Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден

Пуснаха предсрочно част от Южната дъга край Младост
14 сеп 2011 14:51,
314
Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден
Снимка: БТА

Част от Южната дъга на Околовръстното в столицата – от "Младост" до Драгалевци беше пусната в експлоатация пресрочно в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Пътният участък поема автомобилния трафик на София и трафика от автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави.

Той отбеляза, че пускането на участъка в експлоатация е по повод 15 септември – първия учебен ден, за да могат жителите на "Младост" и близките квартали да закарат децата си на училище. Чрез съоръжението се очаква да бъде облекчен трафикът.

"Всъщност това е една много голяма магистрала. Това е подаръкът ни за родителите и децата за първия учебен ден", похвали се Борисов.

Пуснати за движение на автомобили са локалният път между ж.к. "Младост 4" и  реконструирания вече участък на Южната дъга до кв. "Симеоново".

Освен тях вече се осъществява движение по кръговото, което е връзка с ул. "Бистришко шосе", както и по естакадното съоръжение, чрез което превозните средства влизат към ул. "Ал. Малинов".

Пуснат в експлоатация е и четирилентов път, който е успореден на досегашното четирилентово платно между входа за "Бизнес парк София" и изхода за Околовръстния път откъм кв. "Младост".

79 млн. лв. сме спестили на софийските данъкоплатци, като избегнахме отчуждителните процедури на Околовръстния път.

"За да не дадем тези пари, защото са парите на данъкоплатците, ние качихме естакадата горе, локалите отдолу, виждате колко прекрасно става", посочи Борисов.

До този момент са платени 21 млн. за отчуждаване, ако проектът не е бил преправен сумата трябвало да бъде 100 млн. лева.

70 000 – 80 000 автомобили дневно преминават през центъра от "Младост" в посока "Люлин" и обратно. Голяма част от тези автомобили вече ще преминават от тук, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

На 26 септември ще започне строителството на продължението на магистрала "Хемус" от гара Яна към Северната дъга на Околовръстния път, съобщи още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
4
 
15
 
! Отговори
До 287 преди 12 години
Няма предсрочно свършена работа.Софийска община имаше договор да пусне пътя до 14,09,2011 г. иначе мебелният гигант който направи магазина си на кръстовището със с. Бистрица щеше да съди общината.Така че ти вярвай на вожда това ти дава право да не мислиш.
287
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От предното спестяване останаха снимките с кануто.От това сигурно ще има снимки с корабче.
286
14
 
11
 
! Отговори
аз преди 12 години
Психично болните НЕЩАСТНИЦИ пак изпълзяха от под камъните. На бялото черно викат. Недоволни от спестените пари, предсрочни завършената работа.Съжалявам ви, НЕЩАСТНИ ХОРИЦА!
285
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най обичам да ми подаряват неща, които после аз да плащам.Като ще ми подарява да вземе първо да го плати.
284
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 280а ти пък стига с това слагане, че това им е работата...голяма работа станало
283
5
 
11
 
! Отговори
Фън Дакова преди 12 години
От утре всички ползващи участъка Младост- Цар Борис 3-ти ,по-време на дъжд, да заповядат в Обш... ,за да получат своите нови усилени канута.
282
2
 
13
 
! Отговори
МОРАЛ преди 12 години
Българина не заслужава такава арогантност ! Ние сме хората който решаваме кой да ни управлява.
281
5
 
19
 
! Отговори
gg преди 12 години
Нищо не е открито, няма естакада просто вече може да се преминава. Още много откривания изглежда ще има.
280
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А на северната дъга ,където е основният трафик,камионите падат от мостовете в ряката.
279
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото искате говорете! За мен е важно, че по околовръстното шосе много бързо отидох от Младост 4 до отбивката за бул.България. А иначе, през центъра- знаете, няма какво да ви говоря колко време е необходимо. И престанете да се заяждате! Стига с тази злоба! Направеното се вижда / и се изминава!/.
278
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е как ще го понасяш кат се работи?!?!виж при комунистите сичко беше лапачка...сега се строи,усвояват се средства ти предпочиташ станишев ли???писна ми от комунисти дето само крадат или *** компромати и с нищо свършено не могат да се похвалят!
277
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов създаде света за 6 дни останалото го произведоха в китай
276
3
 
16
 
! Отговори
МОРАЛ преди 12 години
Сложете си ръка на сърцето и се погледнете на огледалото, след което си задайте сами следният ?Има ли разлика между г-н Борисов, Кадафи и Фидел Кастро ?За мен лично между тях не правя разлика. България не е частна република на Бойко Борисов ! Той нищо не строй, нищо не плаща с негови пари , а с наши! За какво се мисли той да казва кой ще е президента и кой ще е президента и след 5 години. БЪЛГАРИ като го слушате и му се радвате помислете малко.
275
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този серсемин вече не мога да го гледам. Като се появи по телевизията със самодоволната си физиономия, изключвам канала. Ако ще пиарите да са му поръчали и дупките по улиците с кирка да зарива, не мога повече да го понасям.
274
5
 
9
 
! Отговори
D-r Xaus преди 12 години
Bravo !!!! Tova, koeto sega se pravi ot Gerb, we bade otzeneno sled vreme. Kolko i da e trudno na naroda v BG, ne triabva da se pliue protiv segawnoto pravitelstvo. Koi kakav e bil i kakvo e pravil predi 20/25 god. ne e vajno! Kakvo napravixa prediwnite 3a tia 20 god. ?????
273
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво,успехът си е факт ,а когато фактите говорят и шумкарите мълчът
272
6
 
13
 
! Отговори
Бойчо преди 12 години
От кого е взел за да подари Б.Б.? Подаръци характеризирани с такива заглавия отблъскват!
271
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАЗИ МАГИСТРАЛА ПО СКОРО БИ ЗАРАДВАЛА МАГИСТРАЛНИТЕ РАБОТНИЧКИ ИЛИ СВОДНИЦИТЕ А НЕ ДЕЦАТА
270
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по голяма простотия скоро не съм чувал
269
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДРУГАРИ радостната вест доиде от Изрел нашият лидер Серго наи после забременял УРРРААААААААААААААААА ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ НА ЦЕЛИЯТ ЕВРЕИСКИ НАРОД