Менте кастрирани кучета лаят на воля из София

За 6 месеца от "Екоравновесие" успели да приберат 1720 песа
25 юни 2012 07:36,
101
Менте кастрирани кучета лаят на воля из София
Снимка: архив Булфото

Фалшиво кастрирани кучета се разхождат из столицата, са установили ловните екипи на "Екоравновесие".

Още по темата
За да се пресекат далаверите в дружеството, всички бездомни кучета, които са преминали през кастрация, ще бъдат обозначени с червени марки на ушите, обяснява пред в. "Монитор" шефът на общинската фирма д-р Манол Нейков.

"Ако се установи, че маркирано животно е родило, виновните ще понесат строги наказания", заканва се той.

Ловците хващали само кучета, които не са маркирани като кастрирани. Оказва се обаче, че има и такива, които са фалшиви. Преди дни ловните екипи заловили женско куче с маркировка на ухото, но и с малки кученца.

От "Екоравновесие" нямат информация кой маскира кучетата като кастрирани. Тази мнима обработка на животните освен всичко друго създавала и рискове от зараза, опасяват се от дружеството.

Според Нейков всички кучета, които покажат агресивност, ще бъдат залавяни и прибирани в приюта в Сеславци.

От началото на годината от "Екоравновесие" са успели да приберат 1720 песа, като кастрирани са 1427. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aaaaaa Sofia gradat na kuchetata - tova mi kaza edin star nemec koito e bil v Sofia predi 20-30 godini
64
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги обявим за домашни животни и да ги колим като овцете и кравите. Колко естествена кожа ще имаме а месото да го продадем на Китай и Виетнам.
63
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо общинският съвет отказа да се прави одит в Екоравновесие? Защо Фандъкова е още кмет след 2 смъртни случая? Защо търпим мутри да ни крадът и управляват?
62
3
 
8
 
! Отговори
Айшето от Факултето преди 11 години
ШО НЕ ЗЕМИ тая Фантъкофа да кажи, чи ша плаща по 10 лева за куче ф насипно систояние? Ние от Факултето имаме исградена рганизация и до края на лятото нема куче да остане по улиците. Ем ша изкараме кинти, ем ша ни водят на работа по бременна, грешка, по временна заетос.
61
1
 
20
 
! Отговори
Далавера Корп. преди 11 години
Представете си какви далавери се въртят, щом Миро Найденов от шеф на Екоравновесие директно скочи в министерското кресло. Най-вероятно милиони са потънали в партийната каса и за награда са го направили министър !
60
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато не излезем на улицата и не спрем тази далавера "Екоравновесие" няма да се оправи проблема. Не може да се очаква фирма, която се "храни" от кучешкия проблем да го разреши.Подхода е тотално сбъркан. Как може 20-те години на миналия век да се прочисти БГ от вълците дето са по гори и планини а в 21 век някакви улични песове да ги дондуркаме 20г.Решението е елементарно - задължителна кастрация на домашните кучета и/или голям данък за некастрирано домашно куче.- и ликвидиране на сегашните
59
0
 
26
 
! Отговори
кк преди 11 години
А какви *** каруци се движат по булевардитеУправлявани от 10 годишни.Следвани от 2-3 кучета
58
3
 
18
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
Най, най, най- смешната и жалка страница сме в цялата Вселена. Толкова сме жалки, че единственото ни успокоение е че сме много, много прости хорица. Но пък за сметка на това сме с огромно самочувствие и на пътя сме Господари и никой и нищо не мой ни спря. Каква държава, какъв ЕС, кви 5 лева та ние с едни най-обикновени кучета и *** не можем да се справим пък какво да говорим за нещо повече като политика, финанси и т.н.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как се МАСКИРАТ кучетата или се МАРКИРАТ
56
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Снощи не мога да заспя от лаене на ***! Трябваше в тази жега да затворя прозореца!!!
55
1
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
На вас у Пеуик не ви ли казаха друг виц, бе ***** ** стара, винаги когато има статия за кучета ще се намери някое "ориджинал" *** да я напише.......
54
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То дори и да се кастрират кучетата, нови попълнения има непрекъснато - от изпъдени домашни кучета (а те често не са кастрирани). Тоест основната вина за проблема е на гражданите, а не на кучкарите!
53
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Те кучетата не ни е*ат, те ни хапят..."
52
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По света: прибират куче и до една седмица ако никой не си го потърси го приспиват,а тука каква е тая извратена хуманност - античовешка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
51
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде стига с тия кучета. Наслушах се на думата "кастриране" за три живота напред. А това звучи гадно. Докато ни има нас и кучетата ще ги има. Те от хиляди години ходят по хората. По-лошо ще бъде за всички ако изчезнат.
50
0
 
12
 
! Отговори
ЕкоНЕравновесие преди 11 години
Другарки и Другари стига сте ни плюли! Ние хващаме чат пат по некое куче за обезпаразитяване... до кастриране НЕ стигаме... че все пак и ние тук сме повечето мъжки екип та разбираме горкото животно и го пускаме да "***" кучките.... все пак и БЕЗ ПОЧЕРПКА И ПАРИ му пускат!!! Главно ние тук от "ЕкоНЕравновесие" хващаме бутилките със бира,картите за игра и чат пат се хващаме за.............. ***! А Другарките и другарите от Общината ви "хващат" вашите парички за нашите кученца.... !!!
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ku4etata i ciganete ne mojat da se kastrirat tova go ima samo vav balgaria
48
0
 
28
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Продължение от 53Точно поради тази причина са изхарчени милиони, а ефектът е кръгла НУЛА. Това е и основната причина, НЯКОИ хора да не желаят проблемът с кучетата да бъде решен. Че кой е луд да лежи по цял ден и да *** парички и нищо да не прави????Извинявайте, но мен да ме пуснат за един ден, без зор ще хвана поне 10 кучета, а ако сме двама може и до 20 да ги докараме.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам колко са кастрирали, ама вчера ги гледам са се накучили пак, ей такива кьопеци..И хубаво - малки сладки, ама като знаеш, че ще пораснат и ще те изядат..В Редута
46
0
 
55
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Такаааа, сега да видим колко ефективна е фирма "Екоравновесие" и защо трябва да бъде веднага закрита спестявайки парите ни:- 1720 прибрани кучета за 180 дни - това прави по 9,5 кучета на ден- в "Екоравновесие" работят 10 екипа (по данни от пресата), следователно всеки един екип (предполагам, че един екип е от двама човека) за 8 часов работен ден е прибирал по 0,9 куче на ден...или казано иначе за 8 часов раб. ден всеки един човек е залавял по 0,45 куче на ден, а надницата си му е вървяла...Е?