Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!

Новото откритие е на път да да осигури спокоен сън на учените
2 ное 2018 18:09, Нели Христова
277
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!
Снимки: Reuters

Въпреки всичките технологии, които има на Земята в наши дни, една мисъл не оставя учените на спокойствие – как са построени пирамидите в Египет преди 4500 години.

Ново откритие е на път да да осигури спокоен сън на специалистите – рампи, а не извънземни стоят зад едно от Седемте чудеса на света.

Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул обединяват сили за да разкрият една от най-големите мистерии в света. Те попадат на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриват система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни.

Директорът на проучването Янис Гордън дава яснота върху откритието: "Открихме една централна рампа, която е заобиколена от два дървени стълба с множество дупки. Древните хора са използвали шейна, прикрепена с въжета към стълбовете, за да пренасят тежките блокове. Те не само са можели да ги транспортират от едно място на друго, но и да ги изкачват по склонове с наклон 20%, а дори и повече".

Подобни останки не са намирани никъде другаде по света, а върху тях има надписи от Хеопс, което дава първата индикация, че са използвани именно по времето, когато египтяните са строяли Хеопсовата пирамида в негова чест.  Тя е най-голямата от трите в Долината на фараоните с височина от почти 146 метра и се смята за едно от чудесата на света.

Учените винаги са били обединени около идеята, че пирамидите са били построени с помощтта на рампи, но как точно са били използвани те, до днес не беше ясно. Ала новото откритие не само дава отговор на този въпрос, но и слага край на конспирациите, които витаят около издигането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
7
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Моля египтияните с рампи да ми пишат на лични. Имам спешна нужда от ремонт на покрива .
213
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, не си вадете историческите факти от игри като Assassin's Creed.Че написах те сюжета за новата част.
212
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Египтяни с рампи ХА ХА ХА
211
5
 
18
 
! Отговори
Песнопойка преди 5 години
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампиНе били египтяни с рампи ,най ми били Лиляна Павлова и Бойко Борисов с европеси програми
210
0
 
12
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 248Днешните не ги гледай.След 1300г ислям и лъв ще започне да мяука.
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешните египтяни като ги гледам колко са напреднали . Не могат да си одялат клечка за.Май не ми се вярва малеле за са носили сто тонки блокове на сто метра височина от двайсетина километра
208
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** христова, ни съ излагай - кариера за добив на алабастър, баси и просто..та
207
1
 
4
 
! Отговори
Блондинка преди 5 години
До 245Ехаааа наистина ли всичко им е било по голямо
206
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В онези времена е имало вид хора с много по-голям размер от днешните хора, гиганти, които впоследствие са изчезнали като раса. Те са построили пирамидите.
205
4
 
5
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Интересно.Защо още пишат за пирамидите!Цимента не е открит преди 100 години!! И лесно се вижда разликата между цимент и камък! Камъните се чупят на остри пърчета, а цимента се рони! А блоковете там се ронят , не се чупят!За инфо-цимент се получава като използвате за огнище варовик и тиня .Варовика се изпича на негасена вар , и с лед това смесен с тинята става вид цимент! Циментите са много видове!!
204
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой му дреме как са построени? Светът преминава в друга епоха когато старата история ще загуби значение.
203
2
 
8
 
! Отговори
до лудото ленче преди 5 години
Слушай внимателно, защото НЯМА ДА ПОВТАРЯМ- ПиЩи на БъЛгарица, че никой ОТ ВЪД не те Чува. Аз също трудно те ЧУВАМ. Това не е Прошение!
202
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ta egiptenite ki postroiha v kitai v brazilia v balganite v peru v meksiko v india koliami maistorisa ta ama ne
201
6
 
6
 
! Отговори
lelka преди 5 години
До брътвежиНа всички конспиратори,драги, са им известни базата от данни, идващи от официалната историческа наука.Проблемът идва от т.нар. артефакти не на мястото си исторически. Пирамидите са такива.Е тогава тръгват алтернативните теории. Ето, в днешно време, физика, химия,математика, астрономия са много напреднали науки.А по времето на построяването на пирамидите, от къде това знание? Няма лаборатории, няма напреднали технологии, кой, как и защо е предприел такъв грандиозен строеж?
200
6
 
2
 
! Отговори
до 236 преди 5 години
От "дълбоко" мисленията ви рапаноидната форма на рапаните, започва да мутира в рапоноидна, а на мидите в моди.
199
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова коментари по темата за пирамидите - има надежда за тоз народ значи :) не всичко е едене,пиене и сръбска музика :)
198
2
 
3
 
! Отговори
брътвежи преди 5 години
До 218Да мисли може само човек, който има база от знания. Да мисли някой, който понятие си няма от епоха, цивилизация, открития, стъпва на ученото в училище..., това не е мислене. Това са брътвежи в стил "кварталното кафене".Продължавайте да "разсъждавате" все така? Поне това ви се отдава.Ай, сега избълвайте 10 дълбокомислени философски трактата!Няма да влизам в излишни полемики с елементарни лица.
197
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АРИВЕДЕРЧИ, НАСХЛЕДАНОУ, ГУУДБАЙ, ХАСТА ЛА ВИСТА, СБОГОМ...НЕ МОЖЕШ УГАСИ ТУЙ ЩО НЕ ГАСНЕ :1....2....П.П. фРИЙ ЕНД
196
3
 
1
 
! Отговори
@ преди 5 години
построил ги е на Боко пра-пра-.........дядо му по европейски проекти .
195
0
 
0
 
! Отговори
до 229 преди 5 години
Прочети 230 и РАЗБЕРИ, че Евтините ти Провокации не ФЪРвят.