НАСА планира да построи ракетен завод на Луната

Възнамерява се там да се произвежда ракетно гориво
26 май 2018 09:52, Елка Василева
134
НАСА планира да построи ракетен завод на Луната
Снимка: архив, Reuters

Американското космическо ведомство уточнява техническите детайли за построяване на ракетно-космически завод на Луната, като още от 2019 година се планира прехвърлянето на товари и материали на нейната повърхност, съобщава сайтът Лайф.

В първото промишлено предприятие, изградено извън пределите на Земята, е планирано производството на ракетно гориво, необходимо за пътешествия до други планети.

За суровина ще бъдат използвани водород и хелий, които ще се добиват директно от повърхността на Луната. За тази цел през 2019 година на повърхността на естествения ни спътник могат да бъдат отправени два геологични апарата-разузнавачи, които ще търсят най-пригодните площадки за работа.

Лунната база трябва да се превърне в изходен пункт за попълването на запасите и за презареждане на космическите кораби, изстреляни към другите планети от Слънчевата система.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: лунаНАСАракетен завод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най хубавото е че докато политическите тролчета си чешат езиците и от двете страни НАСА, Роскосмос и ESA подготвят редица съвместни мисии включително и тази! Това е доказателство че учените във всички страни са нормални и си комуникират а не като *** в този форум и полиците!!!
90
3
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Всяка по-сериозна интервенция върху Луната може да промени орбитата й, което ще повлияе на много природни процеси тук, които познаваме, надявам се учените да са наясно какво може да последва... и да не стане като в приказката "След дъжд - качулка"!
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те едно време са планирали да взривят луната, сега ако не направят това, достатъчно е да я отместят и да се видят колко са начетени
88
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдещето принадлежи на умните, начетените и можещите. Не на фитнесджии, чалгари и "газете".
87
0
 
4
 
! Отговори
NASA преди 5 години
AstroNOT...
86
2
 
5
 
! Отговори
РРР преди 5 години
Хахаха, а един мармот( Трансформърс) завива шоколада със станиол.
85
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна идея, която вълнува съзнанието ми от доста време. Американците нямат идея как ще се реализира проекта. Стрелят на сляпо и търсят да закупят идеи и нестандартно мислещи хора, както винаги са го правели. После ще се възползват и ще потулят всичко...примери: Айнщайн, Тесла... и т.н.
84
11
 
9
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Хе ,хее, а руснаците още се мъчат с Лада, дето никой не я купува.
83
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък съм фен на друга теория. Американците са ходили на Луната. И там са видели разни неща. След това им е било казано повече да не стъпват там, или поне не официално. Луната всъщност е кух обект, който се предполага, че не е тук около Земята особено отдавна. Обстлелват я с ракета, и след удара в повърхността, цялата Луна вибрира като гонг поне половин час. Вие преценете какво има в нея.
82
1
 
12
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Точно това правех още преди да си го написал и не гледам в ютюб а най-вече в уикипедиа. Има една интересна снимка от един далечен сателит който е изпратен в дълбокото пространство - та тази снимка показва земята да е кръгла. Също така много се говори, че науката и религията не вървят ръка в ръка и за това църквата не е искала да спонсорира околосветското пътешествие на Колумб за да не намери той доказателства едва ли не, че земята е кръгла отричайки техните тези че е плоска
81
1
 
9
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 5 години
може само да ме радва факта че в ежедневието нито един геодезист , картограф , човек който се занимава занимава с някакъв вид навигация на кораби , самолети или каквото и да е друго , нито за миг някога си е помислял че земята може да бъде плоска . Нито един тираджия не си е помислял че това може да е така докато вечер настройва антената на Булсата към спътника в геостационарна орбита някъде на 36 000 км. над екватора . Фрусия явно не е просветен колкото един тираджия
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе фрусия , хоризонта е винаги на нивото на очите ти защото подсъзнателно тялото ти държи ,иначе празната ти глава, така че да е там ( ето ти пак програмиране ) . Ако искаш върви на брега на морето , кея в Бургас е добро място , вземи един зидарски нивелир , нагласи либелата ( оная тръбичка с мехурчето) така че да е хоризонтален и гледай . Ще установиш че наистина си на най високото място
79
1
 
5
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Понякога ще се очудиш, но може да получиш истински отговор от някой непознат в нета който не се опитва да спечели нищо от теб.... докато тези които ти наливат акъл в институциите го правят със строго-определена цел. Съдейки по отговорите които ми даваш, стигам до извода, че или се базикаш с мен или и ти си объркан ;) Иначе нищо не ти пречи да ми кажеш какво наистина мислиш - аз не работя за ЦРУ или КГБ :)))
78
2
 
4
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Или говориш сериозно или само се базикаш с мен, но предполагам, че е възможно хората да бъдат програмирани по определен начин, само, че не ми отговори на въпроса - какво за теб е реалността? Подавайки ми сламка няма да ми помогне ако считаме, че не съм толкова напред с матеряла - просто ми го кажи. Ако и ти не си сигурен какъв е отговора, това е друга тема за която не си струва да говорим повече...
77
0
 
7
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
Мисля, че е комбинация от двете и точно за това не може да се създаде изкуствена гравитация - самото въртене не е достатъчно а трябва да е в особено големи размери - демек ако се построи изкуствена планета и има механизъм за задвижване, то тогава може да се постигне изкуствена гравитация.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
85-между другото гравитацията няма нищо общо с въртенето и магнетизма . Всяко тяло , което притежава маса изкривява времето и пространството , дори и собственото ти тяло . Колкото по масивен е обекта , толкова по-голямо е изкривяването
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
почти всяка вечер , при ясно време , можете да видите как сянката на земята пада върху огряната от слънцето Луна . И MAMKA MУ , тази сянка НАИСТИНА е кръгла . Браво на програматора ( благодаря ти Боже) , програмирал е една много реална реалност
74
1
 
5
 
! Отговори
До фрусия преди 5 години
Има и нещо друго за което се сетих сега. Ами ако тръгнеш направо рано или късно ще бъдеш пак тук - правено е и преди - дори и аз съм го правил с полети. Това какво ти говори, как си го обясняваш?
73
2
 
4
 
! Отговори
До Фрусия преди 5 години
Добре де, ако ти дам плажна топка - ти я виждаш че е кръгла защото е явно, но ако направя една подобна само че милион или милиард пъти по голяма ще я видиш ли толкова лесно че е кръгла? Ами ако те сложа прав да си върху нея няма ли да изглежда все едно си на някаква равнина безкрайна без да реализираш, че всъщност си върху кръгла топка? Ако те сложа от долу ще паднеш обаче освен ако няма нещо да те държи - необяснимата гравитация, феномен от физиката че когато нещо се върти създава магнитно поле
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фрусия- ако земята е плоска , тогава какво те държи върху нея след като гравитацията е измислена сила . Как обясняваш факта че когато вода пада във въздушна среда образува капка , а във вакум сфера ?