Строят уникален исторически парк край Варна

Музеят ще бъде различен от традиционните форми на туризъм
25 яну 2019 15:00, Анисия Иванова
28

Историята на човечеството е непрекъсната борба между интереси и идеи. Една отлежала идея на историческа тематика е напът да се превърне в реалност. Скоро в България ще заработи културно-исторически развлекателен и образователен парк, който ще ни връща назад в историята до 10 000 години.

Историческото приключение в парка ще бъде различно от традиционните форми на туризъм. Интерактивни разкази за славата на траките ще бъдат допълнени с конна езда, допир до автентични оръжия, култура и храна.

"Това, което ще покажем, са най-важните моменти на историята, които са се случили по нашите земи. Ако кажем Египет - всички се сещат за пирамидите, ако кажем Париж - всички се сещат за Айфеловата кула. Всяка държава я асоциираме с нещо. В България има няколко символа, които са световни", обясни в "България сутрин" инициаторът на идеята Ивелин Михайлов.

Пред Bulgaria ON AIR той каза още, че първият етап, който ще бъде показан, е праисторията и създаването на човешката цивилизация тук. Вторият етап ще бъде от епохата на траките, а следващият ще е Средновековие.

Екипът произвежда визуални материали на няколко езика - приказки, книги и енциклопедии, написани по съвременен начин, така че да могат повече хора да се докоснат до историята ни.

Очаква се до пролетта паркът да заработи и първите три епохи да бъдат открити.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
13
 
! Отговори
Незнам преди 5 години
този музей как ще изглежда, но това, което съм виждала за "ПРОЧУТИЯ ЛАС ВЕГАС " ме изумява с бутафорията си! Изкуствени езера, скали, реки, водопади - пълна отврът!На Витоша, Родопите, Рила е РАЙ!!!!
7
4
 
17
 
! Отговори
Gruio преди 5 години
Тия какво плъзнаха по медиите...като изреве после маса народ, "ужилен" от тия, журналята дали ще се почувстват поне малко гузни?
6
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уникален музей! Ще има всичко, засега е готов етап "Праистория", в който е реализирано едно огнище за грънци. Има и една чаша за вино в етап "Римска империя", която е нещо като Европейския съюз но с една държава... Уникален музей. Уникален. Ще има и стая с Орфей и Спартак за почитателите на "Игра на тронове". Чукайте преди да влезете. Уникален музей.
5
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блазе на тия ,които са си купили акции там.Изгоряха.....
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вилно селище "Нов уникален исторически парк". За от фараон нагоре.
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направят възстановка на Златни пясъци от втората половина на ХХ век.
2
16
 
22
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Абсолютен кич и измишльотини. Бълваха преди време приказки за купуване на акции, клубни карти и подобни циркаджилъци. И как с карта *** ще ти е без пари там, примерно... цари-мали град, вариант с. Неофит Рилски.
1
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паркът се строи от седем години. Има и завършени части.Само дето няма кой да пише за наистина важните, интересни и полезни неща. Понеже е по-лесно срещу някой лев да направим реклама на поредната родила някаква си звИзда или лИбовта между спортист и чалгаджийка.