Времето за празниците: Топла и безснежна Коледа, сняг - евентуално за ЧНГ

Затоплянето ще продължи до 27 декември, посочи синоптикът Петър Янков
21 дек 2023 09:09, Красимир Ангелов
16

Много пътувания се задават по празниците и всички се вълнуват какво ще бъде времето по Коледа и Нова година. Ще бъде ли подходящо за пътуване и ще има ли сняг за Коледа?

"Мъглите и ниските облаци ще бъдат често явление в следващите дни, но те ще бъдат краткотрайни. След валежите от дъжд и сняг, които се очакват в петък, и температури от 5 до 10 градуса, се очаква повишение на градусите по време на празниците. На 27 и 28 декември ни очакват снеговалежи с чувствително понижение на температурите. На 28 и 29 декември те ще бъдат от минус 1 до 3-4 градуса", прогнозира синоптикът Петър Янков за Bulgaria ON AIR.

По думите му времето ще бъде сухо и почти без валежи по време на празничните дни, а температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса. В първата половина от празничните дни ще се появи западен вятър, който ще бъде по-силен в планините.

"По планините има много сняг, най-много е в Рила и Пирин - между 50 и 70 см. Идеални условия за ски. По-малко - 40-50 см, е снегът в Пампорово. Там условията за ски също са благоприятни. В София западният вятър ще почисти атмосферата. Повече замърсяване може да има на 26 декември, когато ветровете ще отслабнат", каза още Янков в "България сутрин".

Янков уточни, че затоплянето ще продължи до 27 декември. След това зимата отново ще напомни за присъствието си с чувствително понижение на температурите и снеговалежи. В дългосрочен план снеговалежи се очакват между 1 и 2 януари.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Деди преди 4 месеца
Ще вали, няма да вали! Ще пече, няма да пече! Ще е топло, няма да е топло! Става дума за Коледа и Нова година, на това му се вика краткосрочна" българска прогноза. Почти като в политиката ни - примък-отмък!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А по Ковида какво ще е времето??
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 10 Това е същото когато напишат тук в този сайт, че украинското контранастъпление върви успешно. Муахахаахха..няма такъв сайт, бате!
8
0
 
8
 
! Отговори
... преди 4 месеца
бе от как НЯМА и НЕ е имало глобално затопляне, та те от тогава февруари месец температурите са около 20-23 градуса по целзий и освен това като падне 10 санта сняг! което става обикновено март - април месец и температурите станат минус 3 - минус 4 градуса и почваме да ревем как зимата пак ни изненадала и каква тежка зима било това! Та явно глобално затоляне е нямало няма и няма и да има!!! то как минус 5 градуса по целзий зимата! то това по турско не е било така!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей КЕВР ко ши прайти ся?
6
2
 
12
 
! Отговори
Емилч O' Лаков преди 4 месеца
15-дневната прогноза е за двуцифрени максимални температури, това със снега е медиен трик за привличане на внимание.
5
4
 
8
 
! Отговори
морски преди 4 месеца
Морската вода не е толкова изстинала, както упорито ни внушават. Айде със здраве!
4
3
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 4 месеца
Ами, че тя ЧНГ мина. Дори и сняг си имаше. Тези явно не са разбрали, че хората очакват ЧН 2025. Така е с такива като разхождащите се с автомати и кучета по улиците полицаи, които тярсат партизани. Може и депутатки да търсят, знам ли ги защо са така въоръжени. Но пък поне не са с водните си оръдия, за да пръскат с тях протестиращите. За смях станаха, особено шефовете им от министерствата, които получават заплати от бюджета. А то, дори и да го приемат бюджета, пари в него няма. Дори и в БНБ няма.
3
2
 
10
 
! Отговори
А преди 4 месеца
на Петров ден се очаква да е топло, живот и здраве.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къде днешната прогноза?
1
0
 
12
 
! Отговори
хи-хи-хииии...... преди 4 месеца
Нека, нека, че повечето от пътуващите са с летните галошки......