800 пълни отличници във Френската черно на бяло

От всички 67 учители само 3-4 не протестират по този оригинален начин срещу ниските си заплати
26 юни 2007 15:22,
32
800 пълни отличници във Френската черно на бяло
Всичките възпитаници на Френската са пълни отличници. Браво! Снимка: frenskata.info
Учителите от Френската гимназия в столицата изпълниха обещанието си и написаха шестици за годината на всичките си 800 ученици от 8 до 11 клас.

Днес е последният ден, в който се оформя годишният успех на учениците. В учителската стая на Френската гимназия един по един влизаха преподавателите и започваха да пишат едни и същи оценки - отличен 6.

От всички 67 учители само 3-4 не протестират по този оригинален начин срещу ниските си заплати. Днес преподавателите отново припомниха, че за труда си взимат по около 300 лева.

Вече пристигат писма от училища от цялата страна, които подкрепят протеста им. Според учителите от Френската гимназия това е по-добрият начин да изразят недоволството си от това да не раздадат дипломите или да попречат на изпитите след 7-ми клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Топидиот преди 16 години
За жалост очевидно е вярно - умен даскал и зелен кон няма.
10
1
 
0
 
! Отговори
Младен преди 16 години
Пълна пародия на образователна система. Не е това начина да протестират.Пишат 6 - ци и учениците са доволни и родителите са доволни и те си мислят че са постигнали своето. Пълни нещастници. Какво се оказа от цяла гимназия 3 - 4 свесни учители.Болезнената истина е :- Повечето учители, които са били кадърни са напуснали отдавна и се реализират в други области и изкарват повече пари.- Учителите, които все пак са останали и са кадърни дават частни уроци средно за по 10 лева на час.- По голямата част от учителите са пълни некадърници и комплексари, не възпитават и не научават на нищо децата.Как може да позволяват да се играят карти в час ?????????Сега трябва да уволнят всички учители начло с ръководството на гимназията, но нали и от министерството са същите *** ... очакват ни лоши времена, а образователната система е консервативна и няма да се подобрят нещата в скоро време.
9
1
 
0
 
! Отговори
Харалампи Харалампие преди 16 години
Ми ситуацията е сложничка. От една страна преебват другите кандидатстиденти, от друга оскатяват техните си ученици за реална представа на знанията им, от трета си докарват малко extra money. Според мен този проблем с учителските заплати трябва да се реши и може да се реши по напълно естествен път, като учителите просто започнат масово да не работят и да не се наемат за СУПЕР ниски заплати. Тогава искат не искат ще трябва да им дават повече пари или образованието ще се превърне в частно. Както и трябва да бъде. Държавата не трябва да се меси. Не трябва да се дават пари в ръцете на хора които се чудят как да те оберат.
8
1
 
0
 
! Отговори
Владо преди 16 години
Много професионално! Браво! Винаги съм казвал че да се оправдаваш с ниската заплата е супер идиотско. Не ти отърва - *** си. Никой не те е вързал. Или си върши професионално работата или не се прави, че я вършиш. Особено когато става дума за деца.Какво ще стане ако изпитите в КАТ почнат да минават така? ***!
7
1
 
0
 
! Отговори
mother преди 16 години
Това не е начина, не съм против учителите да получат достойни заплати, но тази им постъпка ощетява всички останали кандидат-студенти. Министерството на образованието е длъжно да направи нещо по въпроса, като например на кандидатите от Френската гимназия не зачете реално оценките отдипломите, а при образуването на бала да утроява оценката от положения изпит, ако учениците им си ги заслужават ще го докажат на изпитите, а не ощетяват труда на останалите ученици
6
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
ехх и аз съм от випуск 2007 и съм във френска гимназия,ама не от София,и много съжалявам:( блазе им!
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
подла псотъпка на учителите от френската - това според мен е един вид признание, че само по този начин техните възпитаници могат да са конкуренция в предстоящата кандидат-студентска кампания. пълно безобразие и гавра с останалите ученици !! това не е протест, а обезсмисляне на труда на децата по другите елитни училища, където (от опит говоря) никой не пише шестиците ей така !!!!!!
4
1
 
0
 
! Отговори
Иво Иванов преди 16 години
Учениците от Френската гимназия са създали сметка където ще съберат всички пари получени от стипендии. Те ще бъдат дарени на училището.После ще ми разправят, че младите хора нямали морал. Браво - много достойна постъпка!
3
1
 
0
 
! Отговори
bobi преди 16 години
AAmi pone taka parite koito se polagat na uchitelite shte otidat v uchenicite za otlichen uspeh.i vajnoto e che shte ostanat v sistemata...a sega dali zaslujavat vseki sam da preceni kak se jivee s 300 leva...a semeistvo........eh jivot
2
1
 
0
 
! Отговори
mother преди 16 години
По-добре да пишат двойки. Защото така е много изгодно и за родителите и за учителите. Ей тъй да си седят с ниските заплати, а дипломите на учениците да са високи - от чудесно по-чудесно!!!!!!!!!
1
1
 
0
 
! Отговори
Ян Лесневски преди 16 години
Късметлии са тези ученици. Ех, по мое време да беше станало нещо такова (от френската гимназия съм, при това от времето, когато още беше боядисана в кафяво, а не в розово :eeek: ) ;-)