Таван на цените на такситата и в София

Общинарите ще гласуват предложение за 1,30 лв. на километър
Обновена: 12 май 2011 10:28 | 12 май 2011 07:45,
26
Таван на цените на такситата и в София
Снимка: Булфото

Столичният общински съвет ще определи максимални цени за таксиметрови услуги в София.

Кметската администрацията предлага таванът за превоз на километър пред деня да е 1.30 лв., а по нощтна тарифа - 1.60 лв. за км.

В момента 85% от фирмите возят на тарифи от 59 до 80 ст. на км, до информация на „Фокус”.
Таксиметровите фирми засега не планират промяна в цените, независимо от решението на Общинския съвет.

Цените може да се повишат само при поскъпване на горивата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: пределни цени таксита
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Xexilia преди 12 години
Kudos to you! I hadn't thuohgt of that!
20
0
 
0
 
! Отговори
do 14 преди 13 години
"АлиБабаШанс" :D:D:D:D Това ме развесели :)
19
2
 
0
 
! Отговори
Do Nasty преди 13 години
HEI ULIGOFREN EMI KATO NE DAVAH PARI NA BAKHIHI HTO NE SI VLACHIH GADNIAT TI ZADNIK KOGATO SI I PIAN SMRADLIVO SVINIA,ZATOVA BG ZA JALOST HTE E NA TOVA POLOJENIE OT TAKIVA MISLIHTI MALUMNICI KATO TEB CHE TAKSITATA SA PO EVTINI OT MARHRUTKITE PREZ DENIA TOVA NE E NORMALNO I OT AVTOBUSNITE BILETI TOVA NIKADE GO NIAMA V EVROPA ILI TI ZNAEH SAMO BE ILI DALBOKATA PROVINCIA SELCHO.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MALOUMNIZZI,republikanski OLIGOFRENI,,...ZARSTVO BALGARIA be na 4-5 MASTO v EVROPA,sega ZALKATA republika e na 45-47 masto ot 49 strani,*** LI STE ili BAVNORAZVIVASTI SE,takova republikansko TAPOUMIE,republikanska NAGLOST...NEZABAVNO VASTANOVAVANE na ZARSTVO BALGARIA i na TARNOVSKATA KONSTITUZIA,
17
1
 
2
 
! Отговори
venco преди 13 години
Търговците и икономистите ще затрият човечеството, преди природата да го е направила. Не може за пример, да изкупуват цацата от корабите на 8ст ...в магазина да е 1лв, а пържена на плажа 2лв 100 грама ....праветв сметка за какво става вапрос ...и така е с всичко
16
0
 
4
 
! Отговори
GOST преди 13 години
до НОМЕРА 15 И16 - БРАВО!Точно така щом ще има таван за таксим.услуга ,тогава таван на цените за всичко...на ВСИИИИИИИЧКООООО!!!!!!
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може да няма таван на горивата,а да има таван на такситата.Все пак горивата определят цената.Хем тако,хем вако.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само едно не разбрах, дали сме пазарна или соц икономика! Сега искам таван на цените за всичко, включително и 2-та лв за горивата:)
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ще важи ли за:ОК, СК, НК...СуперШанс, АвтоТранс, СтилТранс, АвтоЛукс, СуперЛукс, ВелирТранс, АлиБабаШанс...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига се заяждали с това "нощтна" :) може пък списвачът да си заеква по принцип, дори и когато пише.
11
1
 
6
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
Пари на бакшиши не давам!Само в супер краен случай когато пиянствам.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"нощтна"xaxaxaxa
9
0
 
4
 
! Отговори
gost преди 13 години
А сега за редовните:Определено трябва да се помисли за промяна в облагането им с ДОД по закона!Какво значи признати недокументирани разходи в рамер на 25%?! Ако се извади годишен фискален бон от касовия апарат за оборота там е посочен пробег в км за годината!По този пробег на база изразходваното гориво градско..престой ясно показва ,че това изразходвано гориво много превишава 25% признати разходи,а амортизациите на колата,а консумативите-летни-зимни гуми,смяна масло на 10 х.км,такси за валци и други изискуеми,текущ ремонт на автомобила,месечна такса по франчайз договора и т.н...всичко това като сбор възлиза на 75% от оборота!Да ще кажете по документи-фактури,но за повечето услуги не им се издават ,защото им излиза по-евтино!А да не споменавам,че фискалните бонове от бензиностанциите след месеци до 1 година не се четат!Отклонение от темата-фискалните бонове издадени от Топлофикация,ЧЕЗ,Мобилни оператори,Интернет доставчици и всички останали не се четат след няколко месеца дори-ходи доказвай,че си платил!Та много отговорно от законотворците и контролните органи трябва да се помисли върху проблемите,които по горе цитирах!ЗА ДА БЪДАТ ЗАЩИТЕНИ ТЕЗИ,КОИТО СА РЕДОВНИ И СЕ ОПИТВАТ ДА БЪДАТ РЕДОВНИ ПРЕД ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО,ЗАЩОТО ВСЯКАКВИ СЛАБОСТИ И ПРОПУСКИ СЪЗДАВАТ ПРЕДПОСТАВКИ И НА ДОСТАВЧИЦИТЕ, И НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЕ ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ И РАЗНИ ДРУГИ ДЪЛЖИМИ!!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
gost преди 13 години
Столична община,която издажа лицензиите на таксим.превозвачи заедно с НАП да извършат масирана проверка на всички водачи-таксим.превозвачи за редовност на майсторски свидетелства,платени осиг.вноски и данъци!Много..много са нередовните и неизрядните!Да не говорим за пенсионираните водачи,които въобще не отчитат дейност-спряли са дейността си при пенсиониране,а продължават да работят..не подават декларации,а имат оборот по касов апарат...!Плащат на някакви измислени фирми по 400-500лв.годишно и еднократно таксичка и си карат след това без да плащат осиг.вноски и данъци!ЯКИ ПРОВЕРКИ ЗА НЕРЕДОВНИТЕ И ОТНЕМАНЕ НА ПРАВАТА ИМ ЗА РАБОТА!
7
2
 
5
 
! Отговори
шишо бакшишо преди 13 години
Дневна 13лв./Нощна 16лв.
6
4
 
13
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Абе как лев и трийсет бе?! Не повече от 0.50 дневна и 0.60 нощна!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човек ползва такси защото бърза, ако трябва постоянно да гледа стикерите и да избира таксита спокойно би могъл да се качи на автобус или трамвай!Най-добре би било ако имаше фиксирана тарифа, както е в Ню-йорк, Лондон и много други градове и конкуренцията да е на ниво качество на услугата!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смърт на копърките!
3
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 13 години
Не че нещо, но тази "новина" е от преди седмица-две, или поне тогава повечето медии съобщиха за този таван и гласуването му.
2
0
 
30
 
! Отговори
sas преди 13 години
"нощТна" тарифаСмееееееееееееех.Този, който го е написал, го е донесъл ШТъркел.