Бойко натирва провинциалистите

Архитект тръби, че след време София ще бори задръстванията с 5 подземни и 20 надземни паркинга
3 апр 2008 11:49,
173
Бойко натирва провинциалистите
Снимка: БГНЕС

В София предстои строителството на пет подземни паркинга с общо 4 хил. места за автомобили. Това каза главният архитект на столицата Петър Диков по време на работна закуска с членове на Българо-американската търговска камара.

Два от паркингите ще са в близост до метростанции (до Шератон и под пл. „Княз Александър I), а другите ще се намират в района на пл. „Възраждане“ и в района на „Цар Борис III“.

Освен това предстои строителството на още 20 малки паркинга, предимно в кварталите на София.

Първите процедури за строителството на подземните паркинги се предвижда да стартират до месец.

Скоро предстои и старт на втора процедура за строителството на втората линия на метрото, като горната граница на заплащането ще бъде най-ниската оферта от предишния конкурс.

„Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията“, каза от своя страна кметът на София Бойко Борисов, което по думите му е една от причините за задръстванията от автомобили в града и за недостатъчното детски градини.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 16 години
Такъв е Б.Б.Да не забравя че Банкя беше село а и той е със селски манталитет.Справка медийните му прояви и просташкия му говор.
71
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Олелеееееееееееееееееееееееее............тъпацииии иии,ами вашите родители,баби и дядовци откъде дойдоха бееее?Да не слязоха от Марс или дойдоха от Ню Йорк??Не!Те са от ПРОВИНЦИЯТА,която вие така усърдно плюете и уж сте над тия неща!Хаххаха!!!Големите столичани!Смееех!София не е България и България не е София,вие това не го ли проумяхте вече?*** от София,си остава ***,както тоя в Кюстендил например.Колко души в София са останали,които са кореняци-мноооого малко.Повечето от населението на София в момента е потомство на тези от провинцията,които са се заселили и сега децата и внуците им са комплексарчета,които имат претенции,че са големите столичани.Точно те са най-заклетите "столичани",които най-яростно се плюмчат непрекъснато срещу хората от другите краища на страната.Жалки сте вече!
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
май си пропуснал статийките за това колко вкарва София в държавния бюджет и колко получава...айде бегай да прочетеш и после мисли дали да блещиш глупости
69
0
 
1
 
! Отговори
Provincialist преди 16 години
Kak da se jivee normalno, kogato darjavata se griji samo za Sofia i nehae za ostanalata chast ? Kakav e toja 'provincialist' Bojko, che da goni horata ot Sofia ?
68
0
 
1
 
! Отговори
ДО № 65 И ОСТАНАЛИТ преди 16 години
АКО ГИ НЯМАШЕ ТЕЯ ОТ ПРОВИНЦИЯТА, НЯМАШЕ ДА ИМА КОЙ ДА РАБОТИ В ТОЯ ГРАД, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТАКИВА АРБОТИЩИ ХОРЯ, СФ БЕЛЕЖИ ИКОНОМИЧЕСКИ РЪСТ, А НЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА БАБИТЕ РЕСТИТУТКИ И ГЛЕЗЕНИТЕ СОФИЯНЧЕТА, КОИТО ГИ МЪРЗИ
67
0
 
1
 
! Отговори
българка преди 16 години
Малко да Ви подадат пръст с някоя темичка и вие изяждате ръката! Защо се заяждате бе, все едно не сме всички на еди хал, нали сме българи, има ли значение кой от къде е? Ама това е избиване на "градски" комплекси от по - малки и по - големи комплексари! И тези от "Люлин" и "Надежда" са толкова софиянци, колкото и тези от Каспичан или Криводол например...Живейте си живота кой където е!
66
0
 
1
 
! Отговори
смотана провинциалис преди 16 години
ега ти гадните софиянци ...нали те са причина държавата да е на този хал.грабят из цялата провинция и все недоволни.страхливци.... само интриги ,азиатци.
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ей сега идват доста почивни дни и селяните до един ще се изнесат през това време слагаме КПП-та на входовете на София и хора с калашници и да не се пуска да премине нито един селянин...по какво ще ги познаем ли? по бурканите и другите провизии в багажниците
64
0
 
1
 
! Отговори
aaaghhhhhhhh преди 16 години
за пореден път тази идиотска тема е извадена на преден план. ! б...хти и плиткоумието и чудото! ок, разбра се за пореден път, че за всички проблеми във Велика София са виновни провинциалистите. Добрееее! Тук е страната Абсурдистан и всичко е възможно. Тогава що не вземат "умните" глави да направят следния хитър номер: абсооолюютно всички хора, които нямат доказно коренно Великософииско потекло поне 5 поколения назад, се обявяват за *** провинциалисти. По надлежен ред Великософииската община ги обезщетява по пазарни цени за притежаваните от тях имоти на територията на София и тези хора се изгонват от Велика София. Всички до крак. Работниците по строежите на Великософиянци, управниците , лекарите, учителите, метачите, шофьорите, програмистите, мениджърите.. всичкии си тръгват. Всички фирми , които не са собственост на Велкикософиянци си тръгват също. Спират се моментално строежите, търговската дейност, доставките на храни и стоки от провинцията. Всички автомобили с не-Великософииски номера нямат право да се намират на територията на София и да влизат в нея. Въобще се прави граница около Велика София и се слага въоръжена охрана. По правилата на реципрочността, Провинцията автоматично става зона забранена за Великософииски коли и коренни Великософиянци. Въобще единствената връзка на София остава летището. За бизнеса в София остава само да си наема чужденци отвън или самите великософианци трябва да си правят всичко сами. aма пък ще е кефффф! само кореняци софиянци в целия супер град! 200 000 души екстрааааа няма да има проблеми с нищо! и тогава предвиждам такъъв живоооотттт...
63
0
 
1
 
! Отговори
mitjo krika преди 16 години
Edno ot naj-smeshnite neshta e da slusham, kak na kompleksiran roden w Sofia chowek, mu prechat prishylcite!
62
0
 
1
 
! Отговори
Ко преди 16 години
не трябва в центъра да се допускат автомобили изобщо. Тогава хората хем ще ходят повече пеша, което е здраве, хем ще има по малко замърсяване на въздуха, по малко разходи за гориво,.. повече място по улиците за майки с колички и инвалиди, по бърз градски транспорт, повече хора ще го използват, ще е по печеливш ,... не виждам недостатък,..
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Прав е бат Бойко, селяните като са такива умници да си седят на село и да си създадат там начин на поминък, а не да идват в София и да се бутат като *** и да лъжат и да дращат докато един се докопа някъде и после домъкне цяло село. В телевизиите пълно с провинциалисти в Народното събрание пълно пак с такива, на държавни длъжности пак такива, любовниците на власта и те от село, чалгаджийките и те всички от някъде и всичката тая *** като се докопа до София няма връщане назад. Гледат със заеми или дъртаци или далавери да си купят жилище и стават по софиянци от тия които са се родили в София. Бат Бойко имаше идея която също беше добра за детските градини, който не плаща данък в София и не е роден в София да минава отзад, а не първи да се натикват в градните защото директорката или лелята са от тяхното село. Стигаааааа, никой не казва че са лоши хора, но нека изявяват таланта си там където са се родили, нека си развиват родните места, нека създават и творят там.
60
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
На входовете на София трябва да се сложат бариери и колите с регистрация различна от С да си взимат нещо като винетки (дневни, двудневни,......, седмични, месечни) и парите от тези винетки да отиват за ремонти на улиците в София
59
0
 
1
 
! Отговори
J. преди 16 години
Как не ви омръзна и на едните и на другите, а и на третите и четвъртите... софиянци, провинциалисти, селяни, селяци, интелектуалци, *** и всякакви...какво значение има откъде си произлязал и откъде идваш - ако си точен човек, си си такъв и толкова!PS: Попитали радио Ереван:- Кога в България ще избухне гражданска война?- Никога!- Защо!?!?!?!?!- Защото всички са селяни...
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Кадето има моря не е провинция. Казал го е Хемингуеи.Софиянци като неискат мякащи от провинцията и те дане ходят на море и на балкан а даси седят в мръсната и опушена софия.
57
0
 
1
 
! Отговори
друг пловдивчанин преди 16 години
за това Пловдив е по-космополитен град от София. Няма значение дали си от Велико Търново, Кърджали, Истанбул, Велес или Прищина. В София трябва да си местен, което значи потомък на партизанин. А партизаните са едни дето са по-зле и от най-невъзпитания селянин.
56
0
 
1
 
! Отговори
Иван Димитров преди 16 години
Да и аз като изляза на улицата и чуя мякащата тълпа, тръпки ме побиват - чудя се къде съм всъщност, дали аз съм отишъл някъде в провинцията или провинцията е дошла при нас и ни е завладяла ...
55
0
 
1
 
! Отговори
Stormhead преди 16 години
Да вземат да инвестират малко пари в провинцията... И няма да има задръствания в София, защото никой няма да идва насамА тия нови паркинги ще си седят празни - с такса 2 лв на час никой няма да иска да ги ползва
54
0
 
1
 
! Отговори
- преди 16 години
Нека построят паркингите и да се успокои трафика. Заглавието на статията е провокативно, съдържанието е по-важното, стига сте се карали на тема гражданство.
53
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
София се напълни с "миекащи". Подкрепям мненията на всички софиянци във форума.