Почват естакадата до Семинарията, почват пак задръстванията

Утре му правят първа копка, зимата няма да работят, ще е готово лятото
Обновена: 18 окт 2013 15:37 | 18 окт 2013 15:07, Камелия Цветанова
49
Почват естакадата до Семинарията, почват пак задръстванията
Софиянци трябва да изтърпят 6 месеца задръствания на кръстовището при булевардите "Пейо Яворов" и "Стоян Михайловски". Снимка: Булфото, архив

От утре започва строителството на кръстовището на две нива при булевардите "Пейо Яворов" и "Стоян Михайловски" край Семинарията.

Стойността на обекта е около 13,5 млн. лева, съобщи Любомир Христов, заместник-кмет на София по транспорта.

Това е втората част от проекта след вече изградената естакада при Телевизионната кула.

Двете кръстовища бяха разделени условно в строителен план. Изграждането на кръстовището на Телевизионната кула отне около 6 месеца и създаде доста неудобства на софиянци, защото опашката от чакащи автомобили понякога беше километрична.

Сега строителството също ще продължи половин година и проблемът със задръстванията в района ще е същият.

Освен това поради зимните условия през януари и февруари няма да се строи. Очаква се през лятото на следващата година кръстовището да бъде завършено, посочи той.

Общата ширина на естакадата е 18 метра и включва два тротоарни блока, широки по 1,10 м, две платна за движение по 7 м и разделителна ивица 2 м. Ще бъдат изградени нов водопровод, нов канал и ново улично осветление. Водата в района по време на строителството няма да бъде спирана, отбеляза Христов.

По думите му движението в участъка също няма да бъде спирано.

Ще бъде изграден шумозащитен екран по протежението на бул. "Пейо Яворов", който ще гарантира намаляването на шума и на токсичните газове.

В рамките на проекта е предвидено разширението на ул. "Стоян Михайловски" в участъка между площад "Велчова завера" и "Пейо Яворов", както и пешеходен подлез за връзка на двете зони с парка, обяви Любомир Христов.

Той посочи, че проектът предвижда и още два етапа – връзката на бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Сребърна" по трасето, което минава зад болница "Токуда". Така ще се осигури пряка връзка за автомобилите до кръстовището с бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Следващият етап е разширението на бул. "Черни връх" до Околовръстния път, отбеляза заместник-кметът.

Той обяви, че през следващата седмица ще бъдат подписани договорите за безвъзмездна финансова помощ с ОП "Околна среда" за доставка на превозни средства. Очаква се до март идната година да бъдат доставени нови 20 трамваи, а до края на 2014 г. поетапно ще пристигнат общо 50 нови тролеи. В рамките на следващата година се очаква да бъдат доставени и 126 автобуси, посочи Любомир Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
едва ли всичко зависи само от Фандъкова,само помислете за обжалванията на неспечелилите,после обжалване на обжалването,после лакърдии как да се разпределят "по-справедливо"парите т.е. как да се щипне повече за собствения джоб а времето си тече и така една почти нулева особено сравнено с обещанията за ТАЗИ ГОДИНА година за София в инфраструктурно и благоустройствено отношение!!!а да отново вчера за 99 път прочетох че парк"Възраждане" ще го строят в зона Б-5
42
3
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 10 години
В бардака на Маман Данче цари хаос и безумия........Ако го беше почнала лятото когато в град София имаше само софянци, сега щеше това съоръжение да е готово. Но тази няма акъл и затова може всичко горката.
41
3
 
7
 
! Отговори
Олигарко Олигарски преди 10 години
Я не плюйте Фандъкова бе ши*ани комунистически ***. Какво общо имат БСП и комунистите с бюджета на Столична община и европейските проекти на София и финансирането им от ЕС - едни от малкото пари върху които засега Орешарски и Сие не могат да сложат ръка и да си ги приберат в джоба. Ясно е, че с магистралите в България се приключи вече, ама засега поне София не могат още да доокрадат както са свикнали.
40
1
 
8
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Куроландес Това го строи Софийска община, бе маймун. Какво общо има Бесепе със София, не ставай смешен...
39
13
 
9
 
! Отговори
ушеф на вена преди 10 години
Тази фъндъкова защо не е в затвора?! Цяло лято когато селяните като нея липсваха от град София, никаква работа не се свърши, защото си затваряше буркани за зимата///////////// Пак пречи..И с коледно пожелание от Руското посолство!!! Каквото е откраднала, да го похарчи за лекарства и да няма за финала. Вън Руските окупатори от Република България.
38
2
 
7
 
! Отговори
Чорбаджия преди 10 години
До vladimirПроверявай си информацията, преди да пишеш глупости. Ето, сега написа голяма глупост и се изложи.
37
13
 
4
 
! Отговори
vladimir преди 10 години
и затовали 50% от месни данаци и такси от моя град отиват в софия
36
1
 
14
 
! Отговори
M преди 10 години
Е каква е целта на тази първа копка сега, като няма да се работи през зимата???????
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vladimirАбе безмозъчния,това нещо се прави с парите на софиянци,не с държавни.Иначе много отдавна София си дава половината пари от данъците на работещите за държавата и тя ги разпределя по другите градове.Тъй че не мрънкай много,защото ние ви издържаме вашите градове.
34
11
 
5
 
! Отговори
vladimir преди 10 години
дайте сега да сабираме пари от цяла България за софия м....и софиянска
33
3
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 10 години
Не само Ломско , а и надлеза + кръговото движението се извършваше двупосочно. Но сега си е кеф, Ломско-то по - широка, надлеза и кръговото без дупки, така че си заслужава :). Това е моето мнение, но всеки има право да изкаже неговото :)
32
13
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
За нахалните селяни винаги се нимират пари за ненужни естакади към селата и летището. Не е ли по спешно да се започне от центъра на София - "Сточна гара", лъвов и орлов мост.
31
2
 
10
 
! Отговори
Бай Хой преди 10 години
Изтрихте ми коментара, нали?!? Това само обаче потвърждава тезата ми, че сте пълна нула като журналисти ***.бг, а и сте напълно ***, щом триете неудобни коментари. Ако не знаете първото правило на журналистиката - питайте гугъл, той знае всичко, за разлика от вас.
30
5
 
19
 
! Отговори
ganeca преди 10 години
Вместо да се радвате, че след половин година ще се минава малко по-добре в този участък, само се плюе тука. В Надежда като им затвориха Ломско за 2 години заради метрото, хората търпяха. Сега е вие ще потърпите
29
6
 
16
 
! Отговори
Путев преди 10 години
До 32 ксЕвала, брат, точно такива са. За съжаление гнусната политика на 50 години на комунистите и 20 години на сегашните БСП/ДПС ги направи такива. Първите ги направиха ***, вторите - полуобразовани ***/чалгаджии.
28
6
 
43
 
! Отговори
кс преди 10 години
Не мога да повярвам колко долен народ сме. Един през друг се надпреварват да плюят. То се строи за тях и те пак реват. Не строиш-реват, строиш-пак реват.Няма вариант да сте доволни, просто няма. Вие сте едни бедни долни душички, на които единствения кеф им е да се оплакват, мрънкат, оплюват и хулят. Държава на празните хора.
27
5
 
17
 
! Отговори
зяпнал преди 10 години
Е,като няма да работят зимата защо сега правят първа копка??????????
26
4
 
6
 
! Отговори
az преди 10 години
do Limonada,xubavo e da s e stroi ama tova ne oblekchava trafika tam izcialo zashtoto kato negi spira kolete nishto na Cherni vrax ot ednata strana i na Rumanskoto ot drugata ne mi se misli kakvi she sa zadrastvaniata
25
5
 
11
 
! Отговори
Нострадамус преди 10 години
Пеша и с колело,бе "софиянци: :)
24
2
 
11
 
! Отговори
Newbie преди 10 години
25По-смущаващото, е че като напишеш това заглавие в гугъл излизат поне още 10 сайта със същото. Кой от кого преписва обаче не е ясно.