Откриха гроба на Аристотел в Гърция?

Археолози твърдят, че има индикации той да се намира в Стагира
27 май 2016 07:56,
14
Откриха гроба на Аристотел в Гърция?
Снимка: Facebook

Гръцки археолози твърдят, че са открили гроба на Аристотел, предадоха медиите в Солун, цитирани от ДПА.

"Съществуват сериозни индикации, че сме намерили неговия гроб", каза Костас Сисманидес. Учените смятат, че Аристотел е прекарал последните си дни в родния си град Стагира, разположен в източната част на Халкидическия полуостров, недалеч от град Олимпия.

Предполага се, че древногръцкият философ е погребан в Стагира през 322 г. пр. Хр. Урната е била положена в постройка с формата на подкова. Проучванията и разкопките в града започнаха преди 20 години през 1996 г.

Аристотел е един от най-големите учени през древността. Той е роден през 384 г. пр. Хр. в град Стагира, откъдето идва и прозвището му Стагирит.

Баща му Никомах е личен лекар на македонския цар Аминта. Сведенията за живота на Аристотел са оскъдни. Той е учител на Александър Велики. Най-известните произведения на Аристотел са "Физика", "Метафизика", "Никомахова етика", "Политика", "За душата" и "Поетика".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
1
 
! Отговори
Бг иманяр преди 7 години
Кой е тоя ба? Oставете ги кокалите а вижте вътре злато и пари има ли !
8
1
 
5
 
! Отговори
Асен преди 7 години
Според мен е :Откриха ЛИ гроба; Може би откриха...но откриха гроба с въпросителен. Възможно е и моя коментар да бъде пълен с грешки , но аз не съм журналист. Дали е написано така от неграмотност или за да звучи по силно заглавието??
7
2
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Не им се смейте че току виж открили -гроба на Левски , на Хофа , на Аспарух, на Колумб и на дядо Мраз.
6
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Те и гроба на Филип откриха,абе важното е да привличат туристи,па има,няма-карай да върви.
5
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Гърчолята за 100 години напред с това...откритие,са си осигурили милиони...балъци,главно от Хамерика и Стара Европа,които ще ходят...там и ще им снасят безброй...финикийски знаци.
4
5
 
12
 
! Отговори
проф.Божко Димитров преди 7 години
Заблуждават се. Гробът на Аристотел съм го открил в покрайнините на гр. Созопол, когато играех на чилик с приятели.
3
2
 
9
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Нещо го закъса туризма, май... Но виж гробът на Аристотел... историци, политолози и тн. от цял свят ще включат в програмите си задължително посещение... и тогава... реки от мед...
2
1
 
20
 
! Отговори
Дановски преди 7 години
Произведението на Аристотел "Политика" се състои от 8 отделни книги. В третата книга той разглежда различните форми на държавно управление. Според Аристотел добрите и заслужаващи подкрепа и развитие са монархия, аристокрация и полития, а при израждането си тези добри форми на държавно управление се превръщат в лоши и разлагащи и те съответствено са: тирания, олигархия и демокрация. В следващата глава той разкрива най-страшния и пагубен за всяка държава симбиоз между олигархията и демокрацията.
1
3
 
16
 
! Отговори
ined преди 7 години
Чист македонец