20 сгафили сред 60 проверени в акция "Велосипедист"

Нарушенията: без спирачки и фар, пресичане на червено
Обновена: 13 юни 2013 18:52 | 13 юни 2013 18:51,
46
20 сгафили сред 60 проверени в акция "Велосипедист"
Снимка: архив, Булфото

60 велосипедисти са били проверени от органите на реда за по-малко от четири дни в рамките на акцията "Велосипедист", обяви Богдан Милчев, началник на "Пътна полиция" към СДВР.

Оказало се е, че една трета от проверените колоездачи са били в нарушение.

Още по темата

"Най-честото нарушение, на което се натъкваме, е неправилно движение по пътното платно. Имаме и пет случая на технически проблеми – липсва спирачка или фар.

Имаме и един акт на велосипедист, който е пресякъл кръстовище при червен светофар", обобщи пред "Фокус" Милчев.

Той коментира, че някои колоездачи забравят, че са активни участници в движението и като такива трябва да спазват Закона за движение по пътищата.

Комисарят припомни, че всички велосипедисти трябва да се движат в най-дясната лента на пътното плътно по посока на движението и в никакъв случай не трябва няколко велосипеда да се движат един до друг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Велофен преди 10 години
Проблема е в отношението на всички участници едни към други.Има много безотговорни велосипедисти особено в парковете и вечер. Карат със стоп за да ги виждат колите, а без фарове профучават покрай хората в гръб, без звънец за да не ги стряскат. Малоумие. В страните с добър пример са длъжни да дават звуков сигнал иначе ги признават за виновни при инцидент по бързата процедура.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никои пил на патя дори и пешеходцитеПолицаи с дрегери да проверяват всеки.Цъфнали сме и вързали всичко ни е наред всеки спазва закона по пътищата че и до велосипедистите допряха.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде и акция ПЕШЕХОДЕЦ да има и те са участници в движението
36
0
 
5
 
! Отговори
Рейса преди 10 години
Задължително за да се изисква нещо то 1-во трябва да е направено например, вело-алея по която да може спокойно да се движат колоездачите. 2-ро тази алея трябва да се поддържа, да има указателни знаци и т.н. И 3-то за да няма един милиард дървени философи се прави закон в който се упоменава всичко, какво е разрешено и какво не вкл. и глоби за да няма своеволия по тия алеи.
35
0
 
0
 
! Отговори
Loxy преди 10 години
Е ти въобще прочете ли ми поста или посочи печелившите числа от миналия тираж? Къде според теб искам правилата да важат само за другите, но не и за мене? Пиша, че на мен полицай ми вика, че не мога да карам с двата фара от пред, защото много силно светели, а всеки втори я на дълги я на ксенони и вечер нищо не виждам по булеварда. Кои са те правила, където не спазвам? За де каска и жилетка нямам, сигнали с ръка подавам, 3 фара, катинар, ръкавички..к'во повече искаш ти? Като нямам алея - на пътя.
34
0
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
БРАВО!!! Най-сетне да прочета един нормален коментар!
33
3
 
7
 
! Отговори
махленска клюкарка преди 10 години
Не е проблема във велоалеите, а в диваците, които живеят в Бълагария. Има си Закон за Движение по Пътишата и трябва да се спазва от всички. Вижте по-долните коментари! Всякакви философи. Ама за това е такова положението навсякъде, защото всеки иска правилата да важат само за другите. Примери: 35, 29, 24, 19
32
1
 
0
 
! Отговори
kukeri преди 10 години
a nqma li -AKCIQ ubii kuker otyrvi sveta iot bezpolezna nenugna tvar-- typi micifaiki 2 metra pod zemqta furagki eb...ni
31
3
 
3
 
! Отговори
damnD преди 10 години
тотална простотия :D не съм карал тия дни, че лекувам крака, ама нещо се амбицирам да се пробвам с bmwтата - да видиме кой кого :D
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мен пък друго ме дразни. Като започнат акция светлина, акция велосипедист, акция това -онова, сякаш това не са ежедневните трудови задължения на катаджиите.
29
1
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
До 32 ...от години съм по чужбина. и виждам, че навсякъде има алеи за велосипедисти и че законът ги защитава. Затова казвам, че слагаме каруцата пред коня - първо няма условия за велосипедисти, къде да се движат по тротоарите ли? В Германия се движат по очертана лента върху самото платно. Второ - да, движат се хаотично. Затова казвам, че трябва да се изгради култура на придвижване на велосипедистите. А това, което ти изказваш се свежда до - "***'й се от пътя ми!"
28
17
 
8
 
! Отговори
до Кратун преди 10 години
Тези тъй наречени ентусиасти няма място на пътното платно - първо защото, не знаят правилника за движение по пътищата, второ и да го знаят за толкова години един не видях да подаде сигнал с ръка, т.е. не го спазват, трето повечето дори и немогат да карат колело, а ми тръгнали по пътищата. Ако си бил малко по чужбина,щеше да знаеш,че колоежачите карат по вело алеи и не се бутат между колите да дишат дима.А тук боядисват тротоарате прибират евро пари и викат ето ви алея, поне дупките да запълнят.
27
3
 
8
 
! Отговори
ACID преди 10 години
До РистуЩо не караш гол тогава? СИГУРЕН СЪМ, че дрехите ти и обувките ти събрани заедно тежат 2 пъти колкото едно фарче и звънец.
26
3
 
28
 
! Отговори
Loxy преди 10 години
Ай си*тир ве..Аз като имам два фара отпреде и мигащ стоп, защо аджеба ми казаха полицаите, че не мога да карам с тя? Много силно били светели и заслепявали шофьорите каращи срещу мене, ама не е проблем като си пуснат би-ксенона и аз не виждам нищо друго освен бяла светлина, нали? :/
25
5
 
1
 
! Отговори
Пламен Илиев преди 10 години
Гошо, съгласен съм с теб ;)
24
14
 
2
 
! Отговори
bvb преди 10 години
tapazi da im vzemat kolelata
23
11
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Последните години се направиха много велоалеи, за което евала. Няма как да е като в Германия и Холандия, за съжаление.
22
5
 
22
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
Ристу, един фар и стопче отзад няма да ти натежът чак толкова :-). Аз също карам доста извън града. Дори през деня постоянно си ми мига стопа отзад и въпреки това има много ***, които минават на 1 метър от мен при положение, че другата лента е свободна и нищо не им пречи да си заобиколят. Ама нормално де, на доста хора културата им много куца. Сега гледам че почнаха да правят вело аели и по междуградските пътища, което подкрепям с 2 ръце :)
21
3
 
3
 
! Отговори
оа преди 10 години
bravo na mil4ev
20
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се задължат колездачите да носят свтлоотразителна жилетка. Не е скъпа 2 лв струва.За каска на главата не мога да кажа да е задължителна.Някой я слагат жилетката на раничката на гърба и пак е добре.