Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден

Пуснаха предсрочно част от Южната дъга край Младост
14 сеп 2011 14:51,
314
Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден
Снимка: БТА

Част от Южната дъга на Околовръстното в столицата – от "Младост" до Драгалевци беше пусната в експлоатация пресрочно в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Пътният участък поема автомобилния трафик на София и трафика от автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави.

Той отбеляза, че пускането на участъка в експлоатация е по повод 15 септември – първия учебен ден, за да могат жителите на "Младост" и близките квартали да закарат децата си на училище. Чрез съоръжението се очаква да бъде облекчен трафикът.

"Всъщност това е една много голяма магистрала. Това е подаръкът ни за родителите и децата за първия учебен ден", похвали се Борисов.

Пуснати за движение на автомобили са локалният път между ж.к. "Младост 4" и  реконструирания вече участък на Южната дъга до кв. "Симеоново".

Освен тях вече се осъществява движение по кръговото, което е връзка с ул. "Бистришко шосе", както и по естакадното съоръжение, чрез което превозните средства влизат към ул. "Ал. Малинов".

Пуснат в експлоатация е и четирилентов път, който е успореден на досегашното четирилентово платно между входа за "Бизнес парк София" и изхода за Околовръстния път откъм кв. "Младост".

79 млн. лв. сме спестили на софийските данъкоплатци, като избегнахме отчуждителните процедури на Околовръстния път.

"За да не дадем тези пари, защото са парите на данъкоплатците, ние качихме естакадата горе, локалите отдолу, виждате колко прекрасно става", посочи Борисов.

До този момент са платени 21 млн. за отчуждаване, ако проектът не е бил преправен сумата трябвало да бъде 100 млн. лева.

70 000 – 80 000 автомобили дневно преминават през центъра от "Младост" в посока "Люлин" и обратно. Голяма част от тези автомобили вече ще преминават от тук, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

На 26 септември ще започне строителството на продължението на магистрала "Хемус" от гара Яна към Северната дъга на Околовръстния път, съобщи още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
2
 
1
 
! Отговори
АБВГДЕ преди 12 години
Никога повече няма да си направя труда да гласувам...по-добре Доган да управлява.....
307
1
 
4
 
! Отговори
Чико преди 12 години
Евала на Бойко! Докато той строи, Станишевци, Костовци и Догановци само плюят и грачат. Жалко, че има *** да гласуват за тях, а не за тези, които бачкат и постигат реални резултати. Браво на ГЕРБ за всичко построено и то не с цената на дългове и дефицити.
306
1
 
3
 
! Отговори
до 302 преди 12 години
Захари,.... жалко, че не си се родил през времената на социализма! В теб има нещо... нещо истинско политкомисарско.. комсомолско... председателско!!!
305
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подарявам на жена ми следващия нов лифт в Банско! Нищо, че не съм давал пари за него и не съм го строил :)
304
0
 
3
 
! Отговори
Мариела преди 12 години
"Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден" И така аз подарих на гаджето си часовник с парите, който той ми даде :)
303
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко е казано.Комуниста е отчаянкомуниста е унилПартията се разпадалидерът е педофилкак не ви е срамдругари?!сдадохте властта без бойЛенин ще ви порицаеспи ли червения герой?!!кво да правим? що да сторим?да си върнем пак власттаний на всичко сме готовиче е тежка участтатози Бойко връх висок енищоний ще го свалим!както мандрите сме кралиможем пак да победимБез униние другаривий напреде аз отзаддайте да се понапънемда измислим компромат.
302
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарния мат'рял ве Му подари един хубав ШУТ на изборите.След като тиквениците изгубят власта съм сигурен,че Бългаския съд ще ни покаже ,че работи.
301
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОДАРЪК???? Човече, не си добре???? ПОДАРЪК???? Нима всички ние не плащаме скъпо и прескъпо за хобито ти да режеш ленти и да се хвалиш, че ТИ си по-голям СТРОИТЕЛ и от Хан Омуртаг??? ПОДАРЪК!!! С чужда пита много лесно се прави ПОМЕН! Омръзна ми и от теб, и от мънкащата си под носа самоковка, от безумните ти вице-та и от вечно ухиления ти "добър" кандидат за президент!
300
3
 
4
 
! Отговори
Zahari преди 12 години
Трябва всички да кажем едно голямо БРАВО на г-н Бойко Борисов за прекрасната работа, която върши. Благодарение на него и на екипа му София и България вече са много по-приятни места за живеене, а пти положение, че тепърва ще стартират мегапроекти, за които вече е осигурено финансиране, след 5-10 години ще имаме една много красива и подредена модерна европейска държава.
299
3
 
3
 
! Отговори
бб преди 12 години
Браво на строителите, че са го завършили предсрочно. Подаръка е от тях. А поговорката за чуждата пита и поменът си я знаем.
298
5
 
3
 
! Отговори
Илияна преди 12 години
Има само една истинска, достойна и отговорна кандидатура на тези президентски избори и това е Волен Сидеров. Аз ще гласувам за Волен Сидеров и знам, че няма да сбъркам.
297
2
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
абре ей я с и признайте! просто няма за кой друг да се гласува защото всички преди бойко ги знаем и са крали ли крали! сега той си краде и такаа! това че е *** и му липсва възпитание (огромно) си е така и ще си бъде така! това хората го избраха! който и да е там само ще смуче! кофтито че постоянно не сте доволни! а истината боли! в мнгоо
296
1
 
2
 
! Отговори
Ристо Мотористо преди 12 години
Предсрочното откриване, трябваше да е готово на 20 септември а то е готово на 15 за първият учебен ден, това е подаръка. Чети и не пита й глупости
295
0
 
12
 
! Отговори
варненка преди 12 години
Какво означава "подари" ? ВЪпросното околовръстно не е ли правено с НАШИ пари???
294
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що се пените ,вместо да прибере парата,той я дал на вас,и път ви напраи кво искате още,зор ще е когато европата спре да дава,тогава да видим
293
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да те подарът на ***
292
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ti li kopa be *** 4ak i podaril eiii mahai se smesniko naroda ste te prebie s kamani
291
1
 
13
 
! Отговори
Морал преди 12 години
Ни най малко не бива да се отрича направеното от това правителство и аз лично не го правя. Но кажете нормално ли са тези изказвания "Аз построих това, аз дадох пари за онова, на мен ми трябва Плевнелиев за президент, Аз ще съм следващият президент" Единственото което трябва да прави Бойко е да управлява държавата както повелява конституцията. А той за съжаление е мачка! Не сме частна държава ! Защо не попитате бизнеса как се чувства днес, на колко от Вас са ви покачили заплатите през тези 2 год.
290
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да нищо не е станало кои знае какво,но поне тези за които гласувахме преди време си вършат работата за която са избрани.За мен на този етап това ми стига.По натам ще искам повече и повече.И понякога е нужно да признаем за свършената работа,не само да дрънкаме безсмислици.
289
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Гласувайте, за да намалим тежестта на турско-*** гласове. Излязат ли 75% от българите да гласуват, ДПС няма да влезе в парламента. Ако познавате някой ваш близък, който не гласува убедете го. Трябва да гласуваме, за да не ни решават съдбата други...