Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!

"Агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално"
221
Фандъкова за кучетата: Няма да се поддам на натиск!
Снимка: Impact Press Group

"Няма да се поддам на натиск и на това, че някои от екоорганизациите се опитват да използват ситуацията - очаквам подкрепата на медиите и обществото", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод бъдещите действия на общината за решаване на проблема с бездомните кучета.

"За мен агресивни са кучетата, които пречат на хората да се движат нормално. Не можем да чакаме някой да бъде ухапан, за да се установи, че кучето е агресивно”, допълни тя и уточни, че искането й за глоби за храненето на животните се отнася за даването на необработена храна.

Фандъкова посочи, че "милионите" на "Екоравновесие" са всъщност малко над 800 хиляди лева, които са предвидени за издръжката на общинското предприятие и приютите за бездомни кучета за 2012 г.

Още по темата

По думите на столичния кмет още в петък след разговор с министъра на земеделието е поискано извършването на спешни промени в наредба 41 на министерството, за да може да се започне изграждането на нов кучешки приют.

Кметът на София припомни заявеното още в края на миналата седмица, че общината ще предоставя терен на всяка неправителствена организация, която иска да изгради приют за бездомни кучета.

Фандъкова посочи още, че е разпоредено задължително да се реагира на сигналите за агресивни кучета.

По думите й днес в двора на столична детска градина е имало провокативни действия от страна на екозащитници, които са оставили куче с малките му.

По-рано през деня заместник-кметът по екология в Столична община Мария Бояджийска обяви, че е готова да подаде оставка, ако има персонална вина за инцидента с разкъсания от кучета мъж в "Малинова долина".

Фандъкова обаче бе категорична, че разчита на Бояджийска и екипа й, който по думите й работи добре и контролира "Екоравновесие".

След зловещия инцидент 87-годишният проф. Ботьо Тачков все още се бори за живота си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
4
 
! Отговори
някой преди 12 години
Айде после кажете и с *** какво ще правим ?!?!? Че те пък не са проблем само в София, ами в цялата държава .. остатък от държава!
140
1
 
14
 
! Отговори
ib преди 12 години
*Когато плъховете станат много и застрашават човешкия вид, се прави кампания за изтребването им.*Когато кучетата станат много и застрашават човешкия вид, се прави кампания за изтребването им.Играта с Екоравновесие е кражба на пари и замаскиране на проблема и подържането му за да има вечен бюджет. ... докато в това време проблема се влошава.Трябват нови управници. Тези се компрометираха.
139
0
 
6
 
! Отговори
До 185/6 от 182 преди 12 години
Напълно съм съгласен. В тази държава трябва да има ясни правила и закони кой за какво отговаря лично и при нарушения как се наказва. Време е ние като граждани да настояваме за това. Тук наистина е един разграден двор, всеки говори и прави каквото си иска и никой не му търси отговорност. И присъди за очевидни нарушения няма. Е, това не е Европа! Нещо повече - ние сме прецедент в света!
138
0
 
3
 
! Отговори
Без компромиси вече преди 12 години
Защо все искаме другите да ни свършат работата? Защо не се защитим сами? Какво чакате всички вие, които пишете, че пред блока ви хранят ***, да нахапят децата ви или старите ви родители? Някакви налудничави жени се налагат над всички от блока, така ли? Я се дръжте като съзнателни и отговорни граждани и принудете тези съседи и съкварталци да си поемат грижата за псетата у дома или да ги оставят да бъдат приспани. Да изберат едно от двете и да не прибират повече от две кучета!
137
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жо Фандъкова, не е ли по-добре с тези пари да направите приюти за бездомните старци, обикалящи кофите за ***? Кое е по-хуманно?
136
2
 
14
 
! Отговори
Фандък Йорданов преди 12 години
Ако проблема беше само с бездомните кучета, госпожо Кмет, добре! Истинския проблем, е че в кметството никой не знае какво точно работи и по тази причина, не работи а се чуди какво да открадне! Всичко се работи на парче! Падне някой от балкона - ще вземем мерки! Кучета изядат някого - ще проверим случая! Висулка пребие друг - ще назначим комисия! Суходол протестира- ще строим завод! Всичко е ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ! До кога ще ви чакаме?! Какво си въобразявате, това да не ви е училище?! Никаква мисъл! Срам!
135
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
там където живея един от тези любители на животни си е прибрал един *** а другите ни ги е изтипосал на нас като ги е оставил да спят до входната врата и да *** пред вратата на входа. на вапроса защо отговори те другите *** а не тия
134
0
 
9
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
И ако осъдят държавата,а това ще стане кой ще плаща- пищящите кучелюби,които "социализират" псетата,Екоравновесие ,4 лапи или всички ние-хапани,глозгани и преследвани от вилнеещите глутници.Страшно несправедливо е,тия организирани псевдоекозащитници да тероризират града и смучат пари за това и вечните потърпевши да стискат зъби.Не на осиновяващи кучета,ако не ги прибират в дома си,не на парите ,давани на тези мошеници,забрана на тези организации,защитаващи уличните ***.Да на хората и здравет
133
1
 
10
 
! Отговори
мария преди 12 години
г-жо Фандъкова поемете си вината, в общината сте вече два мандата, досега защо не се справихте с кучетата?
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дъщерята на професора преди 4 години му дошла на гости от Германия и по същия начин била нападната от глутница ***. Още на другия ден си заминала в Германия. Как мислите, какво ли ще предприеме сега, с тези спомени за "прекрасна" България? Жалко, че човекът, явно родолюбец, се е завърнал в страната си, за да му се случи това нещастие, предизвикано от нашенското слабоумие! Да беше си живял живота в нормална държава, а нашата да гледа само на снимки!
131
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случаят с професора няма да отмине ей така, както сме свикнали у нас! Синът и дъщеря му със сигурност ще предприемат мерки и пак със сигурност няма да разчитат на нашето правосъдие! Разбира се, че кметът и софийската община носят отговорност за безопасността на гражданите!
130
0
 
14
 
! Отговори
стига псевдоеколози преди 12 години
Изпитвам погнуса към тия екозащитници,които хвърлят *** с кутрета в детска градина,осиновяват 110 кучета и ги оставят на улицата в глутници без ветеринарни грижи и се явяват по телевизиите да вият срещу прибиране на *** в приют .Особено лошо впечегление ми направи рускинята,която цъфна ва Малинова долина и надкрещяваше жителите,че социализирала кучетата и ние сме "длъжни"..Това са алчни хора,овълчени от европари,готови да жертват човешки живот за лично добруване.Нека бъдат забранени !
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези животновъди (кучкарите) да грабват по едно животно и да си го гледат у тях, стига са плямпали само по социални мрежи и медии. И още нещо - да се задължи всяка етажна собственост, около чийто блок има кучета и някой от блока ги храни, да плащат такса за тези кучета. Етажната собственост няма да иска да ги плаща тези пари и така хората от блока сами ще се оправят с кучетата около блока си.
128
0
 
6
 
! Отговори
юрист преди 12 години
И Фандъкова и районния кмет и ръководителя на службата за контрол над безпризорните кучета трябва да станат обвиняеми за случая с нахапания професор, тъй като всички тези длъжностни лица при условията на независимо съпричинителство-неизпълнявайки своите служебни задължения с бездействието си са довели до инцидента с този човек-който едва ли ще оцелее.Разбира се при тази поръчкова българска зависима прокуратура това няма как да се случи .Изобщо няма да смеят да посегнат на близка на МУТРАТА.
127
1
 
8
 
! Отговори
Баща преди 12 години
Фандъкова като е казала А, да каже и Б. Само да съобщи в коя точно детска градина се е случило това, ние имаме грижата нататък да открием въпросните "екозащитници"! Някой от родителите, свидетел на демонстрацията няма ли да се обади тук?
126
1
 
8
 
! Отговори
Престъпно! преди 12 години
Примерът с пусната *** с малките й в детска градина е показателен колко безотговорни, агресивни и зли са хората, които са го направили. Известно е, че *** с малки кученца е изключително агресивна, не дава да се мине и на метър от децата й. Напада и хапе жестоко. Това ли е била целта ви? Само не ми отговаряйте, че сте искали да научите на любов към животните децата от градината!
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заради валутния борд и финансовата дисциплина Борисов и Фъндъкова планират да закрият още болници и училища и да построят нови кучкарници в София.
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-жо Фандъкова, как няма да се поддадете, като Вие вече сте се поддали на натиска? Защо ще строите приют за бездомни кучета? Колко ще ни струва, за това ли ще харчите и без това малкото пари на общината, пък и дали ще можете да поберете всички животни, оставени без надзор? Със сигурност по-голямата част от тях ще са отново сред децата в градинките, с цялата си мръсотия и опасност от зарази, и пред блоковете, дебнещи за някой немощен старец. И какво?Има кардинално и окончателно решение-приспиване
123
0
 
6
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Леле натиск, ти още натиск не си видела, яд ме е че не осъдих общината като два пъти ме ухапаха кучета в единият случай бяха глутница. Обаче казвам ви някой пес само да се озъби на мен или мой роднина особенно детето ми ще има касапница!Тексаското клане ще ви се види райско кътче! Чак като стане някой драстичен случай се сещате да търчите и да правите нещо, добре че хората от село Бисер се усетиха и ще започват да ви съдят!
122
3
 
5
 
! Отговори
ицо преди 12 години
Какъв натиск *** *** такава,хваштай се на работа и разривай тая пасмина че ще изперка народа и ще събирате кучешки трупове по кварталите....