Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!

"Агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално"
221
Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!
Снимка: Impact Press Group

"Няма да се поддам на натиск и на това, че някои от екоорганизациите се опитват да използват ситуацията - очаквам подкрепата на медиите и обществото", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод бъдещите действия на общината за решаване на проблема с бездомните кучета.

"За мен агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално. Не можем да чакаме някой да бъде ухапан, за да се установи, че кучето е агресивно”, допълни тя и уточни, че искането й за глоби за храненето на животните се отнася за даването на необработена храна.

Фандъкова посочи, че "милионите" на "Екоравновесие" са всъщност малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за 2012 г.

Още по темата

По думите на столичния кмет още в петък след разговор с министъра на земеделието е поискано извършването на спешни промени в наредба 41 на министерството, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

Кметът на София припомни заявеното още в края на миналата седмица, че общината ще предоставя терен на всяка неправителствена организация, която иска да изгради приют за бездомни кучета.

Фандъкова посочи още, че е разпоредено задължително да се реагира на сигналите за агресивни кучета.

По думите й днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му.

По-рано през деня заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска обяви, че е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в "Малинова долина".

Фандъкова обаче бе категорична, че разчита на Бояджийска и екипа й, който по думите й работи добре и контролира "Екоравновесие".

След зловещия инцидент 87-годишният проф. Ботьо Тачков все още се бори за живота си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
6
 
! Отговори
по същество преди 12 години
ако не се въведе задължителна кастрация на дворните кучета и солени глоби за неспазване, ще има времен резултат, а после дори обратен ефект. известно е, че при насилствено унищожаване всяка популация започва усилено да се размножава. да се накарат *** от вилните места да си кастрират кучетата, защото като се прибират на есен в апартаментите си, много от тях ги пускат на свобода сами да се изхранват. това се говори от години, но не се прави нищо, за да се точат пари.
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kvi xora samo nenormalnici jiveiat v balgaria tix kvo shte gi pravite.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имате моята подкрепа ,госпожо Фъндъкова!!!!! Не се огъвай, това най-накрая трябва да свърши!!.............А В ДРУГИТЕ СЕЛИЩА В БЪЛГАРИЯ,КАКВО ЩЕ СТАНЕ?????!
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фандъкова повече говори за пари и по малко за работа,Без предварителен работен план за изпълнение удобрен от комисия пари не се дават.
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, да подемем кампания - "Публично обяснение за Грижа за бездомните животни".Всичко е толкова гнило и незаконно, и междувременно умират и осакатяват хора!!Не оставяйте нещата да заглъхнат, тази безразсъдност трябва да се прекрати!
96
0
 
3
 
! Отговори
до Фандъкова преди 12 години
Сладурчета мои, не разбрахте ли че агнето цяло и вълкъ сит, НЕ СТАВА !!!!!Този въпрос се решава с труд от работливи и умни хора. Ако не искаме да ги убиваме трябва до едно да са изловени и всички женски кастрирани. Затова се иска много работа и непремено със съдействие от граждани доброволци да хващат кучета и да ги носят в кучешки резерват където ще ги кастрират.Това да е целогодишна работа. Много е важно некастрирана женска да не се дава на семейство защото после 50% ги изхвърлят на улицата
95
0
 
8
 
! Отговори
stefan преди 12 години
Имаш нашата подкрепа!!!!!! Не се огъвай, това най-накрая трябва да свърши!!!
94
4
 
18
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Гадните, смрадливи, бълхливи, разнасящи тении и хапещи хората *** трябва да се убиват, убиват, убиват!
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Властимащи, погледнете сайта на Федерация Грижа за бездомните кучета, не ви ли прилича на уж легален начин за източване на пари във вид на дарения, зарибяване и промиване на мозъци? Федерацията е учредена през 1999 година и е асоцииран член на RSPCA - Кралско дружество за защита на животните от жестокост, Великобритания и WSPA - Световна организациа за защита на животнитеББС организира програми и запознава хората с дейността на RSPCA. Соф. федерация не прави нищо от това, което RSPCA прави!
92
5
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 12 години
Просто кметството не си гледа работата. Един нещастен разкъсан старец или дете могат да послужат като нашумял въпрос за наливане на пари в кметството, но не и да свършат работа. Вместо да кастрират женските за да не раждат Фандъкова вини хората че ги хранели.Проблема с *** не е по-различен. Има кучета - има проблем. Няма кучета - няма проблем.Има *** - има проблем. Няма *** - няма проблем.Ако сте допуснали да са на бял свят и да ги има берете им гайлето.
91
1
 
7
 
! Отговори
129 преди 12 години
Абе ти, дето тури минусчето, не видя ли, че *** има по-големи цици от твойте или от тези на жена ти. Според пола.
90
1
 
17
 
! Отговори
lpp преди 12 години
В държава в която хората умират от глад ще мислим за кучетата.Това трябва да е няккъв *** вид супер изкривен европейски цинизъм.Майка му как не сме виетнамци поне гладни нямаше да сме.ХА ХА ХА .Избийте гадните човекоядни ***.
89
4
 
3
 
! Отговори
Фандък-Ханъм преди 12 години
Всяко куче което нападне човек да бъде затворено. Всяко куче което разкъса човек да бъде осъдено на смърт. Останалите докато не разкъсат някой старец или дете могат да се разхождат сред приподата но без да им се дава ядене.. защото когато са гладни ги болят зъбите и немогат да хапят.заповед от Фандък-Ханъм.
88
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не сте съставили акт на провокативните екозащитници, в детските градини е забранено да се влиза с куче. Те са искали да видят, доколко са ви дресирали. Какви са правата и задълженията им; като са екоравновесие не забелязват ли, че равновесието отдавна го няма, че състоянието не съответства като на столичен град, а на кучешки резерват
87
1
 
7
 
! Отговори
до Й.Ф. преди 12 години
Фънди,не те харесвам,щото си пионка на тиквелин,но ако решиш проблема с ***-НЕ ЗА ДЪРЖАВНА сметка,а на гърба на тия ,дето врякат,и се движат с лъскави лични и служебни лимузини-ВИНАГИ ЩЕ СИ МОЯ ИДОЛ!Ако трябва,да се изтребят,щото кастрацията явно не помага-кастрирате ги от сума време и файда няма.И страдат ОБИКНОВЕНИ граждани.Стига поддаване на прищявките на неправителствени организации.Който му е жал повече за ***,отколкото за хората-да даде пари или да ги взема у тях!ТОЛКОВА!
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo prost narod, triabwa da se osadi grada, sastoto ne si e swarschila rabota, i stawat xora jertwi, saradi takiwi slabi umprawnizi
85
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я да купите сутиени на кастрираната *** от снимката.Какви са тея порно снимки?
84
0
 
15
 
! Отговори
Кучелюбец преди 12 години
Госпожо Фандъкова, какво означава кучетата да не пречат на хората да се движат нормално? Нормално ли е човек да се страхува да не го нападне кучето в гръб, защото те така нападат? В кой момент човек започва да се движи ненормално, като го нахапят ли, защото куца и оставя кървава диря? Не всички хора се придвижват със служебни автомобили, а децата които са най-застрашени са и най-беззащитни и заплашени да не се движат нормално.
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тезата на 119 е подкрепена от мнението на 122
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако мойта домашна мечка - гризли наръфа на улицата някой гордо разхождащ кучето си собственик, ще я защити ли екоравновесие. Аз да я погаля ли мечката или да я кастрирам, или пък да я пусна на улицата- поне има кой да я храни.