Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си

Според богословите общество ни не иска да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения
20 юни 2009 21:23,
145
Хомосексуалисти (не)очаквано без подкрепа от църквата за парада си
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Студенският съвет към Богословският Факултет СУ “Св. Климент Охридски” и православни християни, духовници, както и братствата на столичните православни храмове организират на 21 юни от 11.30 ч. литийно шествие за забрана на гей парада.

Целта на шествието е „предотвратяване на обявения за 27 юни гей-парад и заявяване на нежеланието на българското общество да приеме за нормални хомосексуалните взаимоотношения, както и всяка друга извратеност”, заявиха организаторите на събитието.

„Ние не сме против правото на самоопределение на всеки, но не смятаме, че е полезно и здравословно за обществото афиширането, особено наглото парадиране с обратните сексуални наклонности”, посочват те.

Организаторите допълват, че „гей парадът не е безобидно шоу, а е опит да се отвоюва територия и да се заличи границата между нормално и ненормално“.

„Още по-лошо - ненормалното да се покаже като по-стойностно от нормалното“, подчертават организаторите.

Сборният пункт за шествието е площадът пред храма „Св. Александър Невски” между 11.15 и 11.30 часа.

Протестиращите ще преминат през следния маршрут: Храм „Св. Александър Невски” - ул. „Г.С.Раковски” - бул. „ЦарОсвободител” - площада пред Катедрален храм "Св. Вчца Неделя” - бул. „ Витоша” - храм „Св. Георги Победоносец” - НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
aнтипедераст преди 14 години
Сбърканяци,един от проблемите на Б ългария е затварянето на АЕЦ"КОЗЛОДУЙ" ОТ ПЕДЕРАСТВАЩИТЕ ПОЛИТИЦИ!Не ни занимавайте с вашите задни отверстия,защото без енергия една държава е нищо!Не,забравих на вас ще ви помогне педиинтернационалът!Комунистите ряпа да ядат пред вас!И все пак признайте си меките китки,ще ви олекне!Я,какви сте мъжаги,почти като другите,ама не!Педалът е и състопяние на духа!
3
0
 
0
 
! Отговори
mi преди 14 години
На една от лекциите където не бях приета да следвам на държавни разноски като политически и компютърно неграмотна преподавателят категорично каза:Разликата между хората и маймуните е,че мъжката *** винаги може да те направи като ***,докато при човека с пол мъжки това е невъзможно,До него просто винаги ще си жена и съпруга,а не търкаляща се от маймунска грамотност обезумяла красавица,
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Г. С. Раковски" е улица, а не булевард.Като цяло си прегледайте "маршрута" за грешки.
1
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 14 години
Браво,не,че мразя ***,но нека си държат сексуалните наклоностти за себе,а не да ги показват публично