Осколка от снаряд на летището, отстраниха я

Осколката е с размери 4-5 см., търсят други
3 юли 2008 13:39,
25
Осколка от снаряд на летището, отстраниха я
Снимка: БГНЕС

Осколката от снаряд на летището е отстранена, заяви министърът на отбраната Николай Цонев.

Той обясни, че осколката е с размери 4-5 см. В района може да има още такива.

Цонев каза още, че в поделението е имало два цеха за разглобяване на боеприпаси. От две седмици то е в процедура на закриване и там не се извършва утилизация на боеприпаси.

Хеликоптер е огледал района на взривовете и в момента се чакат снимки. По първоначални данни на пилота, цялото поделение е изравнено със земята.

По думите на Цонев, в момента, в района на инцидента все още има единични взривове средно на 5-6 минути, но се очаква до 2 часа да спрат. След последния взрив предстои оглед на района от военните.

Здравният министър Евгений Желев отново потвърди, че е осигурена храна и вода за хората, както и 24 часово присъствие на линейки и реанимобили.

На мястото ще бъде разгънат подсилен медицински модул от ВМА. Желев бе категоричен, че не е видял хора в критично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Шиле Попйорданов преди 15 години
Искам да изложа една своя хипотеза, която не е лишена от логика.Живущи в района малко преди взрива са видяли малък аероплан прелитащ над поделението. Направило им впечатление, защото от там прелитат много самолети за аерогарата и горе-долу им знаят разписанията.Първия най-голям взрив изглежда все едно в един и същи момент са взривени големи количества боеприпаси. Всички останали експлозии са следствие на мощния първи взрив. Възможно е от малкия аероплан да е изпробвано нов тип оръжие за взривяване на предполагаеми складове с боеприпаси, но ако такива липсват при една атака с конвенционално оръжие трудно биха оправдали разрушенията и невинните жертви.Оръжието вероятно е разработено от нашите "приятели" американите. На спечелилите от инцидента - честито!
3
0
 
2
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
Принципно тротила не може да се взриви от самосебеси. Трябва му доста голям детонатор, за да гръмне. Вижте в wikipedia ако не вярвате. Надявам се всичко вече да е приключило! То е ясно че стане ли нещо сме беззащитни, аз не знам защо се учудвате изобщо? Кой му дреме за българите? Експертното мнение на човек от екипа за гражданска отбеана рано сутринта беше: Еми някакви експлозиви са гръмнали в някакъв склад... Не знам какво повече можем да коментираме и как може да сме сигурни за здравето си при положение че органите, които трябва да се грижат за нас, не го правят...
2
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
То и преди 2 часа се очакваше да спрат взривовете, но ето че пак се започна. Военните да помислят че всичко е приключило, а всъщност да вземе тогава да гръмне по стабилно, пък да видим тогава. Поне до утре нещата ще си останат на този хал, вервайте ми. То тези експлозиви докато се изповзривят всичките ехеееее..... А и да вземат и онези 20 т тротил и те да изтрещят, е те тогава ще видим страхотия
1
0
 
2
 
! Отговори
ти преди 15 години
Няма таква държава като ***, в който живеем и тва си е.