Какво като е забранено спирането ??
Какво като е забранено спирането ??
Със заповед на кмета е забрането паркирането на тротоара, но за някой модели автомобили тя явно не важи :-) Снимка: Теодор Чанев | 19 юли 2013 19:56
Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg
11
10484
12
1
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Бургазлия преди 10 години
До ивоСъщият този Мерцедес продължава всекидневно да стои там.До КАТ Бургас: СПИТЕ ЛИ?
10
0
 
1
 
! Отговори
иво преди 10 години
От Бургас съм и въпросният редовно паркира там!Прави ми впечатление почти всекидневно тази грозна квадратна стара барака, която е единствената паркираща неправилно и РЕДОВНО на това място - на бул. Христо Ботев и то точно срещу ОДМВР на гр. Бургас.
9
0
 
8
 
! Отговори
До Теодор Чанев преди 10 години
Много хубава наредба е излезнала от общинския съвет на Община Бургас, но да не забравяме, че Закона за движение по пътищата е над общинските закони, т.е. всеки може да си спре на тротоар ако не нарушава ЗДП, а това с общинския закон....., мислиш ли, че ти трябва да знаеш всички общински закони, та като идеш в някоя община да знаеш къде можеш и къде неможеш да спреш! Случая от снимката не го коментирам, той е ясен!
8
0
 
17
 
! Отговори
Бургазлия преди 10 години
Още една любопитна подробност за нарушителя от снимката.Към дата 23/07/2013 МПС с ДКН A7371MB няма активна застраховка "Гражданска отговорност"Едва ли някой ще остане изненадан от факта.
7
0
 
12
 
! Отговори
Теодор Чанев преди 10 години
Докога спазването на закона ще ни изкарва ***,а тарикатите ще са номер едно в България? Единствения начин е всички да спазваме правилата. Само тогава можем да протестираме срещу безумните закони които приема малоумното ни народно събрание. Неспазването на закона не е протест а АНАРХИЯ. Анархията е изключително неподхдяща форма на управление.
6
1
 
11
 
! Отговори
Теодор Чанев преди 10 години
НАРЕДБАЗА ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАСЧл.8. (1) Забранява се:1. (Изм. с решение по т. 11 от дневния ред на деветото заседание на Общински съвет Бургас от 22.05.2008 г.) паркирането, преминаването и движението на пътни превозни средства /ППС/ по тротоари, алеи на паркове и градини, засадени и озеленени площи, пешеходни зони и дворове на учебни и детски заведения, площадки за отдих и детски площадки.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не видях знака за спиране.Извинявам се. Наистина е в нарушение, защото е спрял и нарушава този знак.Иначе по този начин ако няма знаци може да се паркира на част от тротоара.Още веднъж се извинявам, че не забелязах 1-вата снимка.И не кмета слага знаците да знаете, а КАТ
4
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да обясня на глупаците, че кмета не може да заповядва дали да се паркира на тротоара.Той няма такива правомощия. А вие може да се кланяте на вашия кмет колкото си искате.Това е уредено в ЗДП. В случая автомобилът е паркирал съвсем правилно съгласно закона.на част от банкета оставяйки 1,5 метра разстояние откъм сградата.Така че вместо да се правите на остроумни и да се жалвате колко несправедлив е живота, вземете прочетете Закон за движение по пътищата.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Квадратна кола - за квадратна глава.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мейд ин БГ
1
0
 
23
 
! Отговори
Бургазлия преди 10 години
Таази кола редовно си е там и то само на 50 м. от областна дирекция на МВР Бургас. Представете си колко патрулни автомобила на МВР минават на ден от там и я виждат, но остават слепи за нарушението.