Момиче от Видин отива на обучение в НАСА

Зрители помогнаха на Симона след репортаж на Bulgaria ON AIR
8 юни 2016 16:15,
33
Момиче от Видин отива на обучение в НАСА
Снимка: bgonair.bg

С помощта на зрителите и читателите на Bulgaria ON AIR Симона Лилова от Видин заминава на обучение в НАСА. Парите, които трябваха, за да бъде заплатено обучението на младата видинчанка, бяха събрани след репортажа, който телевизията показа, както и с инициатива на училището на Симона за събиране на средства.

Преди няколко седмици стана известна историята на младо момиче, което мечтаеше да стигне звездите.

"Майка ми ме запали с една енциклопедия. Дори на 3-годишна възраст съм казала, че искам да стана космонавт", заяви Симона.

Симона беше приета за обучение в НАСА по програмата Space Camp, но нямаше средства да отиде до днес. След репортажа, който Bulgaria ON AIR излъчи и редица местни инициативи, осъществяването на мечтата на Симона е вече факт.

Историята на младото момиче, трогна цяла България, а пръв се отзова депутатът Вили Лилков. В дарителската акция също се включи кметът на Видин, както и десетки Българи.

"Чувствам се много щастлива, че хората ми помогнаха да осъществя мечтата си", сподели Симона.

По време на обучението обаче ще трябва да спазва и стриктни правила.

"Ляга се в 11 часа, става се в 8 часа. Де факто няма да съм с телефон, докато съм там, ще ни дават да се обаждаме на родителите си със специални техни телефони. Няма да имам връзка с външния свят", обясни Симона.

Момичето обаче не се притеснява, че няма да ползва телефон и интернет. Щастлива е че заминава - тя, ръководството на математическата гимназия, както и нейния клас.

Симона заминава за Измир на 17-ти юли.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Aaa преди 7 години
И аз искам да отида на обучение на Бахамите. Кандидатствах и ме избраха. Ще изучавам пясъка на плажа и топлата морска водичка. Обаче има такса. Хайде, събирайте пари.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за информация? Що за заблуда) че какво обучение в НАСА !!! е едзин средношколски летен лагер, нещо като скаутско начинание, за една седмица. "Обучение в НАСА" за една седмица! И то в Измир! Грозна пропагандна плява! Обучение за една седмица - смехория! Затова и коментарите са такива. Много хора са нетърпими към фалша и тъпата манипулация - "о, какъв успех - НАСА"!
5
0
 
6
 
! Отговори
Lora преди 7 години
Милото дете. Няма лошо, че са му помогнали да отиде, само че в базата на НАСА в Измир на детски лагер, кето те наричат обучение може да иде всеки. Не е необходимо да те избират. Синът ми беше преди месец в Space Camp. Плащаш таксата, отиваш. заавляват ги една седмица с разни игри и опити, което е много интересно за децата, но...не е обучение. Успех на Симона. В базата работят няколко българи.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У влашко сите са арни!
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грозна гледка са коментарите. Но май по грозна гледка е действителноста в българия.
2
4
 
11
 
! Отговори
:) преди 7 години
Браво, момиче! Успех в сбъдването на мечтите ти. Пожелавам ти да полетиш в истинския космос някой ден. Бъди сигурна че хиляди хора по целия свят биха направили всичко, за да са на твое място!
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момиче от Видин отива на обучение в НАСА .... ще я пращат някъде след Сатурн ? А родителите и се радват - поне пари ще праща ......