Жълт код за валежи в неделя, ще има гръмотевични бури

В Западна България времето ще остане предимно слънчево
27 юни 2021 07:45, Красимир Ангелов
18
Жълт код за валежи в неделя, ще има гръмотевични бури
Снимка: БГНЕС

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е обявен днес в цялата централна част на страната, сочи прогнозата на НИМХ.

От там предупреждават, че има и риск от градушки.

Още по темата
На много места в Централна и Източна България през деня ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни по количество в източните райони и Родопската област.

Кодът е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Стара Загора, Пловдив, Сливен, Смолян, Кърджали и Хасково.

В Западна България ще остане предимно слънчево. Максималните температури ще са в широки граници – от 27-28 градуса в североизточните райони до 37 градуса в крайните югозападни. За София температурата ще е 28-29 градуса.

Над планините облачността ще е по-често значителна, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В ниското термометрите ще показват около 24 градуса, докато на високите места – около 17 градуса.

По Черноморието ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който през деня ще отслабне. Максималните температури ще са 27°-29°.

Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
баба пена преди 2 години
Пригответе си чаршафи . Като гръмне влизаш под леглото и се завиваш през глава с чаршафа. И после плюеш в пазвата. Работи безотказно при желт код.При кафяв , всеки пъзливец се спасява сам.
13
5
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Жълт код хахах кви са тия кодове и простотии
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде вали, къде пече, вчера все едно чувах да падат бомби, чак земята се тресеше от гръмотевиците :))
11
1
 
1
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Шопите тарикати, демек искаш да дойда на почивка и да ти работя ли бе??? С тоя селски манталитет може да връзва сред съселяните ти, но не и при нас. Нали съм ви видял що за стока сте. Дребни селски тарикати
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При проверка на организацията и контрола съгласно методика за актуване на подадени водни количества, е установено, че през поливен сезон 2017 година под ръководството и контрола на Николай Чалъков са доставени до водоползватели 585 000 куб.м. вода, която е останала за сметка на дружеството. Сключвани са анекси, с които са намалявани суми по сключени договори за доставка на вода за напояване без основание и не по законоустановения ред. Установено е, че при получаване на служебния автомобил Шкода, Николай Чалъков е записал в справка декларация неверни показания на началния колоюе
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента срещу Чалъков е подадена жалба в прокуратурата отново за извършено престъпление, установено от вътрешен одит, за което той е освободен и вече не е служител на Напоителни системи.Срещу Николай Чалъков е подаден сигнал в Окръжна прокуратура-Пазарджик за извършени нарушения като управител на клон Тополница през 2017 година, довели до причиняване на загуби в особено големи размери. При проверка на организацията и контрола съгласно методика за актуване на подадени водни количества, е установено, че през поливен сезон 2017 година под ръководството и контрола на Николай Чалъ
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разследван за нарушения се готви да назначава и уволнява в Напоителни системи. Това твърдят служители на земеделското министерство.Николай Чалъков, който през 2017 година беше назначен за управител на Напоителни системи ЕАД клон Тополница и се задържа там едва няколко месеца, придружава служебният министър на земеделието Христо Бозуков на важните срещи, които касаят съдбата на дружеството. Последно той е присъствал на среща с директорите на различните клонове в страната в петък следобед.В момента срещу Чалъков е подадена жалба в прокуратурата отново за извършено престъпление, уст
7
0
 
3
 
! Отговори
куриозити преди 2 години
Снимка на тая вършина обиколи световните медии. Вече за втори път.Защо няма кадри и на омачканата трева?
6
2
 
3
 
! Отговори
Шопи тарикати, ако преди 2 години
комар ви ухате по дебелите глави, имате голяма възможност да не се разболеете от пренасяни болести.
5
1
 
5
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Малииий ква селяния кът читъ по доле . За тарикатите шопи и корекните майни. Па от ни викате после селяни незнам.Обръка съ времето и тва е.
4
6
 
3
 
! Отговори
Шопите тарикати не преди 2 години
само идват на морето, но се пазарят като евреи за нощувка.Мутрите предлагат квартира+храна, ако им работите здраво.Действайте!Мaйните са коректни.С тях печелим в туризма.
3
5
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Шопите тарикати, споко въобще не сме се залетели да идваме. Притрябвало ни е да ви гледаме селските мутри
2
3
 
4
 
! Отговори
Шопите тарикати да преди 2 години
не идват на морето.От дъждовете се размножиха комари, пренасящи болести опасни.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само смерч да няма, че ще вдигне паянтовите палатки за зелени коридори.