Небостъргач ще бори глобалното затопляне

Огромното съоръжение ще бъде между Земята и Слънцето
9 май 2016 16:52,
19
Небостъргач ще бори глобалното затопляне
Снимка: Paollo Venturella

Снимка: Paolo Venturella

За да се опитат да решат проблема с продължаващата и нарастваща световна криза, породена от глобалното затопляне, много компании предлагат конструктивни идеи, като някои от тях вече и се прилагат. Но пък има и наистина доста налудничави концепции, чиято реализация е меко казано под въпрос. Такава идея е проектът Global Cooling Scyscraper, представен от базираната в Рим компания Paolo Venturella Architecture. Целта им е нищо работа - да построят огромен парников небостъргач между Земята и Слънцето. Ама наистина.
 
Твърдейки, че това е единствената "глобална стратегия" за решаване на проблема с непрестанно покачващите се температури по целия свят, хората от Paolo Venturella смятат, че Global Cooling Scyscraper е една от малкото иновативни идеи, които могат да се реализират и да дадат резултат. Небостъргачът ще функционира на принципа на соларна кула, но задачата му ще е да охлажда цялата планета, като създава изкуствени въздушни потоци. Те ще изпращат горещия въздух в космоса, като така ще се свалят температурите на планетата ни.
 
"Въздушните потоци ще създадат по-добри климатични условия и ще генерират енергия чрез вятърни турбини, поставени в структурата на съоръжението," се казва в разписания проект на компанията, цитиран от Digital Trends. "Освен това, тази структура създава невероятен и изненадващ ефект. Тъй като тя ще трябва да реши този глобален проблем, нейният размер трябва да е мащабен. Небостъргачът трябва да е уникален, поставен в една точка с подпиращи структури от двете страни".
 
Освен с вероятността за постигане на по-ниски температури на планетата ни, проектът цели да изглежда и доста футуристично, тъй като хората ще го виждат по различен начин. Живущите около полюсите ще го виждат като вертикална структура, а тези около екватора като хоризонтална. Найс, а?
 
Дали това е революционният отговор, от който се нуждаем, за да се преборим с климатичните проблеми? Едва ли, тъй като концепции като тази си остават на хартия и не виждат бял свят. Но пък не можем да им отречем забележителното въображение, от което човек има нужда, за да разработи неконвенционално решение като това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
opps преди 7 години
Последните думи на всяка изчезнала цивилизация:ЯЯЯЯЯаааа - РАБОТИ!Това със самолетити не прави нищо повече от наводнения... Това с корабите ще предизвика повече сол в почвата...
16
0
 
5
 
! Отговори
opps преди 7 години
Кастрация на кърлежите е по-добро решение... 2 милиарда индуси и 2 чайници да пръднат - става фурна.... А някой сеща ли се че това ще направи теченията само в посока на кулата ... представете си радиатор - сушата в едни райони ще е постоянна...
15
1
 
15
 
! Отговори
АЛФ преди 7 години
"А Мелмак загина защото всички си пуснаха едновременно сешоарите"
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята за намаляне броя на населението не е нова - справка чрез Свети Петър да се търси Малтус . Но идеята за готовност в случай на павишаване на Естесвенния Радиационен Фон е нова . Задължителен персонален противорадиционен Филтър .Главозамайващ икономически ефект .
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли бедното Човечество може да наруши Равновесието в Природата . Глобалното затоп- ляне не е Криза , а Физико - химичен проблем .
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя Атлантида сигурно затова е потънала, заради някаква безмозъчна идея, но реализирана. Нека пробват, първо италианците ще изхвърчат в Космоса заедно с горещия въздух.
11
1
 
7
 
! Отговори
M преди 7 години
''Найс, а?''Абре, Мартинчо, знаеш ли как сте си лика-прилика с "медията", наречена Днес.БГ??? И тя, и ти нямате нищо общо с журналистиката.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ко каза, ко? Едни хора произвеждат милиарди пластмасови *** за едни други овце, които си купуват хранителни екстрактори и машинки за рязане на пъпеши. Едни други ровичкат с взривове недрата на земята и изкарват течности и газове, които уж са нужни, за да светят милиардите лампички в Лас Вегас и сие. А третите пък ще строят нещо си, което съвсем да прецака крехкото климатично равновесие на планетата. Богоподобни, айде спрете се малко...
9
1
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Журналиста трябваще да напише(Нанай си)
8
2
 
6
 
! Отговори
batmario преди 7 години
Вавилонската кула...
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
`Те ще изпращат горещия въздух в космоса`- и като изпрати всичкия въздух там ний кво ши дишаме,веднъж изхвърли ли го над озоновия слой,слънчевия вятър ще го издуха и никакво магнитно поле не ще го задържи
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дето ще търсиш три рубли да му ги дадеш, по-добре намери една стотинка. Трябва да ти е по-лесно, а стойността е горе-долу същата ;)
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много гей много чудо!!! Изчакай да се появи Василев ще се спазарите.
4
1
 
8
 
! Отговори
До номер 2 преди 7 години
Е, давам ти ГО да си поиграеш!!! Даже без пари ЗА ЦЯЛА НОЩ!!!
3
3
 
17
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Проблема има само едно решение.Да се намали световното население.
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анониме ще ти дам три рубли да ми лъснеш бастуна без ръце
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само дайте пари за крадене и Боко ще ви построи и по изчекнати неща. Кеф ти тангенти кеф ти магистрали до други галактики. И пречиствателна станция за радиацията.