Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
37
 
46
 
! Отговори
Бай Михо преди 12 години
Ето до какво води членуването в ГЕРБ....самозабравяне! Помислете си хубаво като влезете в "тъмната" стаичка в неделя!Да носиш ти 9 кила "чисто нов" куфар, и да не усетиш, че е тежък...приказки на "шехерезада"!Грешка ще направят бразилците ако ни го предадат!
19
0
 
76
 
! Отговори
мим преди 12 години
НЯКОЙ МИ *** В ГАЩИТЕ-ТУК ВАЖИ С ПЪЛНА СИЛА.
18
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано го екстрадират в България да получи 5 години условно и глоба.
17
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАВАЛ!!
16
1
 
55
 
! Отговори
Малчо преди 12 години
Гълъбинчо, що ти трябваше?
15
0
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В нормалните държави съдят всеки,без оглед дали е спортист или артист,а тук си ги пускаме на свобода,осигуряваме им защита...абе смешна работа!Те карат пияни коли и убиват хора по пътищата,прекарват дрога като мулета,а ние ги третираме като звезди!
14
0
 
71
 
! Отговори
Монотон преди 12 години
Както се вижда, бразилските мармоти също доста успешно завиват шоколада ;)
13
6
 
58
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Такова железно алиби (плюс 10000 в друга чанта) решава проблема в български съд моментално.Така че дано го екстрадират за България.
12
0
 
47
 
! Отговори
мармот преди 12 години
И завивам шоколадаааааа :)
11
5
 
23
 
! Отговори
Хмм преди 12 години
Абе, за да се натъпчат 9 кг наркотик, значи е била плътна, голяма и тежка (тара тегло) чанта или голям куфар. Не е спортно сакче от 500 гр. Ама все пак да не усетиш 9-10 кг добавено тегло... Или може би става дума за 3 сака или нещо друго. Не е ясно засега.
10
0
 
79
 
! Отговори
Kalpazan преди 12 години
Човека вдига тежести бре. Сигруно 9кг за него са 90 грама и затова не се е усетил че има нещо в чантата. :-D
9
0
 
96
 
! Отговори
я преди 12 години
съвсем обикновен сак като всеки друг десет килограмов
8
0
 
168
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ВЧЕРА СИ КУПИХ спортна чанта. Хареса ми, защото имаше тапицерия по стените. Тежеше 10 килограма, но реших, че бразилските чанти нарочно ги правят такива, за да не ги вдига вятъра от земята.
7
1
 
118
 
! Отговори
Ron Jeremy преди 12 години
Глупости, какво плюене ?!Човека си купил нова чанта, е, тя тежала с 9кг в повече, но о о ...това не му направило впечатление ....Все пак е бивш щангист ....
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Робството, трябва да продължи....
5
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха ама добре го е измислил,и аз щях да кажа така,ама все пак му пожелавам тука да го съдят,че да отърве затвора.:)
4
25
 
19
 
! Отговори
man преди 12 години
Нека плюенето започне, СЕГА!
3
11
 
40
 
! Отговори
Робовладелец преди 12 години
Аборигените, си избират *** за президент! Заслужават си съдбата.
2
1
 
54
 
! Отговори
JGB преди 12 години
DOBRO UTRO AVSTRALOPITEK!
1
4
 
62
 
! Отговори
Колонизатор преди 12 години
Добро утро, АБОРИГЕНИ!