Новият враг на политиците-сирийските бежанци

С тях кабинетът разсея опасни за него теми
40
Новият враг на политиците-сирийските бежанци
Снимка: Булфото, архив

"Политиците "откриха" в сирийските бежанци така нужния им нов враг", коментира "Сега". Огромен човешки, социален и политически проблем се изроди в политиканстване на българска почва. Националистите изнамериха тъй нужния за тях враг, ГЕРБ и БСП скрепиха жизнеутвърждаващата ги вражда, кабинетът разсея  опасни за него теми, като бюджета и продължаващата икономическа криза. Стари и нови политици намериха поле за изява.

Отвратително е, че ползват бежанската драма, но е факт. Много хора грабнаха микрофоните тези дни и изговориха ред нелепици. Без да искат дадоха хляб на политиканската истерия. На този етап бежанците от Сирия не са чак толкова много.

Числеността им е под 10 000 и аналогии с вълни от минало време не може да се правят. Ще се увеличат, колко точно - предстои да видим. Точно сега е времето за трезва дискусия.

"Бежанците като далавера", коментира "Стандарт". Когато България иска помощ от Брюксел за бежанците, трябва да докаже  уменията си да борави коректно с парите на собствените си данъкоплатци, а също и с тези на европейските. Трябва да се осигури строг върху отпуснатите суми, независимо дали са от българския или от европейския бюджет. Само като използваме ефективно всяко евро и постигаме видими резултати, ще имаме очи да искаме от Европа по-голяма помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: бежанциполитици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
Бежанци ли са сирийските "бежанци"?14 октомври 2013, 08:59 | Григор Сотиров, юристlegalworld.bg/show.php?storyid=32863
28
0
 
4
 
! Отговори
vse oshte mi puka преди 10 години
legalworld.bg/show.php?storyid=32863 Законът за убежището и бежанците (Чл.4, ал.5) и Конвенцията за статута на бежанците (чл.31, т.1) пределно ясно казват, че чужденец може да пресече незаконно българските граници за да поиска закрила (убежище, статут на бежанец, хуманитарен статут)само ако пристига направо от територия, където са били застрашени животът и свободата му.Този текст е основополагащ.Сирийците и другите чужденци, които пристигат от Турция, незаконно пресичайки границата ни, не идват от застрашена зона. Тоест там няма опасност за посегателство срещу тях и поради
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I```az`jiveq`i`rabota`izvun`Bulgariq`,ma`bez`dokumehti`nikoi`nqma`da`te`vzeme`na`rabota,da`ne`govorim`da`premine6`graniza.Tova`moje`da`stane`v`Bulgaria,pri`CERVENITE`BOKLUZI.``
26
0
 
12
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Eй, продажни медии! От 100% влизащи в разградения ни двор - най-много 30% да са бежанци Сирийци! Останалата 70% *** са всякакви - алжирци, иракчани, афганистанци, които използват уж вълната, за да се влеят в България и впоследствие Европа! На това се вика емиграция! Има разлика между бежанец и емигрант! И да! Това е ОГРОМЕН проблем за България! Защото:1 - Нямаме капицетета и възможностите да издържаме толкова хора.2 - Като е толкова хуманна Европа - да си ги прибира при тях, ама не искат!
25
0
 
17
 
! Отговори
Кръговрат! преди 10 години
Българите емигрират в чужбина на тяхно място идват други!Честито.....................................................................................................
24
2
 
17
 
! Отговори
гецо преди 10 години
Ей докато вие само се плюнчите в интернет сорийци турци и *** ни поробиха Големи предатели сме С плюнки държава не се брани а с пушка Ние сме нищо народ щом допуснахме сегашното положение Не е луд който яде баницата а този който му я дава 90% от умните бължари се изселиха и уредиха живота си другаде защото разбраха че с *** народ прогрес няма а живота си тече годините вървят и няма време Достатъчно е само че живота на нашите родители е преминал в едно безобразна комунистическа лъжа ироб
23
1
 
13
 
! Отговори
7 преди 10 години
Кой *** е писал тази статия? Сигурно някой от Антибългарския комитет. Не *** нелегални емигранти са враг на политиците, от 23 години основен враг са им българите
22
3
 
8
 
! Отговори
до 13 Анонимен преди 10 години
Освен мюслманите терористи, забравяш и комунистите терористи.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няколко авторитетни имами на Дамаск публикуваха съвместна фетва, разрешаваща употребата на котки и кучета за храна
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това не са бежанците това са нелегални емигранти.Бежанците стоят в легерите в турция,ирак,ливан и йордания
19
1
 
37
 
! Отговори
Митко преди 10 години
Положението е по-страшно, отколкото даже политиците говорят. Разходете се до Халите и ще разберете. Половината даже изобщо не са сирийци, а *** от всякакви страни. Хората ги е страх да минават оттам. оборотите на някои магазини там вече падат. Събират се на групи стотици араби и ***, които грам не изглеждат стресирани или жертви на каквото и да било. А това е само началото.
18
1
 
24
 
! Отговори
ЙЙ преди 10 години
Медиите са виновно за това , политиците без медиите са нищо , медиите и в частност журналистите са страхотни ***
17
1
 
16
 
! Отговори
А така преди 10 години
госп.Цветанке,преписвай неверните новини от някои вестници,"прасни"след това и един "твой"коментар и си вземи хонорара...Надявам се,че не живееш в Овча купел?А може би-трябвашеточно там да се прибираш вечер!
16
1
 
29
 
! Отговори
депутат преди 10 години
Аре дайте кинти за бежанците, че хотел имам да ремонтирам бе! Децата не са плащали семестъра в Оксфорд, тая година няма с какво да ги заведа на почивка до Карибите, кредита за бмв-то трябва да плащам и на жената джипа.
15
14
 
12
 
! Отговори
тих великан 681 преди 10 години
Комунистите не можаха да предвидят фактора бежанци.А нека да попитам за българите,които се оказаха бежанци в чужбина,защо не се говори за тях? Защо тези хора се принудиха да излязат и да оставят родните си къщи?? Някои се опитаха да се върнат и създадат бизнес)) уви..мутрите им взеха всичко.Изпратиха им данъчни,икономическа,после се появиха самите те и дърво!!А сега тези угнетени хорица,идващи от земният ад...врагове??!! ПО ДОБРЕ СИРИЙЦИ,ОТКОЛКОТО ФЕСОВЕ И КОМУНИСТИ ВЪВ ВЛАСТТА!!!!!!
14
4
 
1
 
! Отговори
Svobodata na slovoto преди 10 години
Ot kakto nauchich za vashiq sait Dnes . bg, ne si ucha urocite redovno visq s chasove nared pred kompiotara , i sashto tak sam stanal mnogo nerven sas sluchvashtoto se v Balgariq . Molqvi da namerite nachin dane me dopuskate v seita na Dnes . bg nikoga !
13
0
 
7
 
! Отговори
Преброяване преди 10 години
Осем нормални българи и четири платени пъпчиви комунячета в сайта!
12
2
 
2
 
! Отговори
Svobodata na slovoto преди 10 години
Gospodin *** ako schte me Cenzorirate postoqno molqvi da izmislite nachin da neme dopuskate do saita na Dnes . bg . Az ne moga dase otkaja poradi tova che sviknah i mi e kato maniq ! Molqvi diskriminiraite me mda 100 procenta ot seita na Dnes . bg , inache nqma spirane .
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Romite gi gonqt ot cqla europa , a nie priemame kakvi li ne narodnosti ! İSKAHME EVROPA NA Tİ EUROPA !
10
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Децата на тези бежанци са част от бъдещите терористи.Припомнете си атентатите в Лондонското метро,Мадрид и т.н.,терористите бяха граждани на САЩ,Канада,Западна Европа,деца и внуци на бежанци,объркани от исляма и демокрацията.Да, не всички мюсюлмани са терористи,но всички терористи са мюсюлмани.