Общината стартира проверка на подлезите в София

По различни проекти в столицата ремонтират 7 подлеза, строят нови 2
12 яну 2011 15:39, Красимир Ангелов
29
Общината стартира проверка на подлезите в София
Снимка: Булфото

Масова проверка на пешеходните подлези в София започва Столичният инспекторат, съобщиха от Столичната община.

Проверката е в резултат на заповед на кмета Йорданка Фандъкова.

В проекта за бюджет за 2011 г. са предвидени средства за ремонт на общо седем пешеходни подлеза, между които и подлезите по бул. "Цариградско шосе" между Орлов мост и хотел "Плиска".

След ремонтните работи ще бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, както и изцяло ново осветление.

Освен това през 2011 г. ще започне реконструкция и доизграждане на два подлеза, включени в проект по ОП "Регионално развитие". Те се намират на на бул. "България" при жк "Бокар" и на кръстовището при жп гара Подуяне.

Предвижда се строително-ремонтните работи да започнат през февруари.

През миналата година са ремонтирани основно два пешеходни подлеза – при атомния център на БАН и при "Интер Експо център", за общо 120 хил. лева, съобщават от Столичната община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
17
 
! Отговори
Владко преди 13 години
Нещо не ми е ясно. Наистина положението с подлезите е окаяно. По Ботевградско има много подлези, но са в ужасно състояние. Не разбирам защо по Цариградско и България се влагат пари, като там горе -долу може да се мине през подлез. А само да добавя, че по великата новоизградена Южна дъга на Околовръстното има отсечки по 2 км с автобусни спирки, където въобще не са предвидени подлези или надлези и вече загинаха няколко човека.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съветвам ги да минат и през НДК, каква е тази работа там незнам, какъв е този дворец на културата с такъв *** подлез , та там и бездомни кучета не влизат , каква европейска столица сме 2011 година е алоооо, СДС, ДПС, НДСВ, ССД и ГЕРБ къде са ни паритеееее
8
2
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Я,нали Егида ги стопанисваше и прибираше парсата от подлезите.Ко стана,че пак общината ще ги ремонтира?Куп пари хвърлиха за да ги направят търговски площи ама нещо ядец...
7
3
 
16
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Съветвам ги да минат и през НДК, каква е тази работа там незнам, какъв е този дворец на културата с такъв *** подлез , та там и бездомни кучета не влизат , каква европейска столица сме 2011 година е алоооо, БСП, ДПС, НДСВ къде са ни паритеееее
6
2
 
20
 
! Отговори
е преди 13 години
Както са тръгнали на проверка, препоръчително е да са с гумени ботуши, удобни за газене на локви и кал; фенери и свещи за да си осветяват пътя; бухалки за отбрана при евентуалните посегателства на тяхната собственност и живот; балончета със сълзотворен газ против евентуалното нападение на уличните кучета и не е на последно място- противогази, за да могат да дишат в подлезите.
5
1
 
13
 
! Отговори
Магелан преди 13 години
ж.к. Бокар е квартал кръстен на строителите си. Намира се в квартал Манастирски ливади - Изток. Както става ясно от името това са бившите ливади м/у околовръстното и София :-)
4
1
 
19
 
! Отговори
подлези преди 13 години
Подлезите освен от ремонт се нувдачт и от 24/7 наблюдение с камери и стабилно осветление!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не може да ме накара да сляза в подлез, особено в състоянието, в което се намират повечето в момента. Особено подлезите по бул. Ботевградско шосе. Още помня писъците на една женица, когато я нападнаха и как никой не направи нищо за нея. :(
2
3
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
АБЕ! Шегувате ли се?? Бокар е на 1 минута път пеша от подлеза при Т. Каблешков!? Да не говорим какъв човекопоток има там - 5 човека за час??? Сериозно ли ще се изсипят пари за такава тотална тъпотия, или пак нещо не сте разбрали правилно?
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"жк "Бокар" ТЕ ТОВА ПЪК КАДЕ СЕ НАМИРА?ВЪОБЩЕ В БЪЛГАРИЯ ЛИ Е?