Юни почват двуетажните кръстовища в София

Догодина преасфалтират цялото Цариградско шосе
16 май 2011 07:23,
106
Юни почват двуетажните кръстовища в София
Снимка: архив Булфото

Строежът на първото кръстовище на две нива в столицата ще започне през юни.

Естакадата ще е на ъгъла на булевардите “Андрей Сахаров“ и “Андрей Ляпчев” в „Младост”, като се планира нейното изграждане да става без затваряне на движението. Изпълнител на обекта ще е „Трейс”.

Още по темата
Другото кръстовище на две нива, чието строителство общината планира да започне през тази година, е това при телевизионната кула – на булевардите „П. Яворов” и „Драган Цанков”. То ще се строи от „Главболгарстой”, но все още не ясно кога ще бъде направена първата копка.

Изграждането на кръстовищата на две нива ще се финансира с част от заема от 88 млн. евро, които общината тегли от Европейската инвестиционна банка. С друга част от средствата ще се строят естакадите при Лъвов мост и в „Бакърена фабрика”.

През тази година Столичната община планира да ремонтира 16 мостови съоръжения. За целта в бюджета са отделени 4 млн. лв.

През следващата година кметството предвижда да смени асфалта по целия булевард „Цариградско шосе”, както и да ремонтира моста на 4-ти километър. За целта са необходими 19 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм от софия, но цариградско не го ли ремонтира Бойко докато беше кмет. Явно изтече гаранцията и трябва наново да се ремонтира. Още си спомням какви закани бяха към фирмите, ако работата не е свършена качествено
63
5
 
15
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Още едно хубаво нещо за София. Така ще се намали трафика и няма да има задръствания.
62
2
 
4
 
! Отговори
boro преди 13 години
Коко много си заблюден бате,и двата булеварда излизат на Малинов под формата на Т-образно кръстовище но не се пресичат............................
61
0
 
7
 
! Отговори
svetlio преди 13 години
До 59Че те 70% от асвалта в България си е от преди 89-та.Броя и асвалтираните илици по селата и между тях.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo krastovista trjbva da gi napravjat na 2 nicva....ne samo tezi... na bulevard balgaria - celia na car boris - celia okolovrastnoto cjaloto...
59
6
 
22
 
! Отговори
Партиец преди 13 години
Само ГЕРБ и "Трейс".
58
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едно време като наближаваха избори все ремонтираха Витошка сега все Цариградско.То ,че след Бойковия ремонт си беше на вълни и не беше качествено направено си е така,ама защо едно нещо все трябва по няколко пъти да се ремонтира?Та ако събереме парите за двата ремонта едвали в ЕС ще има по-скъпа цена.друг е въпроса.че през соца се правеха по 3 слоя асвалт и общо бяха дебели над 60 см.,а днес хем скъпо,хем малко асвалт слагат.Още има здрави пътища правени от бай Тошо.
57
2
 
17
 
! Отговори
Шаран преди 13 години
По- просташко и малоумно заглавие не е имало тази година.
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само едно не ми харесва ,нищо че не живея там. Вероятно няма друго решение де. Представям си Петте кюшета на две нива и направо ожалвам всички живущи там. Каквито и изолации да имат ,ако минава трамвая пред прозорцита на втори или трети етаж ,няма да може да се спи и изобщо да се живее. Сега е момента докато са скъпи жилищата да се махат от там , иначе освен за офис ,няма да стават за друго.
55
1
 
7
 
! Отговори
Коко преди 13 години
Житие и битие грешнво жителю на Младост- приятелче пресичат се и още как, не се изказвай неподготвен. Става въпрос за кв. Младост в гр. София!
54
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"ението. Изпълнител на обекта ще е Трейс."Новите "Батко и братко".
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Догодина преасфалтират цялото Цариградско шосе..."Един гейберастки триумф!
52
18
 
39
 
! Отговори
разбирач преди 13 години
КАКВО САМО ЗЛОБЕЕТЕ БЕ !!!Евала на ГЕРБ. И Метро ще Ви направи и пътища.КОГА ПРЕДИ СА СТАВАЛИ НЕЩАТА ТОЛКОВА БЪРЗО И В СРОК ????
51
14
 
10
 
! Отговори
.. преди 13 години
всички пари за софия.докога?
50
3
 
18
 
! Отговори
Аман! преди 13 години
Стига вече кой от къде е! Така само доказвате селяндурщината си! (думата не означава произход ,а възпитание). За добро или лошо София е столица! Тя е представителния град на България. Тук идват президенти и представители на разни държави , а не в село Горно нанадолнище... Тук се стече половин България в търсене на работа , а града просто по план не е предвиден за толкова много хора. Естественно че се налага да бъде благоустроен.Липсата на работа и обезлюдяването на селата е в друга тема.
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жителя на младост,Направо не ти завиждам в следващата година и половина обаче :)Запушиха ви околовръстното, сега и тоя булевард. Докато се вдигнат тея кръстовища, жална ви майка...
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, Данче!Ако хванеш и някоя детска градина да построиш, цена няма да имаш! Не м ога да го разбера!!! Една детска градина илиза 2-3 милиона лева (с рушеветите). Стотици милиони за други работи се намират *** за тва...... :(
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам за десет км. магистрала, за която доплатиха на всичкото отгоре близо 100 милиона, колко рев изреваха герберите и какво хленчене падна, не искам и да си помислям какво следва от новите им проекти. Ще ни надуват главите по 3 пъти на ден с тяхната пътно-строителна дейност.
46
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понякога се чудя Тато II премиер на София ли е или на България. Не съм предполагал за какъв селски шовинист гласувам.
45
7
 
6
 
! Отговори
До Жител на Младост преди 13 години
Напротив, пресичат се или по-скоро е Т-образно кръстовище...явно си жител от скоро....справка-картата на София