Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж

Хора от квартала хранели бездомните псета със сурови кокали
29 мар 2012 13:06,
259
Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж
Лекарите във ВМА се борят за живота на нахапания от кучета мъж. Снимка: Булфото

Нахапаният от кучета мъж е в критично състояние, съобщиха от Военномедицинската академия.

87-годишният Б.А.Т. е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация.

Мъжът е с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. Има и голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза.

Още по темата

В момента лекарите се борят за живота му, настанен е в реанимацията на ВМА.

По повод нападението кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали.

"Това е недопустимо, ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", ядоса се градоначалникът.

Тя настоя в Наредбата за бездомните кучета да бъдат заложени санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

"Предишният Общински съвет не успя да приеме Програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета. Надявам се, че тя ще бъде приета бързо. И това изискване трябва да залегне в нея", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Днес е починал професор Ботьо Тачков нападнат от кучетата в Малинова Долина. Поклон пред паметта му! Страшно е това, което му се е случило, но е страшно и това което предстои.Предстои ОЗВЕРЯВАНЕ на българския народ. Защитавайки кучетата, аз не защитавам хората които ги хранят със сурово месо, както и НЕ съм "за" това те да са по улиците!Искам да отбележа първо, че за 2012 година почина 1 човек, нахапан от кучета и десетки и стотици от глад, мизерен живот, стотици хора прекараха зимата без подслон, стотици деца събират пари за лечение на тежки болести чрез смс-чета, стотици хора са починали, чакайки линейка да дойде, Стотици хора са починали в пътни инциденти, причинени от пияни шофьори, стотици хора заслужаваха по-добър живот. И защо сега се озверяваме срещу кучетата, като искам да отбележа че масово се избиват кучета, които първо са кастрирани, второ живеят мирно и такива, които никога не биха нападнали хора!ЗАЩО питам??? Защо не се озверим срещу тези, които правят живота ни мизерен! Тези, които са истинските виновници за случилото се??? Тези, които прибират парите за кастрациите и не ги извършват, тези, които прибират парите за приюти, а не прибират кучетата, тези които крадат от нас и ни УБИВАТ малко по малко!!! А народе????И сега усещаш ли как пак ти се превръщаш в жалък инструмент в ръцете на нескопосаните корумпирани УПРАВЛЯВАЩИ, тлъсти зализани, облечени в скъпи дрехи, каращи скъпи коли, но по-елементарен си ти, който не виждаш това и ставаш марионетка, манипулирана от медиите, преръщаш се в машина за хладнокръвно убиване.Ами това не е ли най-лесния начин на правителството и общините да се справи с проблема с кучетата?? Прехвърлянето на отговорността върху една глутница от озлобени, обезчовечени, нахранени от медиите със сурово месо ХОРА??!!Сега те ще свършат работата на екоравновесие и другите смешни организации....ДА АМА НЕ! Преди 20 години се е случило същото- масово зверско избиване на кучета, И??? проблема е решен???? НЕ! Защото да действаш като звяр носи само разрушение!!! Днес кучетата отново са много, И колкото и да ги убивате те пак ще възстановят броя си и пак ще е същото! АКО ПОМИСЛИТЕ МАЛКО, тъй като мозъкът ви е за това, ще разберете, че винаги ще има бездомни кучетаако хората не спрат да ги изхвърлят безотговорно,ако организациите, които ги кастрират не перат пари,ако кучетата се регистрират и всеки носи наказателна отговорност за изхвърлянето им на улицатаако няма действащи ефективно приютии ДА! Ако не спре да ви пука дали кучето ви е чистопородно и щом не е, да го изхвърлите????!!! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!! ВИЕ СТЕ *** МАРИОНЕТКИ! Почти не е останала чиста човещина! и мислещи трезво хора! Не бъдете глутница, бъдете ХОРА!!!
202
0
 
1
 
! Отговори
sky преди 12 години
Има ли някой който да твърди ,обратното на това : Човек е много по ценен от куче .
201
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много се радвам че ви ръфат задниците!Те кучетата надушват *** и ***!Мен що не ме нападат,а?На всяко куче пържолка!
200
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали...Хубавото в случая, че поне една седмица вече няма да ги хранят. Все пак, месцето е по-вкусно от кокалите...
199
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нямате и най-малка представа какво е изпитал горкият човек в може би последните дни от живота си.. до тук ли стигнахме бе хора...никаква жалост за тези ***, а Фандъкова най-добре да замълчи втори мандат нищо не прави- София има 2 проблема и тя не може да ги реши - вместо за кучета да бяхте дали парите за детски градини..просто нямам думи...
198
3
 
3
 
! Отговори
bh преди 12 години
Evtanazija i za hranestite pomijarite
197
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По повод нападението кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали...Живото месо е предпочитано от псетата, sorry!
196
4
 
18
 
! Отговори
Не на бездомните куч преди 12 години
Евтаназия за бездомните кучета. Това е решението.
195
2
 
7
 
! Отговори
dobri4ko преди 12 години
Това жални съграждани не е новина.Новина сте бъде,когато хората започнат да ядат ку4етата по улиците.Предстои.
194
0
 
0
 
! Отговори
ангел небесен преди 12 години
към 241 ми беше предния коментар
193
4
 
8
 
! Отговори
ангел небесен към 24 преди 12 години
Значи според теб човек, който е милисърден и го е грижа за съществата изпаднали в беда заслужава як бой? Значи ако ти един ден останеш на улицата без дом и без храна е редно да бъдеш наречен ***, а човека, който се смили над теб и ти даде парче хляб трябва да бъде набит. Но все пак и аз смятам, че бездомните кучета трябва да бъдат евтаназирани...не че са виновни нещо.....просто ще се спасят от такива индивиди като теб...а един ден душата на всеки ще отиде там където и е мястото, според делата
192
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Zoofilite da se posirat ot boi,a psetata-smart,smart,smart!!!Tova e,ina4e-.............vijdate,utre 6te ste vie!
191
3
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
КУЧЕТА СВОБОДНИ НЯМА В ЕВРОПА. ОТНЕМАСЕ ЕЖЕДНЕВНО ЖИВОТА НА ХИЛЯДИ ЖИВОТНИВ БЪЛГАРИЯ, КОИТО СЕ ЯДЪТ ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТЗАЩИТНИЦИ НА ХАПЕЩИТЕ СВОБОДНИ КУЧЕТА..ИНФАНТИЛНАТА ВЛАСТ СЕ ПОДМАЗВА НА ВСЯКАКВИ ПСЕВДОЗАЩИТНИЦИ / ДАНО НЯКОЙ *** ДА ПОРАЗКЪСА ЗА НАЗИДАНИЕ НЯКОЙ ТЕХЕН СКЪП ЧОВЕК/, А НЯМА СИЛА ДА ЗАЩИТИ ГРАЖДАНИТЕ СИ.ХУМАННА ЕВТАНАЗИЯ ЗА СВОБОДНИТЕ КУЧЕТА. НЯМАМЕ ПАРИ ЗА ДЕЦАТА СИ, А ФАНДЪКОВА ЩЕ ПРАВИ ПРИЮТИ ДА ХРАНИМ И ПЛАЩАМ ЗА ПОМИАРИ ЖИВЕЕЩИ ПО 20 ГОДИНИ И СА ВСЕ ПОВЕЧЕ.ИНФАНТИЛНА ВЛАСТ.
190
4
 
18
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Кучетата виновни сега! Че фъндъка не си върши работата втори мандат...И защо не каже колко *** даде за тези кучета?
189
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Антифриз малко евтина кайма и малко стар хляб - Това е решението! Да се обединим срещу *** и крадливите ***!
188
12
 
27
 
! Отговори
коко преди 12 години
На откачената *** дето храни *** един як пердах в тъмното е много ефикасен.В нашият квартал имаше една такава откачалка,ог която и полицията беше вдигнала ръце.След като незнаен герой я млати една вечер до попикаване много бързо закачи.А ние българите нали ни е страх и от собствената ни сянка...А закони за защита на Техни Величества *** и *** има.След като на държавата не и пука за раята тя трябва сама да се пази.
187
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Целта ни е да увеличим максимално броя на кастрираните кучета, посочи д-р Нейков." Ми те не ни е*бът, бе, те ни хапят!
186
3
 
12
 
! Отговори
до 220 преди 12 години
"Не забравяйте, че има там горе един дето казва кой да мре и кой не"... Да се разбира ли, че оня горе е решил професора да бере душа, а?! "Нейков обясни, че причината за агресивността на кучетата е даването на храна от живеещите в околните блокове, което кара животните да пазят територията си и да са агресивни ... Две жени, които са извели домашните си кучета на разходка, са повели и кучетата от глутницата, а заедно с тях са взели и чували с храна". Не били кученцата виновни. Ами не са!
185
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те защитниците на кучета обикновенно деца нямат, щот са минали под дъгата.
184
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УБИЙ КМЕТ- СПАСИ ГРАДА!!