Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!

Новото откритие е на път да да осигури спокоен сън на учените
2 ное 2018 18:09, Нели Христова
277
Не извънземни градили пирамидите, а египтяни с рампи!
Снимки: Reuters

Въпреки всичките технологии, които има на Земята в наши дни, една мисъл не оставя учените на спокойствие – как са построени пирамидите в Египет преди 4500 години.

Ново откритие е на път да да осигури спокоен сън на специалистите – рампи, а не извънземни стоят зад едно от Седемте чудеса на света.

Експертите от Френския институт по ориенталска археология в Кайро и Университът в Ливърпул обединяват сили за да разкрият една от най-големите мистерии в света. Те попадат на кариера за добив на алабастър в Източната пустиня в Египет, а там откриват система от лостове, въжета и рампи, които според тях са били използвани за пренасяне на огромните камъни.

Директорът на проучването Янис Гордън дава яснота върху откритието: "Открихме една централна рампа, която е заобиколена от два дървени стълба с множество дупки. Древните хора са използвали шейна, прикрепена с въжета към стълбовете, за да пренасят тежките блокове. Те не само са можели да ги транспортират от едно място на друго, но и да ги изкачват по склонове с наклон 20%, а дори и повече".

Подобни останки не са намирани никъде другаде по света, а върху тях има надписи от Хеопс, което дава първата индикация, че са използвани именно по времето, когато египтяните са строяли Хеопсовата пирамида в негова чест.  Тя е най-голямата от трите в Долината на фараоните с височина от почти 146 метра и се смята за едно от чудесата на света.

Учените винаги са били обединени около идеята, че пирамидите са били построени с помощтта на рампи, но как точно са били използвани те, до днес не беше ясно. Ала новото откритие не само дава отговор на този въпрос, но и слага край на конспирациите, които витаят около издигането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом има доказателства за ядрена война преди много хиляди години тогава за какво изобщо става дума. "Долитайки с бърз и мощен виман, Гурка (Gurkha, божество) изпрати над трите града един огромен снаряд, зареден с космическа мощ. Изви се ослепителен стълб от дим и огън, като десет хиляди слънца Загиналите хора не можеха да бъдат разпознати, а оцелелите не доживяха дълго: започнаха да им опадват косите, зъбите и ноктите.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23. Не са нито акумулатори нито генератори на енергия а служат като Антени за ориентир при навлизане в нашата галактика на извънземни. Когато се навлиза от милиони километри в нашата галактика неможе да се ориентират къде се намира земята защото е по малка от главичка на карфица. Точно това е предназначението и на другите пирамиди които съществуват по земята. Вярвам че си прочел нещо за Анунаките. Те са създателите на земята и човека. За кентаври си чувал нали.
32
2
 
20
 
! Отговори
да преди 5 години
блоковете са от 1.5 тона до 70 (тези използвани в градежа на главното "погребално помещение"..ще ми преместят 70 тона каменен блок по рампа с набити колчета и въженца около тях. .някой слънчев ден...глупости на търкалета
31
4
 
12
 
! Отговори
Октай преди 5 години
Дори йероглифите не са разшифровани а съчинени
30
11
 
2
 
! Отговори
VANGELIS преди 5 години
Какви извънземни ?Има древногръцки емпиричен дедуктивен метод - Къде намерихте поне едно доказателство за метален кораб на извънземни , наблизо в пустинята или на река НИЛ ?Тези не оставиха ли поне една метална стреличка, с елемент извън Менделееваата таблица, да кажем---ЕТО ИМА НЕОПРОВЕРЖИМО док-во !Как мислите че ще летът при -200* във ВАКУУМНИЯ КОСМОС С МЕТАЛЕН КОРАБ, а не са оставили поне едно сечиво, за доказателсво ??ПИРАМИС , ПИРАМИДА - Е ГРЪЦКА ДУМА, и според Хезиод в ''ТЕОГОНИЯ''
29
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Кардана, тва с Трейс кефи якооо
28
0
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Открили надпис...ЛОКО София
27
0
 
8
 
! Отговори
ЕОНА преди 5 години
Епохата на Пирамидите тепърва Предстои...
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема е че хората изхождат от грешна гледна точка, че са най-развитите в момента а някога е имало само диваци. Просто много пъти живота е рестартиран и вероятно повечето пъти от глупост. Учените не могат да установят каква функция изпълняват пирамидите а решили че могат да разберат как са строени. Без да знаеш за какво са използвани няма как да разбереш как са направени.
25
1
 
19
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Аз имам две теории..Едната е ,че са построени от древните македонци!!Другата е ,че са построени от Трейс с пари от еврофондове!
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Кой ти каза, че цели гранитни блокове са носили? И защо трябва да са ги "носили"? Не са ги носили. Няма носене.Пясъкът в Египет не е като пясъка на Слънчака.
23
1
 
15
 
! Отговори
Въпрос до 25 преди 5 години
А как са обработвали и пренасяли огромните камъни от Кариера на сто и повече километра далеч от строежите? Изрязани са с прецизна точност, която днес не може да се направи и с лазер. Японците нали правиха симулация - постигнаха точно нищо.
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко за пирамидите е само теория и предположения...Доказателства има ли?
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти някога носил ли си нещо върху пясък ? А нещо тежко като да речем гранитен блок от 70 тона? А знаеш ли колко тежи едно такова нещо като застанеш до него и го пипнеш само. Божеееее!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости!Отдавна е разгадано как са построени- пясък са трупали за основа, по която да вървят строителите, върху пясък са стъпвали и са пренасяли каквото трябва. След това са махали пясъка. Това са великите инженерни постижения на Древността. Били са много напред с математиката, но всички източници за затрити. Така са построили Хеопсовата пирамида, че крайният строеж бил само с 0,02см отклонение от чертежите. Такава точност днес никой не може да го постигне.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пирамидите винаги ЩЕ БЪДАТ АКТУАЛНА ТЕМА. И Те не са само в Гиза, а са разположени структурирано на много места основно в Северното Полукълбо. Най-много ми харесва теорията, че са Акумулатори и Генератори на Енергия.
18
3
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 16То аэ ви наблюдавам та кво остава за иэвънземните, иначе кво ше правят като са постигнали вдичко?Нещо като Баце, ходи на приими и си наглежда магнолиите. Е, мащаба е друг де, ам эа пример става
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм бил хамалин близо 10 години и съм вдигал какви ли не товари, носил съм, редил съм и тн. Бутане, дърпане, кранове , и каквото се сетите. Просто тези глупави хорица си нямат идея за какво става дума. Виждал съм как се огъва плътно желязо фи-50 като пластмаса от нещо не толкова тежко. Какво рампи, какво дърпане, какви въжета, какви пет лева.
16
6
 
15
 
! Отговори
русофобия - що е то? преди 5 години
Не е вярно ! Строили са ги американците - всички американски филми така казват а и нашите русофоби го подкрепят ! Освен това американските филми ни учат , че древногръцките богове , скандинавските , египетските - са с американски произход ! Всички извънземни кацат изключително в сащ ! Всички тези филми , са учебни материали за нашите русофоби и те винаги са готови да изразят подкрепата си за сащ с мощен гей-парад !
15
1
 
19
 
! Отговори
В преди 5 години
Абе ей, стига сте дрънкали глупости, ами пишете кой и кога ще възстанови живота в България! 30 години вече гледаме , как се унищожава нарочно!