ДНК казва кога някой ще загуби девствеността си!?

Също така: Кога ще се роди първото дете, колко деца ще имате...
20 апр 2016 09:44,
21
ДНК казва кога някой ще загуби девствеността си!?
Снимка: архив Reuters

Изследванията на ДНК структурата намират приложения в много сфери от нашия живот – от това как са били устроени нашите предци, че до това да помагат за откриването на сериозни и редки болести много по-бързо от традиционните методи. Но знаете ли, че тя също може да ни каже кога някой ще загуби девствеността си?

Колкото и странно да звучи, изследователи от университета в Кеймбридж са намерили специфични генетични белези, които предразполагат хората да правят секс първи път по-рано от други.

ДНК на над 380 000 души е била подложена на тестове, които установяват, че в над 25% от случаите генетиката има водеща роля за това кога сексуалният акт ще бъде извършен за първи път.

Освен ДНК, има и други фактори, които са съществени. Учените откриват, че възрастта за достигане на полова зрялост е паднала с 6 години за периода 1880-1980 г. Основен виновник за това посочват промяната в хранителните навици и физическите размери на подрастващите през този период, както и въвеждането на изкуствени химикали в различни индустрии, които водят до хормонални смущения.

Гените на хората влияят и върху това кога би ви се родило първото дете, както и колко деца бихте имали, твърдят авторите на проучването. Те смятат и че ранната сексуална активност може да доведе и до доста проблеми.

"Вече показахме, че ранното навлизане в пубертета и по-ускореният растеж на децата се отразяват неблагоприятно на риска от болести на по-късен етап, но с новите резултати виждаме, че същите тези фактори могат да имат негативен ефект в много по-ранна възраст, включително твърде ранен полов акт и по-ниска степен на образованост", казва един от авторите д-р Кен Онг пред Digital Trends.

Онг и неговият екип се надяват техните резултати да помогнат за бъдеща превенция на деца в най-голям риск, които да могат да получават по-целенасочено образование и насоки за предотвратяване на рисково поведение, което може да им докара куп проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от на писаното се разбира че това са предположения.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А има ли ДНК тест, който да определя, дали човек ще има ужасен вкус към модата или не. Говоря за типа на снимката с коженото палто!
10
0
 
19
 
! Отговори
дървар преди 8 години
Хелзингския Комитет или прякора на Говорит Масква сега ще ни обясни и кои са длъжни да обгрижват тази пасмина по генетични причини.
9
0
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Британски учени........
8
1
 
23
 
! Отговори
SA преди 8 години
Че в БГ си го знаем и без тоя тест-женско на 12-13,мъжко на 14-15!!
7
1
 
32
 
! Отговори
Минка Общата преди 8 години
Аз съм на 43 и още съм девцвена! Де го тоя тест да ми каже кога шъ ми излези късметя?;)))
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потресаващи глупости!А показват ли гените с какъв цвят коса ще бъде акушерката, която ще изражда детето ми?
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Културни особености на определени етноси, дето има една приказка....не ми трябва да съм учен да се сетя.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правете необезопасен секс и лежте на таз кълка, че днк-то ви ще каже кога ще имате деца....Особено с това нарастване на хората с репродуктивни проблеми......Може да има влияние ама най голямо влияние има това което ВИ е в главата и Вашите действия.
3
0
 
25
 
! Отговори
PD преди 8 години
Журналисти пишат за научни открития. Трагично и комично е. Те толкоз могат. А да се яде трябва, и така на всяка манджа мерудия.
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникална глупост според мен, опитваща се да ни втълпи, че все пак трябва да приемем храната с много хормонални в-ва в нея, както и това, че децата ни ще правят секс сигурно още от 10 годишна възраст. Спрете се вече!
1
2
 
53
 
! Отговори
Ахм преди 8 години
Счупихте *** с тази статия.