Тръгват хайки за такса куче в София

24 лв. е годишната такса за домашен любимец
21 яну 2010 16:12,
231
Тръгват хайки за такса куче в София
Снимка: БГНЕС

До месец Столичната община стартира акция за издирване на домашни кучета, които не са регистрирани и не им е платена такса.

Проверките ще се правят от служители на Столичния инспекторат, ветеринари и чиновници от районните кметства.

Визитите по домовете трябва да установят колко са хората, които имат четириноги домашни любимци, колко кучета гледат, регистрирали ли са ги и плащат ли им таксата, която е 24 лв. на година.

По ветеринарния закон всеки притежател на куче трябва да го регистрира в животинска лечебница и да му плаща такса в общината по местоживеене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
1
 
! Отговори
анти преди 14 години
Целият тротоар пред блока ми на бул. Ботев е в кучешки ***. Алоо, стопаните на кучета, научете се да си чистите ,че заради вас целият град прилича на ***.
208
0
 
1
 
! Отговори
Touchandgo преди 14 години
Ами за хора като мен които са си платили данъка за кучето без някой да ми казва тази новина не може да ги стресне,но ако някой от горе посочените благоволи да се появи за подобна проверка откровенно бих го попитала,като си плащаме данъка за кучето,защо нямаме градинки специални за кучета, кошчета през няколко метра?Така както е навсякъде из цив. държави. Защо не се взима данък от майките които изпишкват и изакват дечицата си на обществени места? Да не би това да не са ***, а съкровища?
207
0
 
1
 
! Отговори
xmmmm преди 14 години
a koga 6te e akciq namordnik, a?Dosega ne sam vidql ku4e s namordnik
206
0
 
1
 
! Отговори
сф преди 14 години
Това е добра имаше толкова следи от ртаа идея, само че са малко собственици на кучета като вас. Днес по снега имаше толкова много следи от разходени кучета...
205
0
 
1
 
! Отговори
denim58 преди 14 години
Не мога да съм овчарка,след като имам КУЧЕ!
204
0
 
2
 
! Отговори
men преди 14 години
Като хванат да затворят всички бездомни кучовци,и изчистят всички паркове и сичко да е наред в тая държава,тогава ще платя данък на кучето си.Щото наистина само плащаме данъци и такси и къде отиват ... данък сграда,данък на колата ... и кво нещо реално да сме видяли от тия пари дето даваме ? дупки по пътищата,рушашти се сгради ... така и като плащаме данъци за животните ще си виждаме и насраните улици и тва е
203
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 14 години
Днес - данък куче,утре - данък въздух! Това ни чака в тая умрела държава,управлявана от *** ***!
202
0
 
2
 
! Отговори
въпрос-2 преди 14 години
И след всички тези грижи които в добрият случай продължават 12-14години трябва да плащаме и ДАНЪК 24лв годишно? Във ветеринарният паспорт всяко куче е регистрирано с фамилията на собственика т.е то е член на семейството ми... а плаща ли се данък за член от семейството? Тогава да плащаме данък и за децата си ...те също цапат и трошат наоколо и дори повече отколкото животните...
201
0
 
2
 
! Отговори
sofia преди 14 години
За домашните кучета ще събират такса, а за бездомните какво ще събират като в момента в София има десетки хиляди. Дори от центъра ги прехвърлят в близките квартали. Столицата се е превърнала в Кучкарник и най-големия Овчарник в България.. Сутрин около хранителните магазини и на пазара има повече кучета, отколкото хора. "Гражданите" дори заобикалят вериги като Фантастико, Пени, Европа заради кучета, но това е за сметка на бизнеса им.
200
0
 
2
 
! Отговори
въпрос-1 преди 14 години
Кучетата се раждат независимо от това дали някой ще ги вземе за домашни любимци или ще тръгнат да скитат по улиците. Като си вземем куче веднага започваме с обезпаразитяване и ваксинации и това продължава през целият му живот и всичко това се заплаща от джоба на собственика... Ако кучето се разболее също си заплащаме по 10лв за всеки преглед и отделно изследванията и останалите процедури.Само една кръвна картина на кучето с прегледа е 40лв. След това започват лекарствата които също си заплащаме
199
0
 
2
 
! Отговори
До 197 от 189 преди 14 години
А теб да кастрираме, защото натрупаната отрицателна енергия те озлобява, а в комбинация с комплески и на деца ще посегнеш след ден-два!
198
0
 
1
 
! Отговори
до denim58 преди 14 години
а харесва ли ти да си овчар ?
197
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да избием гнусните ***
196
0
 
1
 
! Отговори
Рошавия преди 14 години
Поредната грешка като гласувахме доверие на поредното на власт правителство,защо вместо да излязат наяве резултатите от добре свършена работа на комисията Кушлев,не се разровят по -дълбоко в нечистите афери на предишните управляващи,не свалят лихвите по кредитите да може народа и икономиката в БГ да си стъпят на краката...да си изчистим репутацията пред ЕС и да не сме една от най-корумпираните страни ние запълваме дупките в държавния бюджет със данък от домашните кучета....
195
0
 
1
 
! Отговори
denim58 преди 14 години
С гордост мога да заявя, че имам пудел на 12 г. и 12 години му събирам ***,с това съм известна,освен това е регистриран и му плащам данъка.За съжаление това/г.....а в торбичките и данъка/се прави от много малко хора и те са като бели лястовици!
194
0
 
1
 
! Отговори
клъв преди 14 години
до ТеменужкаАз на моето си надписвам л....ната)))))))))))
193
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Трябва да има някакъв ред за домашните кучета. И да са длъжни собствениците им да чистят след тях. В нашия квартал имо много кучета, тротоарите са пълни с го... . Много обичам животни, особено кучета, но нямам, защото си давам сметка че не мога да го гледам. А много хора просто взимат животното без да си дават сметка за задълженията си. Тези мерки ще ги накарат да се позамислят.
192
0
 
2
 
! Отговори
Теменужка преди 14 години
А уличните кучета, като по-интелигентни и оправни от домашните, сами ще се регистрират, подписват и ще си плащат таксата. Щото и те нали, таковата, акат на същите места...
191
0
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 14 години
Трябва нормативна уредба, контрол, глоби и създаване на правилни навици и на собствениците, и на кучетата им. След няколко години ще има явен ефект от това.
190
0
 
1
 
! Отговори
До 189 преди 14 години
Приятелю на 13год. съм за първи път чувам, че някъде има подобен стопанин на куче. Глас в пустиня. Когато един ден се загледах в едно куче и стопанина му, дали след като го изхождаше в детска площадка ще се надупи да му го изчисти, той ме загледа и съвсем нахално ме попита. А ти като ходиш до тоалетна ние така ли те гледаме бе селянин? А аз му отговорих, че не ходя до тоалетна за разлика от пумяра му насред детски площадки. Ама файда тегли ми една и си продължи пътя.