Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"

Общинaрят предлага за почетен гражданин изрисувалия паметника
23 юни 2011 15:19,
280
Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"
Мартин Заимов е в крак с времето Снимка: БТА

Общинският съветник от "Алианс за София" Мартин Заимов е поискал авторът на преобразяването на Паметника на Съветската армия да бъде обявен за "почетен гражданин на София".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои под мотото "В крак с времето". В понеделник паметникът беше изчистен още по тъмно. Измиването на боята беше организирано и платено от „Форум България – Русия“.

Анонимният творец все още се издирва, а районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител. След случката кметицата на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че ще включи и пространството около паметника на Съветската армия, както и цялата Княжеска градина в системата за видеонаблюдение.

Пред журналисти Заимов каза, че предложението му било отхвърлено, тъй като за целта трябвало да се приложи автобиография и писмено съгласие от предложения кандидат за почетен гражданин.

Още по темата
За сметка на това общинският съветник настоял срещу паметника да се постави платно със снимка на изрисувания барелеф.

Заимов събира подписи от общинските съветници за внасянето на доклад по въпроса с Паметника на Съветската армия.
Иначе на днешното заседание на Общинския съвет Мартин Заимов и общинската съветничка от ДСБ Грети Стефанова се появиха с тениски със снимка на боядисания паметник с надпис "В крак с времето".

Заимов съобщи още, че е бил поканен от лидера на РЗС Яне Янев за кандидат-кмет на партията за София. Общинският съветник отговорил, че би се съгласил, ако е кандидат на дясното пространство – не само на партиите, а на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Niama da se pokajat momchetata shte im vzemat akyla posle ama az sym mnogo za. Imat cialoto mi uvajenie za tova koeto napraviha :)
5
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя все още се кичи с името на Героя на Съветския съюз ген. Вл. Заимов , въпреки , че му е потомък по майчина линия. Но за да докопа кокала е готов на всякакви маймунджилъци
4
19
 
36
 
! Отговори
evala преди 12 години
Знаех си че не всички от по старото поколение са руски зомбита.
3
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО ..ПРАВИЛНО
2
33
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Bravo!do 1, moga da razbia tvoia ako iskash?
1
33
 
32
 
! Отговори
fdfd преди 12 години
nqma li koi da mu razbie nosa