Бойко натирва провинциалистите

Архитект тръби, че след време София ще бори задръстванията с 5 подземни и 20 надземни паркинга
3 апр 2008 11:49,
173
Бойко натирва провинциалистите
Снимка: БГНЕС

В София предстои строителството на пет подземни паркинга с общо 4 хил. места за автомобили. Това каза главният архитект на столицата Петър Диков по време на работна закуска с членове на Българо-американската търговска камара.

Два от паркингите ще са в близост до метростанции (до Шератон и под пл. „Княз Александър I), а другите ще се намират в района на пл. „Възраждане“ и в района на „Цар Борис III“.

Освен това предстои строителството на още 20 малки паркинга, предимно в кварталите на София.

Първите процедури за строителството на подземните паркинги се предвижда да стартират до месец.

Скоро предстои и старт на втора процедура за строителството на втората линия на метрото, като горната граница на заплащането ще бъде най-ниската оферта от предишния конкурс.

„Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията“, каза от своя страна кметът на София Бойко Борисов, което по думите му е една от причините за задръстванията от автомобили в града и за недостатъчното детски градини.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Напълно съм съгласен с номер 90 !
91
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Странна работа са това българите... вместо да мислят мащабно за държавата, те се делят на селяни и софиянци... И другото странно е, как така месторождението определя селянията, а не възпитанието... Сигурно Ботев и Яворов също са селяни?...
90
0
 
1
 
! Отговори
ITspecialist преди 16 години
не искам да живея в София, но се налага в моя град бачках за софианец за 500лв - подигравка, сега съм в НР България и вземам 3000лв, ако не е работа и ден няма да стоя тука
89
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
na chist bulgarski prozvucha tova vii...:)))
88
0
 
1
 
! Отговори
СЕЛЯНИТЕ ВЪН преди 16 години
Наистина, не се сърдете, хора, но София се напълни с такива долнопробни ***, че просто една се диша от тях. Ужас е! Заприличахме на гето от тия скапани селяци. Никакъв ум, никакъв стил, но наглост-бол.
87
0
 
1
 
! Отговори
eng. Spasov преди 16 години
Бойко Борисовот Уикипедия, свободната енциклопедияНаправо към: навигация, търсенеБойко Борисовбългарски политик Роден: 13 юни 1959Банкя, България Бойко Методиев Борисов е съвременен български политик, охранител, каратист и от 10 ноември 2005 г. е настоящият кмет на София. Биография [редактиране]Роден е на 13 юни 1959 г. в село (днес град) Банкя.Баща му е Методи Борисов, а майка му е Венета Борисова.
86
0
 
1
 
! Отговори
Ghost Dog преди 16 години
Stolica bili.... DALI? Tolkova ste ograni4eni, 4e i predstava si nqmate daje. q si zadaite vuprosa... Za6to ste nai-golemi po-golemina -> blagodarenie na okolnite sela!!! Eto vi otgovora. Za tova ne se misli za grajdanin tupako. Ta vie nemojete da govorite pravilno STOLICA BILI - Shopski selqni ste vii!
85
0
 
1
 
! Отговори
малката преди 16 години
Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията!!!Какви инструменти искаш бее *** такъв?!Вместо да се опитвате И вие да "оправите" Държавата за да живеят хората спокоино като в една нормална европейска държава, той (Б.Борисов)-смотания ***, на ГЕНОЦИТ се учи и "инструминти" търси !!! Абе заеми се с някаква по-хуманна работа - съвет!
84
0
 
1
 
! Отговори
eng. Spasov преди 16 години
P.S. Антисофиянке добре казано
83
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
да не се смятате за граждани!всички сте селяни- селска работа - българска работа!Айде селянията в бг, особено в София - е*ете си майната
82
0
 
1
 
! Отговори
Софи преди 16 години
Лошото е, че коментарите във форума са главно за това кой е кореняк софиянец и кой не, а проблемът е съвсем друг - че тук вече не може да се живее. Всеки град има капацитет, а в момента София се задъхва от задръствания, липса на детски заведения, чистота, транспорт и т.н. Лятото, когато хората са на почивка, а учениците и студентите - във ваканция, градът си функционира съвсем нормално. Трябва да се направи нещо и в другите градове в България да има повече привлекателни работни места, ВУЗ, развлечения и т.н., защото съгласете се, че не може цяла България да се побере в 1-2 града /София, Варна и Пловдив/.
81
0
 
1
 
! Отговори
гражданка преди 16 години
Това за провинциалистите е една от най - тъпите изцепки на бат Бойко, а той от къде е? Да не би да е от Париж случайно!
80
0
 
1
 
! Отговори
eng. Spasov преди 16 години
Абе селянин ***. Ако не са тия хора ти 6е работиш за 300 лв и едва 6е си плащаш сметките. Мисли малко с тъпата си кратуна, защо мислиш стандарта на живот е такъв тук, точно заради тези селяни ти си живееш добре. За задръстванията промлема е друг, тези улици са проектирани преди 100 год. за град с 500000 жители. А ти *** шопе като не си мърдал от България няма откаде да знаеш че във всеки голям град в Европа има 10000 пъти по-големи задръствания, ама няма от каде да знаеш щото си си задръстен шоп от София. Друго нямам за казване. .!.
79
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
"откога чакам да върнат софийското гражданство, че фирмите да се разнесат по другите градове и да се махна от тоя миризлив град, пълен със софийски ***... Тогава София ще се превърне в една кръгла НУЛА, защото софиянци не са достатъчно образовани и умни, че да я поддържат."Глупости на търкалета. Напротив, ще си отдъхнем донякъде от такива надути "умници" кат теб. Кадърни и работливи хора има навсякъде, друг е въпросът, че на малко места могат да се реализират и това е проблем, и ни съсипа иначе хубавия град. А от такъв фукльо като теб никой няма нужда, никъде. ***.
78
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Не съм чувал в Ню Йорк някой да ограничава хората, които искат да работят там, а щом работят, естествено и живеят на същото място. *** е, че Б.Б. като не може да се справи с проблемите на града, започва да изпростява с подобни измишльотини, некадърник, който подклажда най селските настроения в София.
77
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
То добре, ако Бойко разкара селяните от София, ама да има и кой да разкара самия Бойко нанякъде че аман вече от тоя кмет-шимпанзе!!!!
76
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
podkrepqm napylno nomer 75
75
0
 
1
 
! Отговори
Евалова преди 16 години
Евалата Бойкоооо!!! Това е първото умно нещо, което чух от теб!!Прав си, да си седят на село ***. Така и задръствания няма да има и в детските градини и в училищата ще има места и заплатите на хората ще станат нормални. ВЪН СЕЛЯНИ!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
SELQNIQ GO HOME
73
0
 
1
 
! Отговори
ДО №70 преди 16 години
ВКАРВА МНОГО ПАРИ В ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕ,Т ЗАЩОТО В СФ БАЧКАТ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ОТ ПРОВИНЦИЯТА, АКО НЕ БЯХА ТЕ НЯМАШЕ ДА ИМА ТЕЗИ ВИСОКИ ДОХОДИ ЗА РАБОТЕЩИТЕ В СФ