С 90 бона правят модерна тоалетна в Южния парк

Ще е достъпна за хора с увреждания, ще могат и да се повиват бебета
25 авг 2011 14:12,
87
С 90 бона правят модерна тоалетна в Южния парк
Йорданка Фандъкова провери ремонта в Южния парк. Снимка: БТА

Старата тоалетна в Южния парк е съборена и предстои изграждането на нова, за която Столичната община отделя 90 000 лв., съобщи кметицата на София Йорданка Фандъкова, която провери хода на ремонтните работи в Южния парк.

В тоалетната ще има място за повиване на бебета и пълна достъпност за хора с увреждания.

В момента се работи по два проекта за тоалетни в Борисовата градина, изготвя се и проект за изоставена тоалетна в района на "Пирогов".

Изцяло ще бъдат подменени настилките в Южния парк, ще бъде сложено и осветление.

Ремонтът трябва да бъде завършен до 20 октомври.

"Стойността му е 710 хил. лв., бяхме предвидили 950 хил. лв. Спестените средства ще бъдат насочени за изграждане на поливна система", обясни Фандъкова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
14
 
38
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
какво се строи бе *** или мърло?две магистрали, едно метро и какво още?преди 3-4 години се строеше и то в пъти повече, сега строят 2-3 богоизбрани фирми близки до мутрата Боко, от които той прибира комисионни.
65
9
 
39
 
! Отговори
Име преди 12 години
Кой каквото иска да си говори, но тази женица ако наистина направи парковете да изглеждат малко по европейски, както и да се пребори да направи витошка истинска пешеходна зона, само заради това ще гласувам за нея. Ааа и ако махне тази гнида наречена главен архитект на София Петър Дудуков, ще пусна авансово и втора бюлетина за следващите избори за кмет! :))
64
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колкото и да мрънкате в страната се строиСТРОЕЖИ !ЗАЩО НЕ СЕ ЗАРАДВАТЕ ,че вече няма опашки за записване в детски градини!В МОЯ квартал мият всяка нащ -сега има значително по-малко прах!Стига сте млрънкали!Града става по-хубав!Радва ме че не е само в София!Преди 3 години имаше много пустеещи земи -сега намаляват.
63
9
 
43
 
! Отговори
NA преди 12 години
Аз съм сигурен че ще стане страхотно място, ремонта е основен, а не само козметичен, дори са спестени пари за поливна система, което е страхотно браво на г-жа Фандъкова.
62
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая мисли за новото работно място на Бойко ще къса хартия там след изборите
61
21
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
тая *** некадърна да си ходи у село самоков, там да е кметица, как може човек който не е роден в София да е кмет на града?!?а в тия скъпи *** които ги прави да ходи да прави ***, защото само за това я бива, за всички е ясно че е подставено лице, кукла на конци, ***, срам е такъв човек да е кмет на европейска столица...
60
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора проблема ви е, че каквото и да се направи в тази държава винаги ще плюете... И дядо Боже да дойде на власт и него ще оплюете...
59
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вместо да прават нови *** просто да се изнесат от народното събрание за 0 време ше стане супер *** не че сега не е
58
8
 
33
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Права сте!Но за бога, тук говорим за 21-ви век!До там ли докараха бедния, търпелив българин, да се радва на ЕДНА ТОАЛЕТНА?!Миналия месец бях в Лондон, ей богу, там са през 20 метра.Коя от коя по-модерни.Та искам да кажа, че много конфорт им създаваме на тези наши "политици".Да минават с тоалетни и 15 км. мини магистралки.Само това ли заслужихме след толкова чакане?!
57
9
 
38
 
! Отговори
extra преди 12 години
Тъкмо ми се присра. Мн добра новина !!!!
56
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
90 бона за *** и как инвалидите ше пикаят там, като не могат да стигнат до южния парк
55
9
 
36
 
! Отговори
Flady преди 12 години
И понеже не ми стиганха символите да си довърша коментара! Немога да разбера защо присъстват под този род новини, коментраи село-град, селяни-граждани, ей диваци тази ваша омраза и изкуствен осъздаване на напрежение и проблеми до никаде няма да доведе! Гледай да оправиш себе си и тогава съди за останалите! Не случайно се казва че единственото което може да направи човек е да подобри себе си, останалите неможеш да ги промениш, те могат единствено сами да се променят! Всички расисти в Кремиовци :)
54
9
 
35
 
! Отговори
Flady преди 12 години
Ех народе само се напъвате напъвате, но от напъването каде отивате, ами в тоалетната, и именно затова докато седите по парковете и се напъвате да критикувате, г-жа Кметицата ви спретна една тоалетничка да може след балканското си напъване да се облекчите по европейски, да разберете защо сме отишли в Европата! :) Чесно според мен това с тоалетните е продиктуван от критиката на кандидата на Атака че липсват тоалетни в парковете ни и пикаем като кучета по дърветата! Новината е прилична и аз съм ок!
53
8
 
34
 
! Отговори
haha преди 12 години
Mojesh da izgonish momaka ot seloto, no seloto ot momaka ne.
52
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Факт е, че пада голямо "мье"-кане по парковете и обществените места на столицата. Конфликт "София-провинция" няма. Разбираемо е. Хората са напуснали провинцията, търсейки по-добра реализация и място за живеене. Проблемът е, че провинцията не ги напуска тях. Провинциализмът в крайна сметка, е въпрос на манталитет и поведение, а не на местожителство и месторождение. И няма лек срещу него.
51
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до МомчилХаресваме ей такава новина-Построихме тоалетна ,а не хотел.Похарюихме пари само за строителните материали и 25 % печалба за предприемача.Да напомня ли ,кой спечели от общината кръгла сума за ПР мероприятия в същия този парк в който нямаше тоалетна?Е,сега Цветелинка може да отиде в тоалетна,ако се наложи!
50
8
 
34
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
KAKTO KAZVA STENI6EV---- NIE ASVALT NA IADEM---A ZA TOALETNATA NE ZNAM KVO 6TE KAJE AAA
49
8
 
37
 
! Отговори
haha преди 12 години
Da vi *** v modernia kenef. Da dadat 40 hil. lv da zatvoriat seslavskia manastir koito e ot 11 vek s unikalni stenopisi i se razpadat zashtoto niama prozorci.
48
9
 
38
 
! Отговори
ъх преди 12 години
7 rio "Браво Данче - ти си най-добрия кмет който София е имала."Сигурно това е и единствения кмет в историята на София който знаеш, тъй че извинен си.
47
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво