руснаците били животни, но се намерили такивада оставят костите си тук за теб, в противен случай щеше да празнувашБайряма.Всичко си идва на мястото, заради такива като теб след 20-30 годинина тази територия отново няма да се говори на бъгарски.
57
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първата жена космонавт е рускиня ,защото рускините са най леки..А Браво на Американците. В исторически план се наблюдава че първо се направиха опити с кучета ,маймуни, руснак и чаааааааааак тогава с човек(Алън Бартлет Шепърд)
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 101 Майната:Точно хамериканска си е ракетата защото от 20 години от хамерикататръбяха, че държавното не било добре, че държавата е лош стопанин,че в НАСА имало разхищения и неефективна работа.И тогава дойде идеята да се наемат частни контрактори, които да провеждатполетите. Така щяло да бъде по-йофтино.За твое сведение Совалките са произведени от частна фирма - Рокуел, които печелят конкурса.
55
19
 
3
 
! Отговори
пловдивчанин преди 8 години
Това не е точно американска ракета, защото е разработена от частна компания без никаква държавна помощ, включително ракетният двигател. Беше първата частна ракета, която се скачи с Международната Космическа Станция. Това им е първият провал от тестовите полети насам. Успяли са да пратят 18 ракети до сега, включително в дълбокия космос. Любопитен факт е, че следващата година с такава ракета трябва да бъде изведен в орбита първият български спътник, изцяло частен сателит на Булсатком.
54
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без руските двигатели бая фоерверки ще натворят от НАСА :)