Отвориха накуп Цариградско и Ломско шосе

Догодина общината ремонтира още три булеварда
Обновена: 12 сеп 2011 13:43 | 12 сеп 2011 13:43,
54
Отвориха накуп Цариградско и Ломско шосе
Снимка: Архив Булфото

От днес е възстановено движението от кръстовището с улица "Хан Кубрат" до надлез "Надежда".

Участъкът е с дължина 650 метра и е продължение на вече пуснатото в експлоатация "Ломско шосе" от улица "Бели Дунав".

Освен пътните платна, има и обособена велоалея. Кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъстваще на откриването обяви, че догодина тя ще стига до Лъвов мост.

От днес е възстановено и движението по булевард "Цариградско шосе", където имаше временна организация заради строителството на метростанция "Цариградско шосе".

Още по темата

По думите на изпълнителния директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев вече са изпълнени по-голямата част от строителните дейности и по метростанциите от бул. "Ломско шосе".

До края на пролетта през 2012 г. се очаква да бъде монтирано и оборудването в станциите по метротрасето на този участък.

Три столични булеварда ще бъдат ремонтирани основно през следващата година, съобщи Йорданка Фандъкова.

От май до юли 2012 г. ще се ремонтират "Кн. Мария Луиза", "Черни връх" и "Рожен".

Ремонтът ще тече паралелно със завършването на метроучастъците по тези булеварди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
komentar преди 12 години
Само да те поправя относно разхода на гориво на празен ход. Автомобил 1600 куб.см харчи на празен ход 1-1,2л. на час. Недей да лъжеш хората с твоите глупости.
50
5
 
0
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Защо не вкараха ТБМ-а под Ломско шосе , защо мъчиха хората 2-е години ?! Аз ще ви отговоря за пари ,защото им беше в пъти по-евтино да копаят надземно ,а хората кучетата ги яли
49
1
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Никой не казва ,че не се радваме на малките неща ,но не се радваме на гръмките приказки и откровенните неистини които се изричат. Боко като режеше лентата на Ломско, надлеза не беше отворен и то представляваше вътрешноквартална улица м/у Кубрат и Бели дунав ,но той каза " Сега ще стигате от тук до Шератон за 6 минути" , а посмали малко ,а малко по-тихичко ги приказвай тия глупости както казваше Шкумбата "де не плаши този народ". Върши се работата признанието ще дойде само, не да го изисквай!
48
1
 
0
 
! Отговори
Емо преди 12 години
(продължение) в посока центъра. За загубите на търговците по улицата няма да коментирам. А можеше сравнително лесно да се направи един нов пробив през триъгълника към надлез надежда. И това трябваше да се направи преди да почне ремонта, тъй като по време на затварянето на Ломско една малка вътрешноквартална улица пое целия трафик и стана цялата на дупки. А Ломско първо го асфалтираха върху паветата още 80-те години, след това 90-те, а последно беше пак сравнително скоро и беше в добро състояние
47
1
 
1
 
! Отговори
Емо преди 12 години
(продължение) заради малоумно организирания ремонт задръстванията бяха километрични тези две години, а нервите, времето и излишно хвърлените пари за гориво от хората от Надежда бяха огромни. Реално какво се промени сега - има две платна, преди имаше едно, но по трамвайната линия беше второто, по което да речем че е незаконно движението но в пиковите часове така и така се ползваше. Асфалтирнето е перфектно наистина, но с това се изчерпва положителното. Загуби се едното платно за паркиране в посо
46
2
 
1
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Боряно, съвсем не си наясно с перфектните ремонти. Знаеш ли как се излизаше и влизаше от и в Надежда само с по една лента в посока. Ще ти кажа. Сутрин чакаш от Възрожденска по Хан Кубрат до Ломско около 20-30 мин. за разстояние около 300 м, това е работа на колата на празен ход, т.е. 2 л. бензин отгоре - това са 5 лв. За влизане в квартала същото, ама чакаш горе на кръговото, в пиков час не може да се прибереш. 20 работни дни в месеца по 6-7 лв. отгоре за бензин на ден. За нищо. за малоумно орг-
45
1
 
4
 
! Отговори
Боряна преди 12 години
Досега толкова успешни ремонти не сме имали в София, но всичко идва от перфектната организация на Фандъкова и стриктната последователност на определен план, който тя следва!
44
1
 
3
 
! Отговори
Камелия преди 12 години
Определено имаше нужда от тези ремонти! Пътищата в София поетапно продобиват световно ниво!
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Ако беше друго правителство, този ремонт щеше да продължи с години!
42
2
 
2
 
! Отговори
miro преди 12 години
Перфектни са, точно преди 15 Септември!
41
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 34: защо така бе братле,е ние тука сме винкеуисти бре
40
1
 
9
 
! Отговори
... преди 12 години
Вземете се зарадвайте един път на нещо бе хора. Ама така било направено, ама прах в очите, ама така можело да се направи, предизборна политика било, тоя осигурил парите - ония осигурил парите. Не ви ли писна само негативи бе, после искате нещо хубаво да ви се случи. То ви се случва малко по малко,но не му обръщате внимание. Няма значение кое правителство какво е направило,радвайте се че имате подобрението,щото със сигурност преди е било по-зле от сега. Оценявайте малките стъпки.
39
0
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Изтината е че "Ломско шосе" не бе разширено достатъчно защото общината няма пари за одържавяване на имотите на първа линия до булеварда!!!
38
1
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Пич мразя БСП и вобще цялата пасмина която ни оправлява, но еврофондовете си ги отключи Станишката както и му ги заключиха на него. Именно Плугчиева оправи нещата. Колкото до Ломско шосе както написах по-надоло проекта за самото шосе беше да стане 4-ри лентов в посока. А тук какво направиха изкопаха надземно метрото на една от вай-развититите търговски улици в цяла София и после я възстановиха в същата и цялост. Такаче не виждам кое е за хвалба реално промяна няма!
37
2
 
2
 
! Отговори
да живей БКП преди 12 години
Борисов-член на БКП Цветанов-член на БКП Цачева-член на БКП Кр.Велчев-член на БКП Фандъкова-член на БКП Аньо Ангелов-член на БКП и делегат на последния и конгрес през1989г Плевнелиев-последен секретар на ДКМС Николай Младенов-последен секретарна ДКМС
36
2
 
2
 
! Отговори
Анти Анонимен преди 12 години
Ха ха. Не си схванал иронията с вишото. Нищо. Първо света не ни се подиграва. Подигравате се вие, някакви никакви които иначе имате акъл да коментирате всички въпроси. Света и Европа хвалят правителството ни. Отвориха европейските фондове, които бяха занулени от предишните хубостници. Фискалния резерв не може да не се използва за да се покрият задълженияте на предишните. Този резерв е затова. По-добре е от вземането на заеми от международни фондове с огромни лихви.
35
2
 
1
 
! Отговори
АМАН преди 12 години
Кратко и ясно, за да го асимилираш: ТИ СИ МНОГОКЛЕТЪЧНА ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА, СЛУЧИЛА СЕ СЛЕД ПРОСТО ДЕЛЕНЕ НА ДРУГИ АНАЛОГИЧНИ ГРЕШКИ И СЛЕДСТВИЕ НА ЕАКУАЦИЯ В ГРЕШНАТА ДУПКА!
34
3
 
7
 
! Отговори
За Ломско преди 12 години
За Ломско не се тупайте че сте го открили, защото направихте половинчата работа, след няколко месеца пак ще се разкопава и ще се разширява с 14 м от едната и със 7 м от другата страна, така е по проект, който виси на входа на община Надежда. Ломско шосе в момента е с две платна за сметка на трамв. линия, но за сметка на това, от едната страна не може да се паркира заради велоалеята. Засега са усвоени парите и е прерязана лентата, но не си мислете че заради това от надежда ще гласуват за герб.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ти като един виШист приемаш да ни се подиграва цял свят,да имаме мин-председател,който си сменя мнението по 3 пъти на ден,който спира парите на болните,който нарушава законите ,когато се засягат интереси на олигарси(случаят в Банско,Лукойл),който против закона заграби здравния фонд,който въпреки закона не осъвременява пенсиите вече втора година,как гледаш в очите обеднелите и обезверени хорица,на които Бойко отнема и последния залък,за да "строи" И като работещ за чуждестранна компания(това не те прави стоящ по-горе от работещите за български компании)ще коментираш профукването на фискалния резерв,каква гаранция ще имаме в бъдище,когато вече нямаме и малкото пари,които са благоволили да оставят предишните?Твоята компания дали ще измаже фасадата,като не остави пари за работа?И г-н виШист,пише се висше образование
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, скоро идат избори, там БСП и ДПС ще губят здраво общини. Гответе се за най-лошото - загубата и на Перник дори :)))))