Юни почват двуетажните кръстовища в София

Догодина преасфалтират цялото Цариградско шосе
16 май 2011 07:23,
106
Юни почват двуетажните кръстовища в София
Снимка: архив Булфото

Строежът на първото кръстовище на две нива в столицата ще започне през юни.

Естакадата ще е на ъгъла на булевардите “Андрей Сахаров“ и “Андрей Ляпчев” в „Младост”, като се планира нейното изграждане да става без затваряне на движението. Изпълнител на обекта ще е „Трейс”.

Още по темата
Другото кръстовище на две нива, чието строителство общината планира да започне през тази година, е това при телевизионната кула – на булевардите „П. Яворов” и „Драган Цанков”. То ще се строи от „Главболгарстой”, но все още не ясно кога ще бъде направена първата копка.

Изграждането на кръстовищата на две нива ще се финансира с част от заема от 88 млн. евро, които общината тегли от Европейската инвестиционна банка. С друга част от средствата ще се строят естакадите при Лъвов мост и в „Бакърена фабрика”.

През тази година Столичната община планира да ремонтира 16 мостови съоръжения. За целта в бюджета са отделени 4 млн. лв.

През следващата година кметството предвижда да смени асфалта по целия булевард „Цариградско шосе”, както и да ремонтира моста на 4-ти километър. За целта са необходими 19 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
16
 
! Отговори
Тони преди 13 години
На Цариградско шосе му бяха преасвалтирали само едната посока на движение и то само част от нея. Не виждам нищо лошо да бъде ремонтирана и останалата. Все пак булеварда не прилича на нищо - в рамките на 200 метра се сменят 10 вида асфалт от безкрайното пълнене на дупки през годините.
43
0
 
12
 
! Отговори
dsada преди 13 години
Ако трябва и през 6 месеца да го правят....то на нищо не прилича.Освен това, като изключим отсечката Орлов-Яворов, останалта част отсвен някоя лопата асфалт, друг ремонт не е виждала поне 15 години...
42
0
 
8
 
! Отговори
Пореден преди 13 години
Най-накрая вече имаме информация за започването на така дългоочакваната естакада. Остава само да я направят сравнително бързо и да видим, дали това ще помогне за облекчаването на трафика по Ал. Малинов.
41
8
 
3
 
! Отговори
valdes преди 13 години
Tva carigradsko prez 1 god li shte go preasvaltirat tctc...
40
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
коне с капациС плоския ти мозък също няма решение!!! Какво искате? Държавата да почне да строи заводи в малките градове ли? За да има къде да се работи? Точно това е ролята на държавата - да строи инфраструктура! И облекчаването на трафика в София не е малка стъпка! Дано скоро видим такива кръстовища и по Борис, и по Сливница. А за дупките в малките градчета си винете вашите кметове! ТЕЗИ ЗАЕМИ ЩЕ СЕ ВРЪЩАТ ОТ СТОЛИЧАНИ!
39
9
 
6
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Абе няма лошо всички пари да се дават за пътища нищо,ч е хората вече едвам имат паро да оцеляват, но наистина е по-важно и според мен *** с каруците като станат мнозинство да се движат по хубави пътища!
38
2
 
2
 
! Отговори
харабийко преди 13 години
Андрей Сахаров прави странен лупинг преди моста (където булеварда вече се нарича Марко Семов) и съвсем целенасочено пресича Андрей Ляпочев под формата на Т-образно кръстовище. Явно Сахаров не е дорасъл да минава по мост и са го отклонили овреме.
37
8
 
14
 
! Отговори
коне с капаци преди 13 години
Съдейки по герберските минуси явна за тях е решен проблема с ***, кучета, дупки, застрояване на градинки, невероятна мърсотия. Ама моля ви, огледайте се наоколо, а не слушайте какво ви говори агент Буда.
36
9
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
не искай от герб логика. ако тиквата каже и успоредните улици ще се пресекат.
35
6
 
16
 
! Отговори
Жител на Младост преди 13 години
Или и аз и картите бъркаме или общината ще строй нещо странно. Андрей Сахаров и Андрей Ляпчев не се пресичат и нямат общо кръстовище.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 29.Моето момче, научи малко повече за това как се разпределят данъците в тази държава и после драскай глупости.
33
16
 
14
 
! Отговори
УУУУУУУУ преди 13 години
На простите гербаджии трябва всеки ден да се подхвърля някаква велика идея за да *** доволно, а това че не са се решили проблеми като ***, кучета, дупки, застрояване на градинки, невероятна мърсотия вече не се говори. Напред към поредната шмента капела. И кога най-сетне ще измият улиците? Всичко е в оловоот колите и радиация от Фокушима!!!???? На мене не ми е кеф да го дишам това нещо!
32
2
 
10
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Браво, отлична работа! :)
31
14
 
8
 
! Отговори
VDCH преди 13 години
Този *** ще остави след себе си такава криза в сравнение, с която предишната е като великденски празници.
30
3
 
18
 
! Отговори
Преспективи преди 13 години
София трябва да стане 800 хиледен град!!!!!
29
8
 
14
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Много хора от провинцията се оплаквате, че това не се прави при вас. Като си избирате такава местна власт, така ще е.
28
3
 
17
 
! Отговори
Хо преди 13 години
Бравос! За хубави неща трябва да се радваме и подкрепяме,а не да бучим с патетични глупости! Радвайте се на хубавото ХОРА........
27
16
 
7
 
! Отговори
през 3000-та година преди 13 години
Пожарникарят: ЕТ "герб" обещава, че през 3000-та година ще влезем в Комунизма и цяла България ще бъде залята догоре с асфалт!
26
14
 
9
 
! Отговори
Trololo преди 13 години
Внимание !!! Не пишете коментари против управляващите, защото комунистите от герп цъкат минуси якооооооооо :D
25
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Естакадата ще е на ъгъла на булевардите Андрей Сахаров и Андрей Ляпчев в МладостОт кога успоредни улици правят ъгъл помежду си?