Дишаме сажди, а не въздух

Отровите във въздуха на София като от 2 млн. коли; медици плашат с пневмонии и бронхити
9 яну 2009 07:17,
79
Дишаме сажди, а не въздух
Снимка: Булфото

Софиянци ще започнат да дишат прах вместо въздух заради изгарянето на мазута в тецовете, прогнозират еколозите.

Според тях количеството на мръсотията в атмосферата ще скочи до нива, които се отделят при карането на два пъти повече автомобили от обичайните за трафика в столицата.

Това на практика означава, че отровите във въздуха ще бъдат като от около 2 млн. коли.

Снощи в София бяха измерени 300 милиграма прах във въздуха.

Именно заради това от екологичното министерство се прекрадна тихомълком идеята за спирането на автомобилите заради газовата криза.

Решението за това обаче можело да дойде само от кметовете.

Зам.-министърът на околната среда Чавдар Георгиев подчерта, че страната ни няма да бъде глобена от ЕС заради преминаването на алтернативно гориво, тъй като ситуацията е кризисна.

Според комплексните разрешителни и евронормите горивните инсталации могат да работят на мазут не повече от 10 дни.

Медиците твърдят, че отделянето на серни вещества във въздуха води до различни дихателни заболявания като пневмонии, бронхити и отоци на белия дроб.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Хора,защо се обиждате един друг на село и град?-На село бил чист въздуха-ами няма ТЕЦ-ове.в София бил мръсен въздуха-ами има Тец -ове. -това е начин на живот.За който не са виновни село,град или столица.Я се замислете-виновни са богаташи като Ковачки и продажно правителство.Защо не сложат пречиствателни филтри,или каквото там трябва?Защото трябват пари,който могат да идат и по джобове...а Софиянци,или селяни,дошли да се прехранват в София-кучета ги яли...ВСИЧКО Е ОТ НОВОБОГАТАШИ И УПРАВЛЯВАЩИ.Тези нерви,дето си ги образувате-отправете ги правилно към когото трябва.Защо,бе хора,се ядем един друг?Що за лошо племе сме?
57
1
 
2
 
! Отговори
... преди 15 години
Така като ти гледам интелектуалното развитие и коментара може да пропуснеш да заведеш детето си на училище. Съдейки по теб няма да изпусне кой знае какво да научи!
56
1
 
2
 
! Отговори
Aman преди 15 години
...няма угаждане....като няма газ - умирали сме били от студ, като се намери алтернативно решение да не умрем от студ - не можем да дишаме....
55
1
 
2
 
! Отговори
zetxx преди 15 години
бре хора кво ви става, тоя селянин оня гражданин хаха, крадеца вика дръжте крадеца .... мн зле хора има и само злобеят ама то нали трябва да се смея на нещо.та истините:1. Ако всички несофиянци се изнесат то тук ко ше останат ? 500 000 хилки? може би и по-малко аре тогава да питам софиянците от какво ше живеят като 70 % от тия хилки разчитат на наем и да ядат и пардят по цял ден, от там ше закъсат и хората с собствен бизнес шото пазара до толкова ще се свие че ще се наблудава имплозия в физическия свят... в софия идват хората от село щот така е устроена страната, и без да ми мрънкате щото ако бяхте истински софиянци още преди 20 г. щяхте да забележите на каде вървят нещата, щяхте да кажете не и хората да си останат по провинцията отам щеше да се поразвие и провинциалната икономика ... тъи че да не чувам изявления тоя ми замърсява оня ми замърсява, кой каквото си надроби такова си сърба.... следващият път пак изберете бат гейко да води парада .. тои и без това е кат бат жорш ви ганчев.2. за замърсяването .. има го и то в големи количества, опитаите се да се качите на колело и да завъртите *** малко по настойчиво.. е аз го правех ама не издържах повече от 10 мин щот дробовете ми се пълнеха с смрад ... и кво ако някои ден заболея от няква белодробна болест да се обърна към съда с иск към всички шофьори да ми поемат здравната осигуровка .. шот е точно така .. никои не е длъжен да сърба попарата на другия, другия като го мързи да си провлачи дебелия бут за 10 метра що аз трябва да страдам от това ... и не ми минавайте с глупости от рода че някои ходи на работа от единия до другия краи на града .. аз го минавам този град за около 2 часа от краи до краи и знаете ли какво .. шофьорите се дразнят шот съм по бърз от тях и свиркат пибитакт и блъскат по волана като излезна на пътя шот видите ли съм тир и им преча ... моля ... не ми се говори. всеки си гледа свойта пъничка и гледа да грабне нещо от същата на другия ... ами утре като вече няма да може да се диша в тоя град ? и като се увеличат белодробните заболявания и бай едикоиси реши да създаде семеиство и му се роди дете .. ами как се одглежда дете в тая помиина яма? аиде замислете се, нито ще ви се откъснат краката нито ше умрете от 3 км. на ден, за справка аз извървявам по 10 в София, за да не кажете после нещо.. аиде със здраве и без злоба .. в една яма живеем, вместо да се подкрепяме се ядем.
54
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Егати късметлията! Браво! Кажи рецептата, бе човек! Ама като те четат управляващите, дали не си мислят, че всички са като тебе?:) Халал да ти е всичко! Ех, някой с риза са раждани:) Здрав да си!
53
1
 
2
 
! Отговори
tiedata преди 15 години
Единствения коментар, който си заслужаваше да се прочете от по-долните е на 17. Чудесно Новогодишно слово :) да вземем да го споделим с президента. Има нещо хубаво в цялата работа: И депутатите живеят в София...
52
1
 
2
 
! Отговори
Селянина преди 15 години
Тука много народ от мръсния въздух у Софето е изперкал и пише глупости.Къде ги тези заплати по 2 бона че ми няма очилата.Такива заплати вземат много малка част от хората не повече от 3-5% останалото 400-800чисто.Лекари учители инженери полиция община държавни слижители пенсионери университетски преподаватели БАН армията.Два бона могат само да сънуват.А иначе за кредитите и двете стаи сте прави само и то в топ 100 на могат да вземат кредити за такива курници.Моля ви да не ме занимавате с проблемите на големите граждани от София.Аз съм заклал 2 прасета и едно теле мазето е пълно с буркани и едно буре с 200 литра вино хамбара ми е пълен с жито царевица брашно.Дърва имам под сайванта за три зими.Взел съм си отпуската.Напалил съм камината с 4 цепеници изкарвам по цял ден и топла вода колкото щеш има.Сега си пия кафето с малко джони в него и си джиткам на лаптопа.След малко ще метна у камината една пържола за обяд ще си наточа една кана винце и ще ми е мъка голяма мъка щото съм селянин
51
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Хора от къде я вадите цялата тази злоба? Какво делитте? Защо просто не си живеете живота и да постигате нещата в него не за да си мерите *** с комшията или който да била, а просто за да бъдете щастливи и доволни от себе си? Прочетох новината и после като видях коментарите не направих връзка и по-лошото е че от нищото се появиха толкова коментари изпълнени с гняв. Според мен всеки трябва да гледа себе си без да се комплексира от останалите хора, така и съзнанието ще му е по-свободно за да прави по-точни ходове в жизнения си път.
50
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
в софийската дупка пак реват, все нещо не им е наред
49
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Чавдар Георгиев подчерта, че страната ни няма да бъде глобена от ЕС" !
48
1
 
2
 
! Отговори
mr Smith преди 15 години
Нещо грешиш-изобщо не съм те отразил!
47
1
 
2
 
! Отговори
Вбесен преди 15 години
И аз така, като теб. Нямам си село..и аз искам да избягам някъде от селенията, ама няма къде! За това толкова се кефя по празниците, защото усещам своя град като...свой! А по темата, в тоя студ, май е по-добре да подишаме малко гаден въздух, от това да измръзнем....
46
1
 
2
 
! Отговори
magika преди 15 години
вече сме на път да ни отнемат титлата чукундури и да си останем само клатикури.....от това,което прочетох до тук до тоя извод стигнах...айде със здраве и продължавайте да се плюнчите в коментарите...току виж ви станало по-топло (или по-студено...идея си нямам как го предпочитате...то май и вие)
45
1
 
2
 
! Отговори
СЕЛЯК преди 15 години
ХАЙДЕ НА ОРУЖИЕ
44
1
 
2
 
! Отговори
Parcuc преди 15 години
сте зле всички, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! Става въпрос за ЗАМЪРСЯВАНЕ. Я по добре, който не си е доспал да наблегне на кафето :D
43
1
 
2
 
! Отговори
Габровец преди 15 години
Хаха 38 хем ви било пълно със селяни в София, хем колко сме били *** да стоим при мама и тати.. сори ама си имам апартамент с хубав изглед тук, живея добре и спокойно - не съм алчен да ламптя за пари на всяка цена - като тези дето единствено парите ги водят и точно такива бягат в София.До 40 и 41 като ви е тъжно как сме се делили, що се надувате толкоз че не сте в България? Нима точно вие не се делите най много а? Що не идете в Англия на мач или в предградията в Париж или Ню Йорк да видиш кой как се дели - не на градове, а на квартали и футболни отбори. Аре не се правете на голямата работа че сте отишли да миете чиниите и да бършете *** на някой *** от Испания или беззъб Алкохолик в Англия ;)
42
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
По добре нищо не казвай щот си по *** и от ***.Задаваш ли си въпроса теб от кое село са те извадили , .
41
1
 
2
 
! Отговори
mr Smith преди 15 години
Няма спирачки за комплексари и злобари.Нито 1 разумен коментар по темата и купища заядливи пишещи.Одеве предложих форум за изпускане на парата от неинтелигентни и комплексирани индивиди.Няма да е достатъчен, обаче.
40
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Забелязали ли сте че всеки проблем ни разделя на селяни и граждани,сини и червени,*** и българи,богати и бедни,софианци и провинциалисти,бели и черни ?Радвам се че не живея в България !
39
1
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
Абсолютно си прав.София е най-голямото село,с висока концентрация на ниски социални прослойки и злобни ***!!!!