Създават най-големия резерват в Антарктическия океан

Той ще бъде защитен от риболов в продължение на 35 г.
28 окт 2016 09:52, Елка Василева
4
Създават най-големия резерват в Антарктическия океан
Снимка: архив, Reuters

Двадесет и четири държави се договориха да създадат най-големия морски резерват в Антарктическия океан с площ от 1,6 милиона квадратни километра, предаде агенция Ройтерс.

На среща в Хоубарт, Австралия, Комисията за опазване на живите морски ресурси на Антарктика обяви, че резерватът Море Рос ще бъде защитен от риболов в продължение на 35 години.

Море Рос е един от най-важните в света от екологична гледна точка океани. Резерватът ще покрие над 12 процента от Южния океан, който е дом на повече от 10 000 вида, включително повечето от пингвините, китовете, морските птици и огромните сепии в света.

Русия се е съгласила с предложението, след като преди блокира пет пъти опитите за създаване на защитена зона, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Сигурно щото хитрите кравари са опитвали да включат и акваторията покрай Сибир, нищо че става дума за южния полюс!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
The Secret UFO Operation - UFO Base Entrance In Antarctica - Inner Earth Base youtube/watch?v=3dD_bhycpCk Не смеят да пипат Антарктика, щото там има подземни бази на извънземни, за повече инфо, вижте линка.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добра новина. Интересно с какви мотиви Русия пет пъти блокира решението!