Гласовият асистент на Amazon ще ни говори за Марс

Alexa ще работи с базата данни на НАСА, за да може да отговаря на въпроси
2 дек 2016 15:27,
1
Гласовият асистент на Amazon ще ни говори за Марс
Източник: Reuters

Гласовият асистент на Amazon - Alexa, е в топ 3 в своя сегмент по отношение на въпросите, на които може да отговаря и хората, които го ползват, заеено със Siri на Apple и Cortana на Microsoft.

Към въпросите за времето, трафика, футболни резултати, близки локации на хотели, ресторанти, забележителности и други неща, които ни вълнуват на Земята, Alexa вече ще може да ни дава информация и за друга планета - Марс.

Това ще стане чрез колаборацията между Amazon и НАСА. Космическата агенция обяви на конференцията AWS re:Invent в Лас Вегас, че е предоставила базата си данни (не цялата, разбира се) на популярния гласов асистент, базиран на изкуствен интелект.

Tом Содерщрьом, главният технологичен директор в лабораторатията за реактивни двигатели към НАСА, разкри информацията за най-новото умение, което Alexa си е спечелил, посочвайки, че целта на това е да се предизвика още по-голям интерес към червената планнета. Не сме сигурни колко още по-голям може да стане той, имайки предвид че Илън Мъск си е поставил колонизирането на Марс за целта на живота си. А гледайки какво показва, това вече не изглежда като сценарий от поредния филм, животът на Марс си изглежда съвсем реален.

Гласовият асистен на Amazon има какво да каже, ако му бъде зададен въпрос за Марс, благодарение на информацията от Google, но новата "добавка" от НАСА определено увеличава възможностите на Alexa. Содерщрьом споделя, че в бъдеще към музеи и училища ще се пуснат плановете за изработката на ROV-E - по-малка версия на робота на НАСА, който кръстова Марс и я изучава, и тя ще може да се управлява от Alexa чрез гласови команди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората се борят за наука а учителите се борят за простотии само че товюя път тоя учител да има да зема