Дишаме сажди, а не въздух

Отровите във въздуха на София като от 2 млн. коли; медици плашат с пневмонии и бронхити
9 яну 2009 07:17,
79
Дишаме сажди, а не въздух
Снимка: Булфото

Софиянци ще започнат да дишат прах вместо въздух заради изгарянето на мазута в тецовете, прогнозират еколозите.

Според тях количеството на мръсотията в атмосферата ще скочи до нива, които се отделят при карането на два пъти повече автомобили от обичайните за трафика в столицата.

Това на практика означава, че отровите във въздуха ще бъдат като от около 2 млн. коли.

Снощи в София бяха измерени 300 милиграма прах във въздуха.

Именно заради това от екологичното министерство се прекрадна тихомълком идеята за спирането на автомобилите заради газовата криза.

Решението за това обаче можело да дойде само от кметовете.

Зам.-министърът на околната среда Чавдар Георгиев подчерта, че страната ни няма да бъде глобена от ЕС заради преминаването на алтернативно гориво, тъй като ситуацията е кризисна.

Според комплексните разрешителни и евронормите горивните инсталации могат да работят на мазут не повече от 10 дни.

Медиците твърдят, че отделянето на серни вещества във въздуха води до различни дихателни заболявания като пневмонии, бронхити и отоци на белия дроб.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Опитваш се нещо да си остроумен ли??? Не схващам...Дали е в Ню Йорк, Париж или Горно Нанадолнище, селянинът си е селянин, защото такъв си му е манталитета! Няма значение къде се е родил.А ти, както разбирам, си не просто селянин, а ГОЛЯЯЯЯЯЯММММ СЕЛЯНИН!!!
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
АКО ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВАНОВ БЕШЕ ЧЕСТЕН И ОТКРОВЕН С НАС, ТРЯБВАШЕ ДА ПРОИЗНЕСЕ СЛЕДНОТО НОВОГОДИШНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА:Уважаеми европейски шампиони по сърдечносъдови заболявания, по тютюнопушене, особено сред жените и подрастващите, обслужвани най-зле в болниците, но най-често в гробищата, включително на невръстна възраст и особено интензивно като жертви на поръчкови убийства!Уважаеми рекордьори по саботаж на Лисабонската стратегия за информационното общество, либерализирането на социалното включване и устойчивото развитие на пазарите в Европа!Уважаеми младежи, които сте най-зависими от родителите си спрямо връстниците си в Европа, но заедно с онези, от които зависите, чупите всички европейски норми по търпимост към замърсяването на природата от гиганти като комбината в Кремиковци, без обаче да преставате да бъдете най-недоверчивите граждани на съюза и едновременно- едни от европейците с най-високо самомнение, харесващи както никой друг народ в Европа именно съюза..ъъъъ, Русия!Уважаеми бедняци с най-ниските заплати в най-бедната на глава от населението страна от ЕС, но пък сочена и за най-корумпирана, и с най-лоши показатели по отношение на свободата на словото!Уважаеми сънародници, определящи себе си в проучванията на общественото мнение за най-нещастни и най-недоволни, но и най апатични спрямо политиката и обществената дейност граждани на ЕС.Здравейте като за последно, защото с тези шампионски темпове на измиране, на следващата Нова година рекорден брой от Вас няма да чуят следващото ми новогодишно обръщение-не и на този свят! Специално за Вас дважди: здравейте, здравейте!А на оцелелите: до нови срещи и рекорди в оставащите ми цели три години и две новогодишни обръщения!Щастлив съм да ви кажа наздраве, уважаеми нещастници!
16
1
 
2
 
! Отговори
mr Smith преди 15 години
се оформя една и съща жалка картинка-непримирим двубой между софиянци и провинциалисти. Не разбирам кому е нужно това.Явно се отпуска психическото напрежение от някои първични индивиди.Влизайки тук, очаквам да прочета някаква идея за решаване на даден проблем, но чета единствено заяждания.Предлагам да се създаде форум за изпускане на парата и избиване на комплекси от селяни, граждани, марсианци , неандерталци и тям подобни комплексирани индивиди.
15
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 15 години
11ти, ама като всички са *** народ изобщо защо четеш и се интересуваш на проблемите на софиянци!? мисля, че ти живееш в *** и най-вероятно нямаш друго занимание освен да ръсиш злоба.... няма лошо-живей си в провинцията тихичко. Аз уважавам такива хора като теб, но недей с рогата напред...все някога и ти опираш до София.... недей така....тази злоба-няма да те доведе до нищо хубаво....
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си! Но все има едно НО!!! Аз съм родена в София.Бабите и дядовците ми са родени тук.Нямам село.Не искам да живея в планинска хижа. Просто София си е моят роден град....домът ми! Колкото и ИНТЕЛИГЕНТНА да съм (или не), просто нямам друг дом. А разни хора ми го съсипват.Как да реагирам спрямо тях?????И НЕ СЕ ЧУВСТВАМ НИКАК ДАЖЕ ЧАСТ ОТ "ИЗРОДЕНАТА ТИ НАЦИЯ"!!! Аз си искам ДОМА!!!!!
13
1
 
2
 
! Отговори
буба лази преди 15 години
О, Боже! В Ню Йорк, вие, софиянци, не сте ли селяните на света?! В България няма граждани, запомнете това! На всички им седи по една тиква или туршия на балкона:) Нито пък гражданско общество има - ако не дойдат млекари,трактористи,земеделци и т.н да ви подсетят за митинги и недоволство, ИЗОБЩО няма да си мръднете конфитюрниците до паветата - мързи ви даже да живеете истински, като бели хора! Факт!
12
1
 
2
 
! Отговори
mr Smith преди 15 години
....Освен злобата в коментара ти, не схванах някаква мисъл, колкото и да се опитвах....
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Много *** народ под мен, с изкл. на 8! А бе, четиииии. Стойте си софиянци в *** и не винете никого! Като ви харесва, кой ви пречи. Вуте? хахаха. Това вашето си е психическо заболяване...
10
1
 
2
 
! Отговори
mr Smith преди 15 години
Имах предвид "всички".
9
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 15 години
Ама стой стой си там, никой не ви кара да идвате в София на сила! То от навляците от село са станали толкова автомобилите. И ние нямаше да губим ако селянчетата си седяха с тракторчетата на село, а не глваните улица в София-шашнати и незнаещи кво търсят изобщо тук!!!!!!
8
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Навсякъде по света интелигентните хора знаят това и затова НЕ искат да живеят в големите градове. Те отдавна са проумели, че здравето им е по-ценно, отколкото "нашенската фукария" да се докопат до т.н. столица. Живеят си в тихи, спокойни местенца, здравословно и в хармония със себе си и природата около тях. Наш патент е да се големеем, мислейки, че така ставаме по важни, живейки в голям, мръсен и задръстен град:) Българите са сигурно в челните класации по желание за самоубийство, пренебрегвайки всички норми! Такова е и отношението им към политиците - самоубийствено. Мазохизъм, наследен генетично,присъщо на робската психика. Умират от желание да бъдат съсипвани по всевъзможни начини. Изродена нация. А иначе по въпроса за установеното замърсяване на въздуха, еееееееее, чак сега ли разбраха или това е поредното, което се сетиха да правят?! Та то ВИНАГИ е било така и да се чудиш как сме оцелели/
7
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ейййййййй! Повече от половината коли, които досега ми замърсяваха въздуха са с НЕсофийски номера! Не стига, че ни избиват, щото карат като ***, включително и разни шофьорчета на таксита, които са се нахакали в София за по-лесно.Що не ходят да гледат крави?Кметовете да спрат на КПП-тата тях.Аз как да си водя детето на училище като учи на другия край на София
6
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
1 i 3-pri4islete i men.a 2-ti idi da natsepi6 dyrva na va6ite,4e po nova godina ne6to te e domyrzqlo ot qdene.
5
1
 
2
 
! Отговори
mr Smith преди 15 години
Не разбирам защо се правиш на умник .Проблемът наистина не те касае и можеше да си спестиш "умния" коментар.Радвам се за теб, че не се тровиш и ще останеш безсмъртен.Сещаш, се, обаче, че няма как всикчи да си зарежем домовете и да отидем на село.Някои са се родили в този град и живеят с проблемите му.
4
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
#2 ти какво искаш? Всички селяни да дойдем в София ли?
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Не си единствен.
2
1
 
2
 
! Отговори
Минувач преди 15 години
Еми стой си на село. То там от коминчетата на къщурките само планински въздух излиза. Сажди и пушек няма???
1
1
 
2
 
! Отговори
. преди 15 години
Точно поради такива причини никога не бих отишъл да живея в София.Може би един от малцината,които осъзнават какво губят ,отивайки там.