Кухни, топла вода и коменданти в бежанските центрове в София

Монтират и видеонаблюдение, за да има ред, рече Чирпанлиев
16 окт 2013 19:52,
89
Кухни, топла вода и коменданти в бежанските центрове в София
Бежански биваци в центъра в Пъстрогор. Снимка: Impact Press Group

До няколко дни в центровете за бежанци ще има табла на арабски език с всички правила и инструкции за реда в тях, обяви шефът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев.

"Ще въведем ред", зарече се той и обяви, че вече са сключени договори с охранителна фирма, която да следи центровете във "Военна рампа" и "Враждебна", предстои да бъдат назначени и коменданти.

Още по темата
По думите му в момента се работи и по монтирането на видеонаблюдение, което обаче няма да бъде сложено в стаите и тоалетните.

"Видеонаблюдението ще бъде само за да се контролира редът. Налага се видеонаблюдение, защото имаме доказателствен материал за това, че има вредителски действия в санитарните помещения, като слагане на памперси в каналите", поясни Чирпанлиев.

Той обясни, че се работи и за изграждането на стаи - кухни, в които бежанците да могат да си готвят.

"Мюфтийството изрази желание да направим кухни и да започнем да ги храним с топла храна. Надявам се да бъдат доремонтирани радиаторите във "Военна рампа" и "Враждебна", дал съм срокове това да стане до 3-4 дни преди да започне отоплителният сезон", каза още Чирпанлиев.

По неговите сметки сумата за отопление на двата столични центъра за бежанци ще е около 200 000 лв.

"Искам да коментирам това, което се вижда на някои материали по медиите, че бежанците спели по земята, аз се убедих с очите си, че от леглата, които им се раздават, те късат брезентите, слагат ги на земята и лежат на тях. Явно това е техният начин на живот", допълни той.

Шефът на Държавната агенция за бежанците каза още, че занапред медиите ще имат пълен достъп до центровете и базите за бежанци.

"Ще следваме девиза: "Работа и прозрачност". Няма проблем да се посещават центровете от медии, но с уточнение, че това няма как да стане, ако някои от бежанците не желаят да бъдат снимани, защото това е законово право", завърши Николай Чирпанлиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
az- преди 10 години
До АГИТПРОПХубаво е когато плюеш по някой колко е неграмотен да оправиш първо собствената си грамотност :).Илюстрирам с пример от поста ти и помагам за твоето ограмотяване - незнам не е една дума и се пише "не знам". Така че преди да коментираш сламката в окото на ближния виж гредата в собствените си очи.
9
1
 
5
 
! Отговори
az- преди 10 години
До софиянецСамо не знам за кво ти е втори народен съд :)? То и обикновен съд е достатъчен, *** не от тия съдии, ами от такива, които ще си дадат зора да приложат закона, такъв какъвто е. :)Между другото не съм видял деяния като корупция, присвояване, нанасяне на вреди от длъжностни лица и т.н. и т.н. да не са престъпления и да не се носи отговорност.Въпросът е, че няма кой да я търси и да си свърши работата, за която му плащат.
8
1
 
6
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
"Ще следваме девиза: "Работа и прозрачност"---А стига, БЕ!Шикългрубер писа друго, БЕ:"ДАС АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ"
7
1
 
19
 
! Отговори
az- преди 10 години
До РеволюционерСтранно каква работа мислят да им осигурят и какви изобщо знания и умения има масата от тях?Реално призванието на жените им е да са фабрика за деца, на които ще трябва да плащаме детски и социални надбавки, а повечето от мъжете им са нискообразовани, мързеливи и отгоре на всичко не знаят и езика. Не ми се мисли какво ще стане като загубят правото си на общежитие и джобни. На улицата освен да крадат друго няма какво да правят
6
2
 
11
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Лагер, със бетонни стени,лагер, със *** откъде ли не!Със бодлива тел огради,че ще избягат навсякъде!Стая, със *** стени,стая, със маймуни налягали!Белезниците им сложи,че ще стане оплескано!Джипси, със *** устни,чака документ бежански.Тез ли са новите българи?Викай:Боже ти ни пази!
5
2
 
24
 
! Отговори
az- преди 10 години
"Искам да коментирам това, което се вижда на някои материали по медиите, че бежанците спели по земята, аз се убедих с очите си, че от леглата, които им се раздават, те късат брезентите, слагат ги на земята и лежат на тях."Така е бил съм в арабски държави и наистина обичат да спят на пода, да се зариват с ***, а чистотата не им е приоритет.Това са ***, а ако ги хрантутим никога няма да можем да ги изгоним.
4
2
 
23
 
! Отговори
мима преди 10 години
"За тях кухни и топла вода", а за наште българи безработни ,кашони и пейки по парковете. Тиха анексия и скоро няма да има в България "БЯЛ ЧОВЕК".
3
4
 
25
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Не съм егоист, но извинявайте-няма пари и работа за българите, че ще издържат бежанци и ще им осигуряват работа. Ами българите какво ще работят и какви пари ще има за тях? Те са едни *** за управляващите, които трябва да бъдат изпъдени от България и да мизеруват, а бежанците трябва да бъдат посрещнати гостоприемно. Щом ще е така работата стягайте си багажите всички българи и дим да ни няма от тази държава, нека останат бежанците и правителството!
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Късат брезента и спят на пода, напомня ми за едни други ***,които си изгарят дограмите и вадят арматурата, и ВиК инсталацията . Диваци неконтролируеми.
1
3
 
19
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
IMAM EDIN VYPROS .S KAKVO SME IM DLYJNI NA SIRIICITE 4E DA GI HRANIM , NIAKOI MOJE LI DA MI KAJE??????