Стълкновение между протестиращи и полиция до НС

Близо 200 студенти се включиха в опита за окупация на парламента
Обновена: 12 ное 2013 15:08 | 12 ное 2013 11:54, Красимир Ангелов
489

Снимка: БТА

До сблъсъци между полиция и протестиращи се стигна по време на опита за окупация на Народното събрание тази сутрин. За кратко екшънът се разигра пред входа на катедралата “Св. Ал. Невски”, където част от протестиращите направиха опит да пробият полицейския кордон, който е обградил парламента.

По информация на БНР има пострадало момче при сблъсъците. На мястото има и линейка, която му оказва първа помощ. Момчето е с рана на главата.

Пристигналите на място допълнителни сили на полицията и жандармерията успяха да отблъснат протестиращите, които искаха да достигнат до задния вход на парламента. Няколко човека са отведени от полицията в полицейски управления в столицата. След няколко минути напрежението спадна и в момента протестиращите са отново край входа на "Св.Ал. Невски".

След 13 часа обстановката около Народното събрание постепенно се нормализира, като намаляха и протестиращите. Въпреки това пред всички входове на парламента има представители на недоволните.Част от протестиращите скандират към органите на реда: "Кого пазите".

Около 300 студенти се включиха в опита за окупация на Народното събрание малко след 10.30 часа тази сутрин.

Те заеха места около металните заграждения пред сградата на парламента и скандират с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Част от тях носят плакати.

Заради блокадата движението по булевард „Цар Освободител" е спряно. Полиция и жандармерия е заградила входовете на Народното събрание.

По време на опита за окупация от студентите съобщиха, че обмислят промяна на окупационния протест и от утре смятат да освободят достъпа до Ректората. По думите им обаче това не значи край на протеста, а просто нова негова форма.

Все пак окончателно решение все още не е взето и се обсъжда как точно да продължи протестът на студентите и
дали да остане формата на окупация на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


489
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
0
 
0
 
! Отговори
pep преди 10 години
До Анонименprocleti da sa vsi4cite.....
385
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, ***,прибирайте се вкъщи стига сте се въргаляли по паветата!!!Малко бой са ви били полицаите, пък може и от някое шише с вода дето се замяргате да са ви раните!!! Една шепа *** ще разиграват цялата държава!!!!!!!!!!!!!!!!
384
10
 
9
 
! Отговори
111 преди 10 години
На протестиращите студенти и преподаватели никакви стипендии и заплати. Не знаят какво искат. Като папагали повтарят оставка. Правителството работи и е легитимно, на който не му харесва да се изнася. На вън го чакат с отворени обятия. Който желае да работи има къде. Но повечето предпочитат да лежат и някой да им поднася. На запад ще разберете как се изкарва хляба, как се спазват законите и правилата за движение по улиците и как полицията бие ако не се спазват.
383
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите искали да стигнат до задния вход на парламента,обаче полицията взела,че ги спряла.А ако не ги беше спряла?Какво щяха да правят ,като минат през този вход и влязат вътре?Да си поиграят на депутати или да се сбият с присъстващите?
382
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
та тоя на 3та снимка е ранобуден студент
381
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До беденПрав си но помисли още малко в каква посока заминаваш. Аз преди 24 години се замислих по същия начин и си тръгнах от нелогична България сега ме обвиняват че съм се продал на американците, но истината е тази- живея договарям се и работя за себе . Не съм милионер но Отстраних от живота си неприятните спомени на диктата как да живея и сега го правя както го разбирам. Преди ми изглеждаше страшно сега ми е страшно като си идвам до България понякога защото тя е още по-нелогична.
380
6
 
7
 
! Отговори
Йорданов преди 10 години
Безденици недок....ни!Що не се захванете с работа и с учение ами държавата ще ми оправяте и с политика ще ми се занимавате...Кво разбирате от политика и управление на държава вие БЕ???
379
9
 
5
 
! Отговори
свобода или смърт преди 10 години
Да ви го ..... на всичките чревенушки писарки в тоя сайт. Като се изнесе младото поколение от България, ще лапате ама знаете ли какво точно? Засрамете се бе, как ще погледнете децата си в очите и ще им кажете, че за 20 лв на ден продавате България?
378
8
 
9
 
! Отговори
YNWA преди 10 години
КУЧЕТО СИ ЛАЕ,КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ.ПОЛОВИН ГОДИНА ИДИОТЩИНИ ПО УЛИЦИТЕ И КВО?КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ ПАК ЩЕ ГИ ИМА ТЕЗИ БЕЗУМНИ ПРОТЕСТИ ЗАЩОТО ВИНАГИ ЩЕ ИМА НЯКОЙ КИЙТО ДА НЕ Е СЪГЛАСЕН С НЕЩО.ЕГАТИ И МОДАТА СТАНА ДА ИМА ПРОТЕСТИ.НЯМА СМИСЪЛ ОТ ТЕЗИ МАЙМУНСКИ ВИКОВЕ И ТЕМ ПОДОБНИ.ПРОСТО СМЕ БЕДНА ДЪРЖАВА И С НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ.ВСИЧКО ЗАПОЧНА ОТ ТИЯ БРАДАТИТЕ СДС И ФИЛИП ДИМИТРОВ.ЗАЩО РАЗТУРИХА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ОТНЕХА РАБОТАТА НА ТОЛКОВА ХОРА? В ГРАДОВЕТЕ НЯМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ.
377
9
 
4
 
! Отговори
до Беден преди 10 години
Беден си ама от към мозък.
376
12
 
12
 
! Отговори
беден преди 10 години
Стоя и си мисля: Плащам данъци, които отиват за заплати на тези, които бият детето ми, Правилно ли е това? Пък и увеличение скоро искаха...Търся си работа и не мога да намеря, защото някой от тези ,бившите вече я е заел. Правилно ли е това? Хем пенсия, хем заплата...Всъщност те за какво са ни?! Храним ги, да ни бият...Ха сега кажете, кой е глупавия...
375
5
 
10
 
! Отговори
359 преди 10 години
До Призив до ЕС за помоКак да ви помогне? Кой да ви помогне? За какво? Искате да рушите и искате помощ! Помощ може да ви даде само психиатър! А полицаите да не се страхуват да работят както е по устав и закон!
374
6
 
3
 
! Отговори
студент преди 10 години
До ATAKAпо-тъпо определение не бях виждал и то от *** тип с болно съзнание и промит мозък!Гний си в *** и остави мисленето на тези които го могат.Поздрави!
373
10
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Мили хора, оставете американецът да дирижира протестите, мили хора, оставете Тиквата да дойде на власт. Това ли искате?Мили хора мислете с главите си, използват ви!
372
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
До АнонименТц, тц, в Америка ядат най-чистите храни. Америка е страната на Свободата. Затова там хората са дебели и смъркат кокаин. Обичат и хероин и амфетамини. Може и кетамин, но туй е по-известно у европа... да жуивеят ГМО храни!...;-)
371
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие *** ли сте какви сте като ви е харесвал комунизма едно време вървете да живеете в Северна Корея. Там всичко, което ядете ще ви е чисто! Направо ми писна да ви чета тъпите коментари! Като няма какво да кажете си замълчете най - добре!
370
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не си живял при социализъм, за това плюеш, че няма по гнусно нещо от "комунизма" - той не беше достигнат. Защото запада ни провали. Продадоха ни такива като теб. Тогава хапвахме храни чисти - натурални. На ти сега демокрация и яж *** на Европа. Омаскарихме всичко БЪЛГАРСКО, което родителите ни постигнаха с труд и колективизъм. Много хора харесват това време - защото постигнаха много непотени пари и сега все още продължават да ги вземат.Същите тези будят емоционално неуравновесените.
369
0
 
4
 
! Отговори
WC преди 10 години
NE SE BLASKAITE BE XORA I NIKOGA NE VERVAITE CHE JIVOTA VI E YREDEN
368
13
 
14
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Каква будна съвест -*исльовци без ден трудов стаж, това са повечето студенти?! И как точно такива ще ми определят бъдещето, като не са "забили един пирон" в живота си!? И не е ли крайно време останалите студенти, желаещи да продължат да учат, да се съберат и да ги изнесат с парцалите?!
367
16
 
18
 
! Отговори
ATAKA преди 10 години
Няма да се давате на космати, небръснати, дрогирани, чалнати, кланящи се на крави, ***, развратни и хомосексуални студенти - бедещето на България - * ти бъдещето!!!