10 хиляди таксиджии идват на протест в столицата

На 9 ноември столицата ще бъде блокирана от национален протест на таксиметрови шофьори
25 окт 2007 17:13,
98
10 хиляди таксиджии идват на протест в столицата
На 9 ноември столицата ще бъде блокирана от национален протест на таксиметрови шофьори. Снимка: Булфото
Над 10 000 таксиметрови шофьори ще се включат в националния протест, който ще се проведе на 9 ноември в София, стана ясно от думите на Димчо Иванов – председател на синдикат “Авто - 94”.

Той уточни, че има уверение от структурите на Национална федерация на таксиметровите водачи в Балчик, Добрич, Шумен, Разград, Русе, Бургас за присъединяването им към протеста.

“В София е извора на злото, няма да задръстваме улиците на Варна”, каза още Иванов, като уточни, че запазват правото си да преминат към безсрочен протест спрямо некомпетентната политика на правителството по отношение на наболелите проблеми в бранша.

Председателят на синдикат “Авто”  цитира два официални документа, един от които е писмо до зам.-министъра на транспорта Георги Петърнейчев.

В него се посочва, че председателят на комисията по транспорт проф. Йордан Мирчев е дал уверение, че в първата седмица на ноември ще организира среща на комисията с представители на заинтересованите организации и институции, за да бъдат обсъдени необходимите законови промени.

Димчо Иванов обаче иска да бъде направено уточнение точно кои организации и институции се имат предвид, защото федерацията на таксиметровите водачи не желае да участват в среща, където са поканени подставени лица.

“Ние държим да се довършат преговорите по поставените от наша страна искания, а ако друга организация или институция искат да се срещнат с Вас, то нека да е по друго време”, се пише в писмото на Иванов до зам.-министър Петърнейчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.