Линейка и кола на НСО се удариха в центъра на София

При инцидента няма тежко пострадали, разследват кой е виновен
Обновена: 20 юни 2012 14:38 | 20 юни 2012 14:30,
191

Снимка: Булфото

Линейка и автомобил на НСО се удариха на кръстовището на булевардите "Княз Дондуков" и "Васил Левски".

Инцидентът е станал около 12.30 часа. Автомобилът на властта се движел по "Дондуков" посока центъра, а линейката – към Сточна гара.

Според очевидци линейката е била с включени светлини и сирена, а "Мерцедес"-ът на НСО е минал на зелено, без да даде предимство.

От удара автомобилът на "Бърза помощ" се е преобърнала на пътното платно. От МВР съобщиха, че в колата на спешна помощ не е имало пациент, а само лекар. Линейката е отивала на адрес след спешно повикване. 

Тежко ранени и жертви на инцидента няма. Тепърва ще се изяснява кой е нарушил правилата за движение.

Това не е първият случай, в който кола на службата се замесва в ПТП.

През май 2010 г. пилотна кола на НСО, предвождаща президента Георги Първанов, и автомобил с кърджалийска регистрация, се удариха на кръстовище в града. Тогава инцидентът също се размина без пострадали.

През февруари 2011 г. пък стана катастрофа с правителствения кортеж. "Фолксваген Пасат" беше ударен от кола на службата на връщане на Бойко Борисов от Годеч към София на завой малко след Бучин проход.

В края на януари 2011 г. кола на НСО пък изблъска от пътя движещ се от София за Плевен автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
За главен комисар Костов,казус с повишена трудностКои е с предимство......,чакам отговор.
109
0
 
19
 
! Отговори
народен избирател преди 11 години
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ПРЕЗИДЕНТА РОСЕН ПЛЕВНАЛИЕВДа се премахнат всякакави сини и червени сигнални светлини на колите на НСО.Ако се налага да се предвижи бързо да се води от кола на плицията която има сигнална система за предимство.Да престанем с този модел на социализъма на превилегии за властта.Президента и премиера когато са в автомобил ги съпровожда пилотна кола, защо хабят пари за повече апаратура и да я дублират.ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ.
108
1
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Кой е по важен ,ДЕБЕЛОСЕРКОТО в колата на НСО или Живота НА ЧОВЕКА за където е бързала линейката?
107
3
 
9
 
! Отговори
гацо преди 11 години
ей такива са всички софиянци през лятото на морето.пътя е само техен.и на ливадата на село да се срещнат пак ще се блъснат.
106
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни нагляри, те не давали предимство, голяма работа са пазят нашите мърди, даваха в Япония спец колата спря и даде предимство и на пешеходец
105
0
 
33
 
! Отговори
* Kronos * преди 11 години
Тея от НСО се смляха да правят зулуми , няма такива други нагляри !!!
104
1
 
27
 
! Отговори
Кристина преди 11 години
Закриване на НСО!!! Смърт!
103
28
 
12
 
! Отговори
мима преди 11 години
Не може да пуснеш сирена и да минеш на караминьол през кръстовище НЕНОРМАЛНО Е да разчиташ, че всички са те чули и видели, ако ще и болен да караш ... НЕ МОЖЕ ДА ЗАСТРАШАВАШ ЖИВОТА НА ДРУГИТЕ по този начин. Намаляваш и като видиш ,че няма коли минаваш......всичко останало е идиотизъм!
102
5
 
5
 
! Отговори
Николов преди 11 години
Нелепо е на пръв поглед но такива инциденти стават навсякъде.Много шум за нищо.Сигурно и двамата водачи имат вина.Хубавото все пак е,че няма пострадали.Стига с това кои-крив кои-прав.Тука едва ли от оскъдната информация ще се прецени.
101
2
 
25
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Това безумие само в България може да се случи.
100
9
 
11
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Аз не съм ти цъкнал минус, но мога да ти отговоря на въпроса. Ето ти Чл. 92. ал.1 от Закона за движение по пътищата:(1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, НО САМО СЛЕД КАТО НАМАЛИ СКОРОСТТА ДОСТАТЪЧНО, ЗА ДА ИЗВЪРШИ ТОВА БЕЗОПАСНО;Все още ли мислиш, че няма как линейката да е виновна за инцидента.
99
4
 
3
 
! Отговори
rument преди 11 години
Този който ми е цъкнал - да каже защо,явно е е неграмотен ***....
98
5
 
20
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Казус от изпит:На едно равнозначно кръстовище се срещат линейка, пожарна и кола на НСО. Кой трябва да мине пръв?Логично би трябвало да е линейката, ама правилния отговор е:Първо колата на НСО, щото вози човек, от който зависи живота на народа.Второ пожарната, от която зависи живота на няколко човека.Трета е линейката, тръгнала да спасява един живот.
97
16
 
4
 
! Отговори
Камен преди 11 години
Включените сирени не освобождават шофьора на линейката от отговорност при преминаване на червено да направи това безопасно. Друг фактор, е че обикновено шофьорите на линейки включват сирените малко преди преминаване през кръстовището. Абстрахирайте се от това, че другата кола е била на НСО. Преди няколко месеца имаше подобен случай с едно момиче, което не беше чуло сигнала на линейка минаваща на червено и също беше ударило линейката. Не е невъзможно да не чуеш приближаваща се линейка.
96
0
 
44
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Ясно е кой е виновен, закъде е бързала толкова линейката, та не е дала път на полубоговете?
95
1
 
39
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Тия от НСО не се научиха да шофират, камо ли да те пазят...Само се перчат като селски бабаити със черните си очила и жици по ушите.Колко пъти вече инциденти и все другите виновни...
94
0
 
27
 
! Отговори
Б2 преди 11 години
НСО (Нац. Служба за Отбрана от народа или Нац. Служ. за Онанизм) пак "офъщяха зарзалите"!Ама кой е бил в "Мерц-а" и кой го е карал - нема информация!!!Г-да и г-жи гласоподаватели - Не е виновен тоз, който яде зелника, а тоз, който му го дава!Те скоро и пожарни ще почнат да преобръщат, като им купим нови "джипари"!
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предишните са виновни!
92
3
 
45
 
! Отговори
ДАЙТЕ ТАНКОВЕ ЗА НСО преди 11 години
ПРЕЗДЕНТА ОЛАН НА ФРАНЦИЯ, В НЯКАКЪВ СИ УЧАСТЪК, САМО БЕ ПРЕВИШИЛ С КОРТЕЖА СИ ЗА МАЛКО СКОРОСТТА, И СВЕТА ГРЪМНА И ЧОВЕКА СЕ ИЗВИНИ, А В НАШАТА ПОЛИЦЕЙСКА ДЖАМАХИРИЯ, КУЧЕТАТА ЯДАТ ПРОФЕСОРИ ОТ ЩАТИТЕ, КОРТЕЖИ, МАЧКАТ ХОРА И ЛИНЕЙКИ, ДЪРЖАВЕН ГЛАВА, ДА НЕ КАЗВАМ КАК НАРИЧА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СИ, И КАКВО ЛИ НЕ - ПРОИЗВОЛ, НЕМОТИЯ, БЕЗХАБЕРИЕ, ОБЕЗВЕРЕНОСТ, НАГЛОСТ - ТОВА Е РЕАЛНОСТТА, РОБСКО ТЪРПЕНИЕ - КАКВИТО СИ ИЗБРАХМЕ ТАКИВА СИ ЗАСЛУЖИХМЕ
91
0
 
41
 
! Отговори
Проф. Юлиан Вучков преди 11 години
Много им стана на тези от НСО! Карат като луди защитени в новите си бронираните мерцедеси, а над 20 годишни линейки се борят да стигнат навреме за да спасят живот. До кога ще позволяваме да има пари за безделниците от силовите и други министерства, а линейките, болниците, домовете за сираци и стари хора да тънат в мизерия разруха! Вечното оправдание е, че няма пари, но от снимките е видно че пари има за мерцедеси!