Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден

Пуснаха предсрочно част от Южната дъга край Младост
14 сеп 2011 14:51,
314
Борисов подари Околовръстно за първия учебен ден
Снимка: БТА

Част от Южната дъга на Околовръстното в столицата – от "Младост" до Драгалевци беше пусната в експлоатация пресрочно в присъствието на премиера Бойко Борисов.

Пътният участък поема автомобилния трафик на София и трафика от автомагистралите "Тракия" и "Хемус" в посока Югозападна България и съседните държави.

Той отбеляза, че пускането на участъка в експлоатация е по повод 15 септември – първия учебен ден, за да могат жителите на "Младост" и близките квартали да закарат децата си на училище. Чрез съоръжението се очаква да бъде облекчен трафикът.

"Всъщност това е една много голяма магистрала. Това е подаръкът ни за родителите и децата за първия учебен ден", похвали се Борисов.

Пуснати за движение на автомобили са локалният път между ж.к. "Младост 4" и  реконструирания вече участък на Южната дъга до кв. "Симеоново".

Освен тях вече се осъществява движение по кръговото, което е връзка с ул. "Бистришко шосе", както и по естакадното съоръжение, чрез което превозните средства влизат към ул. "Ал. Малинов".

Пуснат в експлоатация е и четирилентов път, който е успореден на досегашното четирилентово платно между входа за "Бизнес парк София" и изхода за Околовръстния път откъм кв. "Младост".

79 млн. лв. сме спестили на софийските данъкоплатци, като избегнахме отчуждителните процедури на Околовръстния път.

"За да не дадем тези пари, защото са парите на данъкоплатците, ние качихме естакадата горе, локалите отдолу, виждате колко прекрасно става", посочи Борисов.

До този момент са платени 21 млн. за отчуждаване, ако проектът не е бил преправен сумата трябвало да бъде 100 млн. лева.

70 000 – 80 000 автомобили дневно преминават през центъра от "Младост" в посока "Люлин" и обратно. Голяма част от тези автомобили вече ще преминават от тук, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

На 26 септември ще започне строителството на продължението на магистрала "Хемус" от гара Яна към Северната дъга на Околовръстния път, съобщи още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей Бойкоооо, София не е България !!! Помисли и за другите хорица..
267
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди два дни:Заради безпаричие баща уби болната си дъщеря, рани жена си и се гръмна
266
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тежко, тежко! Вино дайте!Пиян дано аз забравятуй, що, глупци, вий не знайтепозор ли е, или слава!Да забравя край свой роден,бащина си мила стряхаи тез, що в мен дух свободен,дух за борба завещаха!Да забравя род свой беден,гробът бащин, плачът майчин, -тез, що залъкът наеденграбят с благороден начин, -грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жадени поп с божа литургия!Грабете го, неразбрани!Грабете го! Кой ви бърка?Скоро тоя не ще да стане:ний сме синца с чаши в ръка!
265
1
 
4
 
! Отговори
до Минко преди 12 години
Има,но вие не ги търсите,най-вече гражданските сдружения-Единство,новият-стар дисидент проф-Василев,НФСП ,не гласувайте за никой от вече управлявалите ,нито за участвали по какъвто и да е начин във властта,не вярвайте на месии,и може би ще се оправим.Но със стари к...и да правиш нов бардак....
264
6
 
14
 
! Отговори
777 преди 12 години
А бе Тоя дали има още няколко околовръстни в мазето си, че да подари и на някой друг град.
263
11
 
17
 
! Отговори
морал до антиморала преди 12 години
до 244Знаете ли защо Герб НЯМА ДА спечели изборите?- Защото хората гладни не вярват на обещания и не ядат магистали.-Защото огнетените са повече от богатитеДа живее СВОБОДАТА
262
15
 
12
 
! Отговори
жени преди 12 години
Долу ГЕРБ , Долу Герб
261
12
 
11
 
! Отговори
vini преди 12 години
ГЕРБ ГЕРБ
260
4
 
4
 
! Отговори
До Иван от Казичане преди 12 години
Тя детската градина верно за теб е построена и за такива като с пилешки мозък!
259
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самозванец Боико . каза ; Да ви е честита наШата магистрала.Ще постоимеее ощеееее хахахах и се изсмя като тодор живков.След което допълни : Ако искатее и храна за вас работници на българия ще се постараем да ви заведеме до луксозен ресторант ,вие черпите -хахахах изсмя се Боико Борисов (баи *** 2 номер)
258
2
 
12
 
! Отговори
минко преди 12 години
А бе добре.Герб са некадърници и т.н....няма да споря,така е.Моля да предложите такива ,които не са.Чакам предложения.
257
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че ГЕРБ са некадърници и марионетки това е извън съмнение. Лошото е, че с БСП играят в един отбор и в България напрактика няма ИСТИНСКА ОПОЗИЦИЯ, от което губи народът.Нещата ще се променят, едва когато се появи Партия, излязла наистина от народа, а не такава проектирана от ДС и представена за народна.
256
7
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Подарил ?Да не би да е строена с парите на баща му ?
255
10
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
предлагам комунистите и техните привърженици да не ползват придобивките направени от сегашното правителство.но ще стане обратното-тия дето най-много лаят сега не можеш да ги извадиш от метрото и не можеш да ги махнеш от магистралите.
254
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още преди изборите става ясно че не ние дето се джафкаме тук сме важните. Ако ГЕРБ бяха това за което претендират че са, те нямаше дори да участват в тези избори.
253
5
 
8
 
! Отговори
евала шпеер преди 12 години
Да наистина Сдс наричаха всеки които е против тях комунист.Сега герб го правят същото.Приликата е в това ,че и едните и другите не знаят мярка докъде могат да доразграбят България.Пък мита ,че има само червени дългове,отдавна умряха.Натрупаха се милиарди повече задължения и дългова на Бг и фирмите след 1989г. И всичко поради далновидната политика на демокрационните правителства.Особеннопри кризата и на европеиското герб
252
11
 
17
 
! Отговори
Иван преди 12 години
От Казичане съм. Откакто Бойко е на власт при нас откриха 2 детски градини. Е за кой да гласувам според вас?
251
11
 
8
 
! Отговори
гладен крадец шумкар преди 12 години
Никога не е било по лошо за нас БСП от сега.Магистралите няма да нахранят червените ни деца.
250
4
 
13
 
! Отговори
Герберче до 244 преди 12 години
Знам че ние сме най-големият гаф в историята на България. Знам че ние докарахме страната до дъното на Европа. Но ние ще победим отново. Някой ще попита защо.Защото всичко годно и интелигентно се изнесе в чужбина и тук останаха само нашият любим електорат-***,чалгари,диви селяни, грозни силиконови пачаври,дебелогъзи мутри и некадърни простаци с основно образование. Те ще гласуват за нас отново.
249
8
 
14
 
! Отговори
AHMET преди 12 години
ВСИчКИ ДО СЕГА ОТ ПРЕХОДА БЯХА ЗАВИСИМИ ОТ ДОГАН...ВСИчКИ...ВСИчКИ МУ ЦЕЛУВАХА РАКА...И НА ПОСЛЕДНИЯ ВОТ СЕ ВИДЯ...САМО БОЙКО НЕ СКЛАНЯ ГЛАВА...ЕДИНСТВЕНИЯ БЪЛГАРИН...А ВИЕ СИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КАЛФИН И ДАНАИЛОВ....НО НЕ ЗАБРАВЕИТЕ ИБРИКА